Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Vicky Cristina Barcelona

Επιτέλους την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερα να δω το Vicky Cristina Barcelona. Δύο φορές δεν είχα βρει εισιτήριο και μερικές ακόμη συνέβαιναν διάφορα με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να τη δω πριν την Τρίτη.


Πάντως δεν ήταν το αριστούργημα που περίμενα. Ίσως βέβαια είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες και ανυπομονούσα πολύ να τη δω. Όπως και να έχει πάντως είναι μια υπέροχη ταινία. Η Vicky και η Cristina πάνε στην Ισπανία για διακοπές. Η Vicky είναι προσγειωμένη, ξέρει τη θέλει από τη ζωή της και είναι ευτυχισμένη με τον αρραβωνιαστικό της. Από την άλλη η Cristina είναι πιο...καλλιτεχνική. Δεν ψάχνει το μόνιμο αλλά το δυνατό. Θέλει να ερωτευτεί, να δημιουργήσει... Γνωρίζουν τον Juan Antonio. Εκείνος γοητευμένος κι από τις δύο τις καλεί να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο. Η Cristina θέλει με χίλια αντίθετα με τη Vicky που είναι πολύ πιο μαζεμένη(και μιλάμε για το Javier Bardem, δεν πάει καλά η κοπελιά!).


Κάπως έτσι περνάει το πρώτο μισό της ταινίας με την Cristina να εγκαθίσταται τελικά στο σπίτι του Juan Antonio και τη Vicky να γίνεται σιγά σιγά ένας από τους πιο γυναικείους(με την κακιά έννοια) και άκρως αντιπαθητικούς χαρακτήρες. Δεν είναι ότι βαρέθηκα ακριβώς. Δεν είναι ότι δεν μου άρεσε. Αλλά ένιωθα ότι κάτι έλειπε από την ταινία. Και τότε εμφανίζεται η Maria Elena. Η πρώην γυναίκα του Juan Antonio και τα κάνει όλα άνω κάτω! Η Penelope Cruz σε έναν άκρως αβανταδόρικο ρόλο να δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της. Σαρωτική, ερωτική, υπέροχη.


Η Penelope θα κλέψει εύκολα την παράσταση και θα εξυψώσει με το ταπεραμέντο της την ταινία αγγίζοντας της προσδοκίες που είχα αρχικά. Η Scarlett εξαιρετική γέμισε τα πλάνα με τον ερωτισμό της. Και ανάμεσα σε δυο φοβερές γυναίκες ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες... Ο Javier Bardem με το μποέμικο στυλάκι του με άφησε αρκετές φορές με το στόμα ανοιχτό να μην μπορώ να πάρω τα μάτια μου από τα υπέροχα χέρια του...


Σε όλο αυτό να προσθέσουμε ένα αρκετά καλό ρυθμό, την φοβερή ματιά του Woody Allen και ένα εξαιρετικό τραγούδι που έπαιζε πολύ ώρα στο μυαλό μου...



Υ.Γ.: Η πρώτη φωτό του Brad Pitt από τα γυρίσματα του Inglourious Basterds!

5 σχόλια:

horny sloth είπε...

Δεν μας είπες ομως, πηγες στο "φεστιβαλ" Woody Allen?

Annie_Hall είπε...

Όχι δυστυχώς μου έπεφτε μακριά! Και τώρα παίζει φεστιβάλ κορεάτικου κινηματογράφου και σήμερα έχει Κιμ Κι Ντουκ και πάλι δεν θα πάω :(

Το προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως αν σε βολεύει η περιοχή θα περάσεις αξέχαστο βράδυ(και πρωί: η τελευταία προβολή ξεκινάει 3:30).

horny sloth είπε...

Επρεπε να πας, αν εξαιρεσεις μια αίσθηση μούχλας κ σαπίλας(σαν να ηταν η αιθουσα χτισμενη πάνω στα απομηνάρια ζωολογικου κηπου)η οποια- μέχρι την τελευταια προβολη-σταδιακα "εφυγε"(ή τουλαχιστον την συνηθισαμε), ήταν πολύ καλή εμπειρία.. :)

Annie_Hall είπε...

Έχασα τέτοια ευωδιαστή εμπειρία; Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Woody στη μεγάλη οθόνη είναι ανεκτίμητος...

horny sloth είπε...

Ναι ,ειδικα το Μανχαταν έλεγε παρα πολυ στο σινεμα..

Αστα να πανε, επρεπε να εισαι fan για να παραμεινεις στην αιθουσα..Οσο για το ζευγαρι των γερων που ειχαν το σινεμα τι να πω..πολυ cult figures που θα λεγες κ συ..Σε μια στιγμη δε που ανεβηκα τις σκαλες για να βρω σημα στο κινητο(η αιθουσα ειναι στο υπογειο) πετυχα τη γρια να τα ψαλλει στο γερο και τον τελευταιο να απαντα αναλογως..μεχρι και ο Τony Montana θα κοκκινιζε λιγο!!