Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

His story will touch you, even though he can't.


Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι... Μία ταινία τόσο τρυφερή που με δυσκολία θα της αντισταθείς... Ένα πρωταγωνιστής που σε αγγίζει τόσο πολύ που δεν γίνεται να μην τον λατρέψεις... Edward Scissorhands!


O Tim Burton σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ένα γοτθικό παραμύθι με πρωταγωνιστή έναν αταίριαστο, περιθωριακό, παρεξηγημένο ήρωα. Ο Edward είναι πολύ τρυφερός, ευγενικός, με τις καλύτερες προθέσεις. Όμως είναι διαφορετικός... Αντί για χέρια έχει ψαλίδια καθώς αποτελεί την ημιτελή εφεύρεση ενός μοναχικού ανθρώπου που του έδωσε όλη του την αγάπη αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να τον τελειώσει.


Όταν μία πλασιέ καλλυντικών τον ανακαλύψει, τον φέρει στην καθώς πρέπει γειτονιά της και τον φιλοξενήσει στο σπίτι της αμέσως θα τραβήξει τα βλέμματα. Ο Edward θα είναι καλός με τους πάντες όμως οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να τον εκμεταλλευτούν. Και όταν εξαιτίας τους κριθεί ένοχος για ληστεία δεν θα διστάσουν να τον κυνηγήσουν...


Θα μιλήσει κατευθείαν στις καρδιές μας. Τα τελευταία λεπτά είναι τόσο δραματικά που δεν υπάρχει φορά που να μην έχω κλάψει. Αυτή την παλιο-Γουινόνα θέλω να την πλακώσω στο ξύλο που τον άφησε τον καημένο μόνο του στον πύργο!!!


Ο Tim Burton σκηνοθετεί υπέροχα τον Johnny Depp ο οποίος μας χαρίζει μια μοναδική ερμηνεία. Το όλο απορία βλέμμα του κερδίζει την καρδιά σου χωρίς καν να προσπαθήσει. Οι υπέροχες μουσικές του Elfman σε μαγεύουν από την πρώτη στιγμή!


Το διαφορετικό δεν είναι κάτι που πρέπει να τρομάζει. Είναι κάτι που πρέπει να δεχόμαστε, να μαθαίνουμε από αυτό και να το εντάσσουμε στη ζωή μας. Είναι αυτό που καθιστά τη ζωή ενδιαφέρουσα, αυτό που νικάει την ανία, που δίνει μια άλλη νότα. Όπως το χιόνι που βλέπεις να πέφτει έξω από το παράθυρο μόλις ξυπνάς.


Υ.Γ.1 : Στο ριμέικ της ταινίας πρωταγωνιστεί ένας δικός μας άνθρωπος με ταλέντο στην...κηπουρική!


Υ.Γ.2 : Έχουμε ημερομηνία για το Inglourious Basterds του Tarantino!!!!

4 σχόλια:

kioy είπε...

Υπέροχη ταινία...
Μέσα από αυτά τα παραμύθια, και ετούτο είναι ίσως το καλύτερο του, ο Tim Burton έχει καταφέρει να χαράξει την δική του τροχιά. Ίσως όχι τόσο μοναχική όσο αυτή την παρεξηγημένων και περιθωριοποιημένων ηρώων, αλλά εξίσου μαγική υπογράφοντας πάντα αλληγορρίες αναγκαίες για ολόκληρο το
κοινό...

Annie_Hall είπε...

Την μοναχικότητα των ηρώων του σίγουρα πάντως την έζησε σαν παιδί, ίσως γι' αυτό την αποδίδει και τόσο καλά.

W. είπε...

Πολύ εύστοχη σε αυτήν την ταινία ήταν και η χρήση των κυράδων που εκπροσωπούν την ηλιθιώδη άγνοια της μάζας.

Annie_Hall είπε...

Φοβερές! Ειδικά η θρησκόληπτη τύπισσα όλα τα λεφτά!