Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Paranormal Activity


Είχαν την ιδέα να κάνουν μια ταινία που θα ξυπνήσει μνήμες Blair Witch.Τύπου ερασιτεχνικό, τύπου τυχαία τραβήξαμε κάτι φαντάσματα. Πολύ καλό και για να λέμε την αλήθεια μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορείς να το πάρεις σοβαρά.


Επίσης οι δύο πρωταγωνιστές είναι ηλίθιοι! Κουνιέται λίγο μια πόρτα και κάνουν λες και ο ακέφαλος καβαλάρης τρώει στην κουζίνα τους(δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να φάει, κάποιος σιχαμερός τρόπος θα υπάρχει). I've got news for you, οι πόρτες κάποιες φορές κουνιούνται μόνες τους(και οι τηλεοράσεις ανοίγουν μόνες τους)! Και δεν χρειάζεται ούτε αεράκι, ούτε φάντασμα!


Δεν λέω ότι δεν είναι τρομακτικό. Ξεκινάει ήρεμα(με τις προαναφερθείσες πόρτες) και σιγά σιγά το πνευματάκι αγριεύει. Αλλά όλος ο τρόμος βασίζεται σε απότομους και δυνατούς θορύβους. Κάτι βήματα και τέτοια απλά δεν σε πείθουν.


Η ταινία είναι λίγο άνιση. Όποτε ξημερώνει νιώθεις τη βαρεμάρα να σε κατασπαράζει. Δεν λέω ότι δεν θέλω να χαλαρώνω με κάποιες ήρεμες σκηνές αλλά οι διάλογοι είναι τύπου Λάμψη(τη σειρά). Όλο το ίδιο "φοβάμαι, τι να ήταν αυτό χθες;", "μακάρι να κάνει κι άλλα να τα τραβήξουμε με την κάμερα", "μην το προκαλείς, εγώ φοβάμαι κι εσύ δεν το παίρνεις στα σοβαρά".


Στα θετικά η ατμόσφαιρα που όντως κάποιες φορές δημιουργεί(μόνο τις νύχτες), κάποιες αρκετά τρομακτικές σκηνές(βέβαια και Τελετάμπις να βλέπω και ξαφνικά κοπανήσει μια πόρτα, θα τρομάξω) και κάτι που δεν περίμενα, οι ερμηνείες. Είναι αξιοπρεπέστατες και αρκετά φυσικές. Επίσης το ότι σου δίνει ελπίδες ότι κι εσύ μπορείς να γυρίσεις μια ταινία με τους φίλους σου και αν είσαι τυχερός και βρεις τις σωστές άκρες για το promotion θα γίνεις διάσημος!


Όμως εκεί που φτιάχνει ατμόσφαιρα και γίνεται κάτι ο τύπος αρπάζει την κάμερα και ψάχνει το φάντασμα. Είναι τόσο μη ρεαλιστικό που σε εκνευρίζει. Ναι θα γινόταν της τρελής σπίτι μου, θα με είχε τρομάξει ένα φάντασμα και πάνω στον πανικό θα θυμόμουν να αρπάξω την κάμερα... Ούτε παπαράτσι του ζει στο Χόλιγουντ δεν θα το έκανε αυτό. Α και το τέλος αηδιαστικά προβλέψιμο!

22 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

αφού άντεξες μέχρι το τέλος...πάλι καλά:P

""Επίσης το ότι σου δίνει ελπίδες ότι κι εσύ μπορείς να γυρίσεις μια ταινία με τους φίλους σου και αν είσαι τυχερός και βρεις τις σωστές άκρες για το promotion θα γίνεις διάσημος!""

λέω να αρχίσω να ψάχνω κάτι βιντεάκια που κάναμε με κάτι φίλους παλιά:P...που τώρα που το σκέφτομαι είναι πολύ καλύτερα από αυτό.

Annie_Hall είπε...

Δεν ήταν κακό ρε. Απλά είχα ακούσει τόσο τα καλύτερα όσο και τα χειρότερα που δεν ήξερα τι να περιμένω. Τελικά χρυσή μετριότητα!

CineTV-world είπε...

1. Απ΄τη μια λες "οι δύο πρωταγωνιστές είναι ηλίθιοι!" και απ΄την άλλη "και κάτι που δεν περίμενα, οι ερμηνείες. Είναι αξιοπρεπέστατες και αρκετά φυσικές"!!! Δηλαδή έχει αξιοπρεπέστατες ερμηνείες "ηθοποιών" που υποδύονται ηλίθιους χαρακτήρες...

2. "δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να φάει, κάποιος σιχαμερός τρόπος θα υπάρχει"

:P

3. "και οι τηλεοράσεις ανοίγουν μόνες τους"

Εεεε!!!!! Σου άνοιξε ποτέ εσένα η τηλεόραση από μόνη της;!;!; Μένεις ακόμα στο ίδιο σπίτι;;; :P

4. "Αλλά όλος ο τρόμος βασίζεται σε απότομους και δυνατούς θορύβους"

Το χειρότερό μου είναι... Αυτά τα θριλεράκια δεν με τρομάζουν, μου σπαν τελείως τα νεύρα...

5. "Όμως εκεί που φτιάχνει ατμόσφαιρα και γίνεται κάτι ο τύπος αρπάζει την κάμερα και ψάχνει το φάντασμα. Είναι τόσο μη ρεαλιστικό που σε εκνευρίζει. Ναι θα γινόταν της τρελής σπίτι μου, θα με είχε τρομάξει ένα φάντασμα και πάνω στον πανικό θα θυμόμουν να αρπάξω την κάμερα..."

Εσύ είσαι κοριτσάκι... ένας άντρας όμως... Είμαστε πιο ψύχραιμοι εμείς ρε... :P ;) :/

Annie_Hall είπε...

1. Γιατί για να είναι καλή μια ερμηνεία πρέπει να είναι έξυπνος ο χαρακτήρας; δεν μπορεί κάποιος ν υποδυθεί με αξιοπρέπεια κάποιον που φέρεται ηλίθια και παράλογα;

3. Ουου πολλές φορές. Όχι τώρα, παλιά που είχαμε crt. Και το ραδιόφωνο. Με τον ηλεκτρομαγνητισμό παίζει κάτι. Ή πατάς το κουμπί για τη μία συσκευή(από τηλεκοντρόλ πάντα) και ανοίγει η άλλη. True story και δεν παίζει να έχω φάντασμα!

5. Ρε αν ο γκόμενός μου αντί να έρθει να με σώσει αργούσε για να πάρει την κάμερα θα του την έφερνα στο κεφάλι λέμε(καλά και στην ταινία στα πολύ χοντρά δεν την έπαιρνε-μην τον αδικω και τελείως-).

CineTV-world είπε...

1. Άντε καλά... Κατάφερες και με έπεισες (περίπου) απ΄το "Γιατί"... :P

3. "True story και δεν παίζει να έχω φάντασμα!"

Ευτυχώς που το διευκρίνισες γιατί εγώ πιστεύω σε κάτι τέτοιες μλκς... :P :/ :/

5. Αχ μωρέ η Qρία... περιμένει τον πρίγκιπα με τ'άσπρο άλογο!!! :P

Annie_Hall είπε...

5. Μετά τα πέντε τα ξεπέρασα αυτά. Η στοιχειώδης νοημοσύνη είναι το μοναδικό μου κριτήριο!

CineTV-world είπε...

Στοιχειώδης νοημοσύνη έχει και ο κάτμαν (τελείως στοιχειώδης)... :P

Annie_Hall είπε...

Δεν εννοώ τη στοιχειώδη εγκεφαλική λειτουργία που σου επιτρέπει να κουνάς τα χέρια σου, αλλά τη στοιχειώδη νοημοσύνη που σου επιτρέπει να συνδυάζεις απλά νοήματα(για αρχή, τα πιο σύνθετα στην επόμενη τάξη).

W. είπε...

Λοιπόν είμαι της ίδιας άποψης! Μου άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε, μια δυο ιδέες, τα παλικάρια αξιοπρεπή ήταν (τί πιπίνι αυτή η Φέργκιουσον!), αλλά το φινάλε ήταν Ε-ΜΕ-ΤΟΣ, μόνο σε μια σκηνή τρόμαξα πραγματικά και ήταν και άσχετη με το πνεύμα του έργου, η σκηνή που μετακινείται το ντότζα ήταν για τρελά γέλια και πολύ αντιγραψή του ΜΠΛΕΡ ρε παιδί μου σε μερικά σημεία!

W. είπε...

Ρε Άλντο, γιατί το μίσησες να πούμε;; Από το 2012 καλύτερο ήταν :Ρ

lt.aldo raine είπε...

""Ουου πολλές φορές. Όχι τώρα, παλιά που είχαμε crt. Και το ραδιόφωνο. Με τον ηλεκτρομαγνητισμό παίζει κάτι. Ή πατάς το κουμπί για τη μία συσκευή(από τηλεκοντρόλ πάντα) και ανοίγει η άλλη. True story και δεν παίζει να έχω φάντασμα!""

ρε μήπως είσαι μενταλιστ??:P ψαχτώ.

""Ρε Άλντο, γιατί το μίσησες να πούμε;; Από το 2012 καλύτερο ήταν :Ρ""

δεν το μίσησα μωρέ...αδιάφορο ήταν....ούτε και το Blair Witch με άρεσε...αλλα τουλάχιστον αυτό ήταν πρωτότυπο.

μα δεν είπα ότι ήταν χειρότερο από το 2012:P

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

Ααααααα...!!! :P :/ :/ :/

zamuc είπε...

Το τηλεκοντρόλ που ανοίγει άλλη συσκευή ισχύει, είναι συχνό και απλό. Συσκευές που ανοίγουν μόνες τους δεν μου έχει τύχει, να κλείνουν έχω δει αλλά κάποια βλάβη θα είχαν

Την ταινία δεν την είδα. Ισχύει ότι κυκλοφόρησε με 2 διαφορετικά φινάλε; έκανε τρελά έσοδα πάντως οπότε ό,τι και να λέμε...

Annie_Hall είπε...

"ρε μήπως είσαι μενταλιστ?"

Ναι ρε είχα πάει και για διάδοχος αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάρουν γιατί θα κάνω ρεζίλι και θα εκθέσω τον Γκέλερ!

"Ισχύει ότι κυκλοφόρησε με 2 διαφορετικά φινάλε;"

Ναι. Το ένα είναι το κανονικό, στο άλλο κόβει το λαιμό της αυτή μπροστά στην κάμερα, αλλά ενόχλησε τους θεατές και δεν το χρησιμοποίησαν(βλακεία και αυτό) και το τρίτο δεν το θυμάμαι πολύ, μόνο ότι θύμιζε περισσότερο Blair Witch και ήταν και κάπως δύσκολο και δεν το γύρισαν καν.

CineNaupigos είπε...

Συγχαρητήρια Annie για το blog σου, δεν με είχε ξαναφέρει ο δρόμος από εδώ. Ιδιαίτερα μου αρέσουν οι πολύ προσεγμένες και ουσιαστικές "κριτικές-περιγραφές" ταινιών σου- π.χ. της Λευκής Κορδέλας. Και εις ανώτερα!!

Το Παρανόρμαλ δεν το έχω δει και από οσα λέτε μάλλον δεν θα το δω κ ποτέ...

Annie_Hall είπε...

Σ΄ευχαριστώ αν και δεν είναι μόνο δικό μου(μην κοιτάς που οι αλλες με παράτησαν και το κρατάω μόνη μου το μαγαζί-εξού και τόσα κινηματογραφικά ποστ-)!

Η Λευκή Κορδέλα με άγγιξε τόσο που μόνο τα καλύτερα μπορούσα να γράψω :)

Το Paranormal για περάσει η ώρα δεν είναι κακό άντως!

CineNaupigos είπε...

Δεν ήταν δηλαδή αποκλειστικά κινηματογραφικό σάιτ εξ'αρχής;;

Annie_Hall είπε...

Πάντα λίγο απ΄όλα ήταν. Ρίξε μια ματιά στα tags δεξιά και θα καταλάβεις. Παλιά είχαμε πιο πολλά αθλητικά αλλά ψιλοβαρεθήκαμε πια(και τα δικά μου ποστ θα είχαν μόνο μπινελίκια).

margaritari είπε...

o thee mou, poses akoma aidies tha anteksoume...progmatika den iparxi....oute tromaktiko ine oute idietero senario oute kan endiaferon mporis na pis....eleos!!!!!!!1 eleos!!!!!! to mono kalo ine oti sou dini elpides oti mpori i malakia pou ekans perisi to kalokeri me tous filous sou isos gini tenia...ke esena ke tous filous sou protagonistes!!!!!!!!!!! why not??! ti lete kanoume mia paragogi?!

Annie_Hall είπε...

Επιμένω ότι δεν ήταν και τοοοοσο κακό. Καλώς μας βρήκες :)

Ανώνυμος είπε...

Το "Paranormal activity" από τη μία πολυδιαφημίστηκε και από την άλλη πολεμήθηκε.
Να πω: Δεν έχει καμία σχέση με το "The Blair witch project"!!! Ας μην αναπαράγουμε μασημένη τροφή!
Επίσης συμφωνώ ότι στην αρχή έχει ένα βαρετό ύφος, αλλά ο τρόμος έρχεται κλιμακούμενα και εκεί σε κερδίζει. Από την άλλη η σκηνοθεσία είναι ιδιόμορφη και ανεβάζει τους πόντους. Οι ηθοποιοί Katie Featherston και Micah Sloat είναι απλοί άνθρωποι και βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς.
Είναι για συγκεκριμένα άτομα αυτή η ταινία. Σε όποιον δεν άρεσε ας μη την έβλεπε, δεν αντέχω όμως να διαβάζω σχόλια του τύπου: "Τι μούφα ταινία ήταν;;;" Μα κάθε ταινία μούφα είναι αν το πάμε έτσι...
Και να μην πω και πολλά αριστούργημα δεν είναι, αλλά είναι μια καλή προσπάθεια που με άγγιξε και ναι το έχω δει τρεις φορές μέχρι στιγμής και η γνώμη μου είναι ίδια... **/****

Annie_Hall είπε...

Πως δεν έχει σχέση με το Blair Witch? Απλά επειδή είχε ξαναγίνει δεν μπορούσαν να πουλήσουν παραμύθι, όπως έκαναν οι πανύξυπνοι παραγωγοί του BW.

Σωκράτη ξέρεις γιατί απογοητευτήκαμε; Γιατί δεν ήταν ούτε καλό, ούτε κακό. Ήταν μέτριο και αυτό είναι το χειρότερο. Στο κακό θρίλερ/τρόμου κάνεις χαβαλέ στο τέλος, στο καλό γουστάρεις, στο μέτριο όμως; Βαριέσαι