Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Killing Zoe...


Ο καλός φίλος του Quentin Roger Avary, που δούλευαν μαζί στο videoclub και που ήταν αυτός που σκέφτηκε την ιστορία του Butch στο Pulp Fiction, έγραψε και σκηνοθέτησε το Killing Zoe. Ο Quentin είναι executive producer και αποδεικνύει πως από παλιά είχε την τάση να στηρίζει τους φίλους τους όσο ατάλαντοι κι αν είναι...


Δεν είναι πολύ κακή ταινία. Αλλά δεν είναι και καλή. Ένας Αμερικάνος κακοποιός φτάνει στη Γαλλία για μια μεγάλη δουλειά. Ληστεία στην εθνική τράπεζα με τη μπάζα να περιλαμβάνει πολύ χρυσάφι. Ο Zed έχει συνηθίσει να κάνει καθαρές δουλειές χωρίς φόνους και ειδικεύεται στη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων.


Η δουλειά όμως στραβώνει, οι νεκροί σχεδόν ξεπερνάνε τον αριθμό των ζωντανών, η αστυνομία έχει περικυκλώσει την τράπεζα και ο αρχηγός της ομάδας δεν απέχει πολύ από τους φίλους του Nicholson στη Φωλιά του Κούκου!


Σαν ιδέα είναι κλασσική αλλά πολύ καλή. Οι προοπτικές του σεναρίου αναρίθμητες και στη χειρότερη θα μπορούσε να είναι μια ταινία με super cool χαρακτήρες, καλούς διαλόγους και πολύ δράση. Αλλά δυστυχώς αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις, fake πυροβολισμούς, αντιπαθητικούς πρωταγωνιστές και πολύ φασαρία.


Έχει όμως κάποιες έξυπνες πινελιές. Αυτό θα το αναγνωρίσω. Γενικά όμως σου αφήνει μια αίσθηση ότι ναι μεν ήθελε αλλά δεν μπόρεσε... Οι ερμηνείες δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό δεν είναι όμως και άθλιες, εκτός από τη μαγευτική Julie Delpy. Α ναι, πρωταγωνιστής είναι ο απίθανος Lance του Pulp Fiction...

2 σχόλια:

zisis είπε...

Όλως τυχαίως το είδα και γω χθες και σίγουρα δεν ξετρελάθηκα. Για να μην πω ότι βαρέθηκα....

Annie_Hall είπε...

Μα γιατί το λες αυτό; Βαρετή αυτή η ταινία; Έχουμε δει και χειρότερες αλλά σίγουρα δεν τη βλέπεις δεύτερη φορά!