Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Ιαπωνική Ποπ 2009 - Τα 10 Καλύτερα Τραγούδια του Oricon Countdown (06)

Και πάμε στο Νο6 που είναι διπλό!

B'z - Ichibutozenbu / DIVE

Για το γκρουπ: Οι B'z είναι το πιο διάσημο και μακροβιότερο ροκ γκρουπ της Ιαπωνίας. Για την ακρίβεια είναι 2. Ο τραγουδιστής Koshi Inaba και ο κιθαρίστας Tak Matsumoto που συνθέτει τη μουσική τους και τους έδωσε τον πολύ χαρακτηριστικό τους ήχο. Δημιουργήθηκαν το 1987 και μέχρι σήμερα παραμένουν κορυφή στην ιαπωνική μουσική σκηνή. Προσωπικά είναι οι αγαπημένοι μου.

Για τα τραγούδια: Είναι 2 γιατί επρόκειτο για double A-side single που σημαίνει ότι προωθούνται και τα 2 τραγούδια. Το Ichibutozenbu ήταν το θεματικό τραγούδι σε μια από τις αγαπημένες μου σειρές φέτος, το Buzzer Beat (ναι είχε σχέση με basket). Πολλές φορές περπατάω στο δρόμο και το τραγουδάω γιατί είναι τρελά κολλητικό. Το DIVE είναι πιο agressive και κατάλληλο για headbanging! Matsumoto you're a genius!


Σχόλια: Το Ichibutozenbu είναι κλασικό B'z PV (ίσως έπρεπε να είχα βρει κανά fanvid με τον Pi και την Keiko από το Buzzer Beat). To DIVE από την άλλη είναι πάρα πολύ κουλ με τις μηχανές του (και το δολοφόνο του επίσης)! Και ο Inaba φαίνεται πολύ νέος για την ηλικία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: