Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Whatever Works...


That's why I can't say enough times, whatever love you can get and give, whatever happiness you can filch or provide, every temporary measure of grace, whatever works.


Ειρωνεία, μιζέρια, σαρκασμός, τσιτάτα από κυνική ιδιοφυΐα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ναι ο καινούριος Woody Allen θυμίζει κάτι από τα παλιά. Επιτέλους…


Δεν είμαι από αυτούς που με χάλασαν οι καινούριες του ταινίες. Ίσα ίσα τις βρήκα εξαιρετικές. Απλά διαφορετικές. Και ο αυθεντικά αστείος Woody μου είχε λείψει. Ο Boris είναι πρώην φυσικός(που θα είχε νόμπελ αν δεν τον έτρωγαν τα συστήματα) που πλέον μαθαίνει σκάκι σε καημένα ανυποψίαστα παιδάκια.


Γνωρίζει κοπελίτσα λίγο μεγαλύτερη από το νομικά επιλήψιμο και με μυαλό λίγο περισσότερο από αυτό αγκινάρας! Λογικό και αναμενόμενο να τον ερωτευτεί. Κι επειδή για τον Boris ισχύει το “ότι λειτουργεί” την παντρεύεται!


Το σενάριο μικρή σημασία έχει καθώς είναι απλά η αφορμή για να κράξει ο Woody Allen τους πάντες και τα πάντα. Τους δηθενάδες καλλιτέχνες, την επιπόλαιη νεολαία, την υποκρίτρια αμερικανική κοινωνία και τελικά το ίδιο το alter ego του, τον Boris!


Καλές ερμηνείες, κυρίως από τον Larry David. Μου άρεσε αρκετά και η Evan Rachel Wood αλλά την συμπαθώ πολύ(ειδικά αφού χώρισε από τον Alexander Skarsgard) για να είμαι υποκειμενική.


Δεν έχω να πω πολλά. Σε όποιον αρέσει ο κλασσικός Woody Allen θα τη λατρέψει!

6 σχόλια:

Simply Burgman είπε...

Αν είναι έτσι όπως τα λες,θα περάσουμε πολύ καλά!!Μια καλή κωμωδία στο πνεύμα του παλιού καιρού!!!

lt.aldo raine είπε...

ότι και να κάνει ο παππούλης...γαμάτο θα είναι.

και μην χαίρεσαι για τον ασχημούλι τον αλεξ...μπορεί να το παράτησε η evan...αλλα βρήκε αλλου παρηγοριά:P

horny sloth είπε...

Γεια και παλι...καιρο ειχα να φανω αλλα οταν βγαινει και νεα ταινια Woody επιβαλλεται. Για να μαι ειλικρινης πηγα να την δω με αρνητικη προδιαθεση (η ιδεα ενος ψηλου WoodyAllen δε με ενθουσιαζε)..Η ταινια ομως με διεψευσε πανηγυρικα!Ειναι μια οαση μεσα στις "καμενες" κωμωδιες που μας ταϊζουν Αμερικανοι & Ελληνες σημερα..

Annie_Hall είπε...

Fauntleroy αν δεν την έχεις δει, άργησες! Καθαρόαιμη Αλλενική κωμωδία!

Aldo μου δεν θέλω να σε ταράξω αλλά ο Alexander είναι το λιγότερο Σκανδιναβός θεός!

Horny Sloth όντως καιρό είχα να σε δω στα μέρη μας! Χαίρομαι που πέρασες :)

Simply Burgman είπε...

Γαμάτη!!!Χαίρομαι αφάνταστα που έκανε ξανά τέτοια ταινία αυτός ο άνθρωπος!!!!Μα, λες και είναι κανένας νεανίας,τέτοια όρεξη και τέτοιο πάθος!!Από τις κορυφαίες του στιγμές και υπέροχος ο πρωταγωνιστής,τον οποίον ούτε που είχα ακούσει μέχρι πρότινος!:/

Annie_Hall είπε...

O πρωταγωνιστής παίζει σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά στην οποία υποδύεται κάτι παρόμοιο με τον Boris. Στη συγκεκριμένη σειρά έχει κάνει και guest ο Scorsese!