Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Coffy


Exploitation με τα όλα του!!! Κάθε λάτρης οφείλει να το δει, αν και λογικά το έχει κάνει εδώ και χρόνια!!! Η Pam Grier σε έναν από τους ρόλους με τους οποίους έχει ταυτιστεί. Κινείται στους ρυθμούς των revenge movies καθώς το στόρι είναι το εξής απλό και κλασικό: Η Coffy υποδύεται την πόρνη ώστε να χωθεί σε κύκλωμα ναρκωτικών και να ξεπαστρέψει όσους ευθύνονται για το θάνατο της αδερφής της.


Η αδερφή της πέθανε από ναρκωτικά και με τον ίδιο τρόπο που η Coffy κατηγορεί τον έμπορο, το βαποράκι και όλους τους παρατρεχάμενους θα μπορούσε να κατηγορεί και τους υπεύθυνους του τάδε καναλιού επειδή δεν έδειχναν προειδοποιητικά τρέιλερ ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Όμως δεν το κάνει κι έτσι αυτό που θα ακολουθήσει δεν έχει ούτε μια τόση δα δόση ηθικολογίας(thank God for these movies) αλλά αντίθετα μια δυναμική γυναίκα με πολύ cool όπλα να μη σταματάει πουθενά!


Η βία είναι καρτουνίστικη και άκρως διασκεδαστική. Οι διάλογοι δεν αγγίζουν και κανένα υψηλό επίπεδο όπως πολλές φορές συμβαίνει(κι όμως) σε τέτοιες παραγωγές, οι ηθοποιοί παίζουν χάλια... Εκτός βέβαια από την Pam. Η Pam μπορεί να μην είναι κανένα τεράστιο ταλέντο αλλά έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο που τον κάνει δικό της. Η προφορά της, η ταχύτητα του λόγου(λίγο αργά με παύσεις σε συγκεκριμένα σημεία) της είναι σήματα κατατεθέν και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.


Έχουμε λοιπόν μια ταινία. Χωρίς να χαλάει η γενικότητα(που το θυμήθηκα αυτό;) θα την πω ταινία δράσης. Βγάζουμε τις ηθικολογίες(εδώ κι αν δεν χαλάει η γενικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πιο άχρηστο σε αυτό το είδος), τους καλούς διαλόγους, τις καλές ερμηνείες... Τι μένει; Η Pam Grier με το αυτόματο να καθαρίζει κάθε κακομοίρη(όχι και τόσο) και να προσφέρει τεράστιες δόσεις διασκέδασης...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

karacultiliki tainia, gamati....!!!
hellyeah..!!
coffy thea, thea..!!!

Annie_Hall είπε...

Το θέμα είναι πως είναι θεά παρά το ανεκδιήγητο μαλλί!