Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Top-5 Best Galactica Moments...


ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS

5. Όσο και να τους συμπαθείς τους Κύλωνες, όταν τους βλέπεις να παρελαύνουν στη Νέα Κάπρικα σφίγγεται η καρδιά σου. Επιβλητική σκηνή που κόβει την ανάσα. Η λάθος ψήφος πληρώνεται ακριβά...


4. Επιτέλους βρήκαν τη γη. Η Kara, τους οδήγησε κι εκεί. H Kara, the Harbinger of Death τους οδηγεί σε μια Γη κατεστραμμένη. Η σιωπή γίνεται ουρλιαχτό και κάπου εκεί απελπίζεσαι κι εσύ μαζί τους. Και τώρα;

Το βίντεο εδώ. Εξαντλητική σκηνή, σου παίρνει τόση ενέργεια που πονάς!

3. Μία από τις ωραιότερες στιγμές σε όλη τη σειρά ήταν το δραματικότερο γεγονός: Η πτώση των αποικιών. Στο the plan, με το υβρίδιο να αναγγέλλει έναν έναν τους πλανήτες που καταστρέφονται, η πιο τραγική στιγμή της ανθρωπότητας παρουσιάζεται τόσο ανατριχιαστικά που νομίζεις ότι είναι πραγματικό γεγονός.



Progress reports arriving. The farms of Aerilon are burning. The beaches of Canceron are burning. The plains of Leonis are burning. The jungles of Scorpia are burning. The pastures of Tauron are burning. The harbors of Picon are burning. The cities of Caprica are burning. The oceans of Aquaria are burning. The courthouses of Libran are burning. The forests of Virgon are burning. The Colonies of Man lie trampled at our feet.

2. It's in the fraking ship! Αλλά γιατί δεν το ακούν όλοι; Και η μεγαλύτερη ανατροπή γίνεται. Κι εσύ μένεις να κοιτάς αποσβολωμένος, σαν βλάκας! Και λίγο αργότερα, κοιτώντας τη μαύρη οθόνη αρχίζεις να αναρωτιέσαι. "Πως αυτός ο άντρας που όσα πίστευε μέχρι τώρα ισοπεδώθηκαν θα κρατηθεί όρθιος; Πως θα ζήσουν από εδώ και πέρα ξέροντας ότι είναι αυτό που χρόνια πολεμούσαν;"



1. Η Kara παίζει στο μυαλό της το All Along The Watchtower και βάζει τις συντεταγμένες για το τελευταίο άλμα. Σε αυτή τη σκηνή ξεχνάς κυριολεκτικά να αναπνεύσεις. Λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή η Κάρα θα φέρει τη λύτρωση, το τέλος της ανθρώπινης φυλής όπως την ξέρουμε. Άλλωστε επέστρεψε στη ζωή για να το κάνει. Ίσως η πιο τραγική ηρωίδα σε σειρά και η μοναδική στη σειρά που θα μπορούσα να θεωρήσω άγγελο.



7 σχόλια:

CineTV-world είπε...

5. Σε ποια σεζόν έγινε αυτό;

4. Μεγάλη έκπληξη δεν ήταν πάντως...

2. Ποια ήταν η "μεγάλη" ανατροπή;

1. Αυτό υποτίθεται πως ήταν το All Along The Watchtower;!;!; :/ Η σκηνή απ΄το τελευταίο επεισόδιο δεν είναι; Πόσο βαριέμαι τις διαστημικές μάχες-καταστροφές!!!

CineTV-world είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

ΥΓ: Θα σε κάνω να κλάψεις (ελπίζω)... :P :)

Annie_Hall είπε...

5. Στην τρίτη.

4. Όχι ρε. Πολύ κλασσικό σε sci fi. Είναι όμως τόσο αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο που με εντυπωσίασε πιο πολύ κι απ΄ τον Πλανήτη των Πιθήκων.

2. Ότι κάποιο ήταν Κύλωνες. Αλλά οι πλέον άκυροι και αυτοί που τους είχαν πολεμήσει όσο κανένας. Τρομερό παιχνίδι τους έπαιξε η μοίρα(κάπως το λένε αυτό στην τραγωδία αλλά δεν θυμάμαι).

1. Αυτό είναι η γαμάτη διασκευή που έγινε ειδικά για το BSG. Αλλιώς του Hendrix στο τέλος θα ήταν απλά ένα πολύ ωραίο τραγούδι που επιλέχθηκε αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει(νομίζω ήταν το μοναδικό σε όλη τη σειρά που δεν έχει δημιουργήσει ο θεούλης). Ναι είναι από το last frakkin special! Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά όταν καβαλάει η Starbuck το raptor είναι γαμώ. Και σίγουρα όχι βαρετό!

ΥΓ: Το βίντεο θα το δω το απόγευμα :Ρ

CineTV-world είπε...

2. Τραγική ειρωνεία μήπως;

1. Το άκουσα ολόκληρο στο γιουτιούμπι... ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ διασκευή ρε Annie!!! Τελείως ινδική μλκ... Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τζιμάρα...

ΥΓ: Ξέχασα να το πω: Ρε, παίζουν 2 ηθοποιοί του 24 στο BSG!!! Το ήξερες;;; :P :/ :/

Annie_Hall είπε...

2. Μπορεί. Το χειρότερό μου μάθημα ήταν τα αρχαία!

1. Από του Ντύλαν το προτιμώ χαλαρά. Αλλά αφού τέτοια ήταν τα μουσικά ακούσματα των Κυλώνων τ να κάνει ο άνθρωπας;

ΥΓ: Όχι. Εκτός να εννοείς Κάρα και Λιόμπεν που από σενά το έμαθα.

CineTV-world είπε...

2. Και μένα... αλλά ήταν και στον Όμηρο...

1.Α. Με τίποτα... Β. Οι Κυλώνες ήταν Ινδοί διαστημομετανάστες;!;!; :P :/ :/

ΥΓ: Ε φυσικά κι εννοώ αυτούς... :P