Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

The seed is planted...terror grows...


Τι θα γίνει αν σκάσουν εξωγήινοι στη γη; Θα στείλουμε το στρατό, πρεσβευτές, στην τελική τον Χαρδαβέλλα ή την Σιγκούρνει που δεν μασάει από τέτοια.


Τι γίνεται όμως όταν ο εξωγήινος οργανισμός χρησιμοποιεί σαν ξενιστή το ανθρώπινο σώμα; Τι γίνεται όταν ο άνθρωπός σου, ο φίλος, ο γνωστός σου δεν φέρονται όπως παλιά; Όταν κυριολεκτικά γίνονται άλλοι άνθρωποι και απλά δεν ξέρεις τι φταίει;


Αυτή η πολύ απλή αλλά πανέξυπνη υπόθεση οδήγησε στη δημιουργία του λατρεμένου Invasion of the Body Snachers. Η απειλή είναι άγνωστη. Καμιά εισβολή δεν έγινε φανερά και κανείς δεν ξέρει πως να την αντιμετωπίσει. Κυρίως όμως δεν είναι σίγουροι ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο.


Η ταινία δεν είναι τίποτα το φοβερό. Στο ίδιο στυλ υπάρχει πάντα το The Thing που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ένταση. Εδώ δεν έχουμε τίποτα το συγκλονιστικό στον ψυχολογικό τομέα, όμως σε καμία περίπτωση δεν βαριέσαι. Έχει και τα απαραίτητα σιχαμερά περιστατικά για να γουστάρεις.


Το καλύτερο remake(προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το πρωτότυπο) με πολύ καλές ερμηνείες, τον κάπταιν Σποκ και μία εκπληκτική και αξιομνημόνευτη σκηνή στο φινάλε...

12 σχόλια:

CineTV-world είπε...

1. Έχω 8-9 χρόνια που το είδα ρε γμτ!!! :(

2. "Στο ίδιο στυλ υπάρχει πάντα το The Thing που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ένταση. Εδώ δεν έχουμε τίποτα το συγκλονιστικό στον ψυχολογικό τομέα, όμως σε καμία περίπτωση δεν βαριέσαι"

Διαφωνώ πλήρως. Προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο απ΄το The Thing. Γενικά δεν είμαι καθόλου fan του Carpenter... :P

3. Και μένα μου άρεσε περισσότερο από το πρωτότυπο.

4. Δεν είχα καταλάβει πως ήταν ο Σποκ... Βέβαια δεν έχω δει κανένα απ΄τα παλιά Star Trek...

5. "και μία εκπληκτική και αξιομνημόνευτη σκηνή στο φινάλε"

Πραγματικά!!!

Annie_Hall είπε...

2. Αυτό δεν έπρεπε να το πεις! Όχι εδώ πέρα! Δεν ξέρω πως θα το αντέξω και αυτή την ώρα έχω και το δράμα του Χριστόφορου που τον κεράτωσε η γυναίκα και περιμένει το παιδί άλλου... Άκου δεν είναι fan του Carpenter!!! Μάλλον έχεις χρόνια να δεις και το The Thing.

4. Ούτε κι εγώ αλλά τελευταία έτυχε να δω κάτι σκόρπια επεισόδια κι όταν έβαλα την ταινία γέλασα πολύ.Ο Σποκ μορφή αλλά δεν την παλεύω με Σταρ Τρεκ να σου πω την αλήθεια.

CineTV-world είπε...

2. ΔΕΝ είμαι fan του Carpenter. :P :P :P Ναι, έχω χρόνια να δ και το The Thing, αλλά τη μία φορά που το είδα, δεν με εντυπωσίασε. :P

4. Το τελευταίο που είδα, μου άρεσε πολύ πάντως. Αλλά J.J.Abrams είναι αυτός (είδες; Δεν είπα τίποτα για το LOST!!! :P :/)...

Annie_Hall είπε...

2. Ιεροσυλία! Ούτε καν το Halloween σου άρεσε; Έχει κάνει ταινιάρες ο τύπος. Μην το ξαναπείς αυτό...

4. Εχθές πήγα να κατεβάσω την πρώτη σαιζόν του Lost και χάλασε το Internet! Αφού δεν με θέλει, τι το παλεύω... Στο Shield(season 2) δεν έχω καλούς υπότιτλους κι έτσι άρχισα μια κωμωδιούλα που είναι βλακεία όμως και μάλλον θα τη σταματήσω!

CineTV-world είπε...

2. Το είδα πολύ αργά (πριν 2 χρόνια περίπου) για να εντυπωσιαστώ...

4.Α. Τι εννοείς "χάλασε το Internet";;; Διακοπή της σύνδεσης ή πρόβλημα με το gamato; Γιατί τώρα τελευταία έχει πολλά προβλήματα!!! Πολλές φορές δεν μπαίνει καν... Β. Γιατί δεν κατεβάζεις από κάπου αλλού τους υπότιτλους; Πρέπει οπωσδήποτε να δεις όλες τις σεζόν (όπως και του LOST φυσικά)...

lt.aldo raine είπε...

ο carpenter είναι τεράστιος ρε!!!

Annie_Hall είπε...

2. Δεν ξέρεις τι λες. Άκου τον Aldo :)

4. Η σύνδεση. Το gamato καμιά φορά παθαίνει κάτι είναι γεγονός. Είμαστε πολλοί και στενάζουν οι servers. Θα τους βρω αλλού απλά εχθές νύσταζα και πάντα βλέπω κάτι για να με πάρει ο ύπνος.

lt.aldo raine είπε...

όλοι να τον ακούτε τον μέγα aldo{θυμηθείτε τι έπαθε ο τελευταίος που του πήγε κόντρα:P}

αυτό το έχεις δει??

http://www.imdb.com/title/tt0643109/

βάλε να δεις τον τρίτο άρχοντα τότε ρε...βεβαια είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις το πρωί και αυτό ακόμα να παίζει:P

Annie_Hall είπε...

Εγώ το έχω δει. Από τα λίγα καλά επεισόδια της σειράς

CineTV-world είπε...

2. Ξέρω και παραξέρω. :S :S :S

Chris Z. είπε...

Θα αποφύγω να μιλήσω για τον Carpenter και θα πω απλά ότι και σε αυτή την περίπτωση προτειμώ το original... Άλλη φαση τα 50ς...

W. είπε...

Αν εξαιρέσω ένα πολύ γελοίο γκεστ πέρασμα του Ρόμπερτ Ντιβάλ... Είναι σίγουρα η καλύτερη εκδοχή της ιστορίας, ιδιοφυώς ειπωμένη, με τρομερή ατμόσφαιρα τρόμου και το καλύτερο ίσως φινάλε που θα μπορούσε να γίνει για μια τέτοια ιστορία.

Το άκρως περίεργο είναι ότι μια τόσο πεσιμιστική και βάρβαρα μηδενιστική ταινία πήρε από τα στούντιο βαθμολογία καταλληλότητας PG στην εποχή της!