Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Οι 20 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας...


Ας ποστάρω επιτέλους την περιβόητη λίστα με τις 20 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας για την ψηφοφορία του seagazing. Γαμάτη ιδέα έχω να πω αν και προβλέπω να γίνεται της τρελής...

20. Whatever Works Woody Allen: Είχα βάλει το Match Point αλλά μου άρεσε περισσότερο τελικά. Και είναι κι ένα εξαιρετικό σχόλιο πάνω στη δεκαετία που φεύγει... Ίσως πάλι να είμαι πολύ επηρεασμένη καθώς δεν έχω ούτε τρεις μέρες που την είδα! Ίσως η μοναδική που θα μετανιώσω.

19. Les invasions barbares Denys Arcand: Παράξενα αισιόδοξη


18. The Triplets of Belleville Sylvain Chomet: Ήθελα οπωσδήποτε ένα κινούμενο σχέδιο στη λίστα. Είχα βάλει το Wall-e μέχρι που θυμήθηκα το απίστευτο Τρίο.

17. Gran Torino Clint Eastwood: Ο Clint μας έδωσε μια τόσο ανθρώπινη ταινία που την κρατάς μέσα σου για μέρες.

16. Broken Flowers Jim Jarmusch: Δεν ξέρω αν πραγματικά της αξίζει να μπει σε μια τέτοια λίστα αλλά την αγάπησα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να την αφήσω έξω.


15. The Piano Teacher Michael Haneke: Κι άλλος Haneke. Μεγάλη ζημιά είχα πάθει την πρώτη φορά που το είδα.

14. Head-On Fatih Akin: Συγκλονιστική, δυνατή, σοκαριστική, σου προσφέρει τόσο έντονα συναισθήματα που δεν περνάει απαρατήρητη. Εξαιρετική και η ελληνική μετάφραση, "Μαζί Ποτέ".

13. Sympathy for Mr. Vengeance Chan-wook Park: Για μένα είναι καλύτερο του Oldboy. Το πιο δυνατό της τριλογίας είναι και το πιο απλό...


12. Lost in Translation Sofia Coppola: Από τις πλέον χαρακτηριστικές και αγαπημένες ταινίες της δεκαετίας που φεύγει.

11. There Will Be Blood Paul Thomas Anderson: Από τους πιο άρτιους σκηνοθέτες της γενιάς του και αυτή η καλύτερή του ταινία. Θα τη συζητάμε για καιρό!

10. Memento Christopher Nolan: Πολύπλοκα απλό, περίεργα όμορφο. Μία ταινία που άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τη δεκαετία!


9. Dogville Lars von Trier: Ο αγαπημένος μου Τρίερ, η αγαπημένη μου Νικόλ. Ένα υπέροχα αλληγορικό φιλμ που σε βάζει σε σκέψεις.

8. Kill Bill Vol. 1 Quentin Tarantino: Αν για την ψηφοφορία πρέπει να τα θεωρήσω δύο ταινίες, δεν θα μπορούσα να αφήσω έξω το πρώτο.


7. Kill Bill Vol. 2 Quentin Tarantino: Θεωρώ και τα δύο μία ταινία. Αν όμως πρέπει να διαλέξω, με βαριά καρδιά το δεύτερο για τη μοναδική λεκτική αναμέτρηση της Νύφης με τον Bill.

6. The Fountain Darren Aronofsky: Μία ταινία που λίγες διαφορές έχει από ένα όνειρο από έναν σκηνοθέτη που ότι έχει κάνει είναι τέλειο!


5. No Country for Old Men Joel Coen and Ethan Coen: Επιβλητικό και σκοτεινό. Δεν ξέρω αν είναι οι καλύτεροι Κοέν, πάντως είναι υπέροχο.

4. Cache Michael Haneke: Ο καλύτερος Ευρωπαίος εν ενεργεία σκηνοθέτης. Υποτιμημένη ταινία που πραγματικά λάτρεψα.

3. 3-Iron Kim-ki Duk: Mια υπέροχη ιστορία για τη μοναξιά και τον έρωτα, λίγες ταινίες με έχουν επηρεάσει τόσο πολύ.


2. Inglourious Basterds Quentin Tarantino: Ο καλύτερος Tarantino δεν θα μπορούσε να είναι σε άλλη θέση. Ξεπέρασε τον εαυτό του και αν στην προηγούμενη δεκαετία έκανε την πιο χαρακτηριστική ταινία(κακά τα ψέμματα τα 90's είναι Pulp Fiction), σε αυτή έκανε ένα μεγαλειώδες αριστούργημα!


1. White Ribbon Michael Haneke: Η αλήθεια είναι ότι το έχω πολύ πρόσφατο. Είναι όμως αριστούργημα και πραγματικά instant classic. Όλα είναι τέλεια και πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ψεγάδι!


Edit 1(θα υπάρξουν πολλά όπως φαίνεται): Τύψεις φρικτές με κατακλύζουν από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν έβαλα το Sin City! Αχ και χώραγε γαμώτο! Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως άπαξ και την ποστάρω την τιμημένη δεν θα κάνω αλλαγές. Θα κάνω όμως ειδικές αναφορές εδώ, στις ταινίες που από βλακεία άφησα απ΄έξω! Κάπου στο 16 θα την έχωνα :)

Edit 2: Θα αναφέρω και το Coffe And Cigarettes το οποίο ξέχασα. Δεν ξέρω αν τελικά θα κατέληγε στη λίστα(μάλλον όχι) όμως πρόκειται για ταινία που αγαπάω πάρα πολύ και είναι ντροπή μου που ξέχασα ακόμη και να την σκεφτώ!

Edit 3:
Εκτός απο τα καλά θέλω να αναφέρω και τα κακά. Μακράν η χειρότερη ταινία(όλων των εποχών, όχι μόνο της δεκαετίας) ήταν η Ονειροπαγίδα. Είναι η μοναδική ταινία που σιχάθηκα τόσο πολύ. Δεν έχω ξαναστεναχωρηθεί τόσο για τον χαμένο μου χρόνο. Βραβείο βαρεμάρας όμως θα έδινα και στα Πάθη του Χριστού. Καλύτερο και από υπνωτικό.

Edit 4(δεν την παλεύω, το βλέπετε): Το Sideways αν το είχα θυμηθεί θα έμπαινε κάπου στο τέλος λογικά. Μπορεί και όχι(παντως από το
Coffe And Cigarettes πιο πολλές πιθανότητες είχε).

45 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Α. Δεν έχω δει: 20, 15 και 3...

Β. Τα 19, 18, 17, 16, 13 και 12, είναι ταινίες του 8 και του 8,5 για μένα πάντα ("απλά" πολύ καλές δηλαδή)... :P :)

Γ. Έχουμε κοινά μόνο το 14, το 9, το 8 (και 7...) και το 2. :(

Δ. Τα 11, 10, 6 και 1 ήταν στις ταινίες που έπαιζαν να μπουν και στη δική μου λίστα, αλλά δυστυχώς κόπηκαν... :P

E. 5 & 4 από 7,5 για μένα (κάπως δήθεν μου φάνηκαν και στην τελική απλά καλές προς το πολύ καλές)... :P :)

Annie_Hall είπε...

A. To 20 μπορεί να μη σου αρέσει(θυμίζει παλιό Woody), το 15 δες το, το 3 νομίζω θα σου αρέσει αν το δεις ξεκούραστος(για χρόνια αγαπημένη μου ταινία)

Β. Δεν ξέρεις τι λες :Ρ

Γ. Ε κάποια κοινά θα είχαμε, τι στο καλό!

Δ. Θα ρωτήσω μόνο για Fountain και Κορδέλα. Με ποιο σκεπτικό;

Ε. Πάλι δεν ξέρεις τι λές :Ρ Ειδικά ο Κρυμμένος είναι πολύ έντονη ταινία. Δήθεν σε καμία περίπτωση πάντως...

CineTV-world είπε...

1. Το 20 αποκλείω να είναι καλύτερο απ΄το Match Point πάντως...

2. Γιατί ήθελες οπωσδήποτε ένα κινούμενο σχέδιο στη λίστα;;; :P

3. "Lost in Translation Sofia Coppola: Από τις πλέον χαρακτηριστικές και αγαπημένες ταινίες τις χρονιάς που φεύγει."

Γιατί... φέτος βγήκε;!;!; :P :/ :)

4. Cache: Υπερτιμημένη και όχι "Υποτιμημένη ταινία"... :P

5. White Ribbon: "Όλα είναι τέλεια και πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ψεγάδι!"

Εγώ μπορώ όμως (9/10)... :P

CineTV-world είπε...

A. Δε νομίζω να το δω το 20... :P To 15 το είχα κατεβάσει, αλλά δεν είχε υπότιτλους ή δεν έπαιζαν (κάτι τέτοιο) και το έσβησα... Βασικά πρώτα το πέρασα λίγο στα γρήγορα, έτσι από περιέργεια για να δω τι γίνεται... μου είχε πει ο W πως έχει προκλητικές σκηνές, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τι εννοούσε (είδα και το τέλος :/)... Στο 3 με φοβίζουν οι ελάχιστοι διάλογοι (μου φωνάζει Boring Alert :P)...

Β. Μα φυσικά!!! :P :/

Δ. 1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ περίμενα το Fountain (9/10)... Είχα πάθει μεγάλη πλάκα απ΄το trailer, αλλά η ταινία μου φάνηκε κάπως μικρή μπροστά σ'αυτό που περίμενα να δω... Δεν ξέρω, με ξένισε λίγο το σενάριο, το περίμενα διαφορετικό... Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, αλλά μου φάνηκε "λίγο"...

Δ.2. Με την κορδέλα, ενώ περιμένατε πως θα βαρεθώ δεν βαρέθηκα καθόλου, είχε και ενδιαφέρον κι απίστευτη ένταση σε ορισμένες στιγμές και γενικά είναι όπως ακριβώς το περιέγραφες, αλλά είναι και κάπως συναισθηματικά "αποστειρωμένο" όπως είναι κι όλες οι ταινίες του Χάνεκε φαντάζομαι... και σίγουρα η συγκεκριμένη ειδικά έτσι έπρεπε να είναι... αλλά εγώ θέλω να υπάρχει ένας κεντρικός χαρακτήρας για να μπορώ να ταυτιστώ μαζί του... Στην Κορδέλα δεν υπήρχε... Δηλαδή έλεγα "κρίμα τα παιδάκια", αλλά το έβλεπα τελείως σαν εξωτερικός παρατηρητής... Έβλεπα χτυπημένο παιδί... και δεν ψυχοπλακωνόμουν τόσο γιατί μου τραβούσε την προσοχή η γαμάτη ασπρόμαυρη φωτογραφία της ταινίας... Γενικά δεν μπόρεσα να ταυτιστώ και να μπω στο κλίμα, αλλά εντυπωσιάστηκα απ΄τους καλογραμμένους διαλόγους, γενικά απ΄την αλληγορία του σεναρίου (όχι σαν του Dexter...:P), τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και τις συνολικά πάρα πολύ καλές ερμηνείες, αλλά όπως είπα: Δεν υπήρχε ένας κεντρικός χαρακτήρας να ταυτιστώ... αυτά. :)

Ε. Σιγά τα Κρυμμένα και υπερτιμημένα ωά!!! :P Το Funny Games είναι πολύ καλύτερο.

Annie_Hall είπε...

2. Γιατί τα καημένα τα έχουμε πεταμένα όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερα από πολλές ταινίες. Συνήθως τα ξεχνάμε λίγο…

3. Έλα μωρέ ένα λάθος κάναμε(έγραψα μαλακία την έγραψα και ανορθόγραφα)

Δ. Ναι η αλήθεια είναι ότι ο Χάνεκε βλέπει αποστασιοποιημένα τους ήρωές του γιατί στόχος του είναι ο θεατής να το βλέπει σφαιρικά. Θέτει ερωτήματα, δεν δίνει απαντήσεις. Σκοπός δεν είναι να δεις τον εαυτό σου στην οθόνη αλλά να σε κάνει να σκεφτείς. Οι χαρακτήρες είναι εκεί για να στηρίξουν την ιστορία και όχι η ιστορία για να στηρίξει τους χαρακτήρες. Τεχνικά είναι τέλειος αναμφισβήτητα αλλά πλέον και στο δραματουργικό κομμάτι έκανε το θαύμα του. Pure peace of art χωρίς καμία υπερβολή. Κινηματογραφικά είναι τρομακτικά άρτια ταινία

Ε. Τα έχω στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορώ να διαλέξω.

CineTV-world είπε...

Δ. "Θέτει ερωτήματα, δεν δίνει απαντήσεις. Σκοπός δεν είναι να δεις τον εαυτό σου στην οθόνη αλλά να σε κάνει να σκεφτείς. Οι χαρακτήρες είναι εκεί για να στηρίξουν την ιστορία και όχι η ιστορία για να στηρίξει τους χαρακτήρες."

Παπαγαλία το έμαθες; Έχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά... μετά λες εμένα!!! :P Ας γινόταν ρεπόρτερ αν ήθελε να θέτει μόνο ερωτήματα... Η σκέψη μας λείπει περισσότερο σαν κενονία ή το συναίσθημα;;; Και γω ερώτημα θέτω... :P Εγώ πάντως λόγω του ότι δεν ταυτίστηκα με κανέναν χαρακτήρα, με το που τέλειωσε η ταινία, αυτό ήταν... Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να ειδωθεί και σαν δικαιολογία για τη γένεση του φασισμού...

Ε. Εντάξει, δεν πειράζει, διάλεξα εγώ για σένα... :P

ΥΓ: Πως γίνεται να κάνω πάντα τις καλύτερες και πιο τέλειες λίστες;!;!; :P :/ :/

Annie_Hall είπε...

Δ. Δεν χρειάζεται να μάθω κάτι παπαγαλία, παραείναι ξεκάθαρα για να τα αναγνωρίσω και μόνη μου! Και το συναίσθημα μου αρέσει σε μια ταινία και το να με κάνει να σκέφτομαι. Θα ήταν και δύσκολο όμως να ταυτιστείς με κατοίκους συντηρητικού χωριού των αρχών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου! Πάντως εγώ δεν το είδα τόσο αποστασιοποιημένα. Μπορεί να μην ταυτίστηκα αλλά σοκαρίστηκα ανά σημεία.

ΥΓ: Θα΄θελες όμως! Αυτό το νούμερο δύο σου όσο το σκέφτομαι!

CineTV-world είπε...

1. Όχι επειδή μοιάζει σαν να έχεις αποστηθίσει δικό σου κείμενο και να το επαναλαμβάνεις... :P

2. "Θα ήταν και δύσκολο όμως να ταυτιστείς με κατοίκους συντηρητικού χωριού των αρχών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου!"

Ναι, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει ένας γαμάτος φιλελεύθερος τύπος που να ξεχωρίζει... Ίσως να ήταν και πρόγονος του Jack Bauer... :P :/ :/

3. "Μπορεί να μην ταυτίστηκα αλλά σοκαρίστηκα ανά σημεία"

Ναι, ειδικά όταν έκλειναν οι πόρτες...

ΥΓ: Η 2η ταινία που έβαλα στη λίστα μου Qρία... είναι απ΄τις πιο δίκαιες οσκαρικές βραβεύσεις της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον)... Μιλάμε για οσκαρική ταινιάρα (όπως και η 1η άλλωστε) και συ λέγε ότι "εξυπνάδα" θες... :P

lt.aldo raine είπε...

δεν μπορείς να φανταστείς ποσο χαίρομαι για το 16...τουλάχιστον το έβαλες εσύ και με έφυγαν οι τύψεις:P

και μάλλον η τριάδα μας θα είναι ίδια.

Annie_Hall είπε...

Μα είναι τόσο συναισθηματική και ζεστή ταινία. Η τριάδα θα έχει και την ίδια σειρά;

Jack στο υστερόγραφο διαβάζω “μπλα, μπλα, μπλα… δίκαιες, μπλα, μπλα…οσκαρική, μπλα, μπλα…θες ”

CineTV-world είπε...

Α ναι ε;!;!; Καλά, τώρα ξέρω και γω πως να διαβάζω τα δικά σου κείμενα...

lt.aldo raine είπε...

ο χάνεκε κάνει το καλύτερο cinema στον κόσμο.

ωραίο το poster του Bin-jip...έχεις γούστο:P

μα ποσο υπέροχο μπορεί να είναι το poster του fountain...

""Μα είναι τόσο συναισθηματική και ζεστή ταινία. Η τριάδα θα έχει και την ίδια σειρά;""

kai liga les...kai prepei na einai h prwth tainia pou me ekane na latrepsw tom bill.

nai...oso kai na ragizei h kardia mou...auto pou ekane o haneke den perigrafete.

CineTV-world είπε...

"μα ποσο υπέροχο μπορεί να είναι το poster του fountain..."

Το είχα βάλει και στα 100...

Annie_Hall είπε...

"ο χάνεκε κάνει το καλύτερο cinema στον κόσμο."
Κόψε κάτι καλέ...

"ωραίο το poster του Bin-jip...έχεις γούστο"
Είναι το αγαπημένο από την ταινία. Το κλασσικό δεν μου αρέσει καθόλου!

"μα ποσο υπέροχο μπορεί να είναι το poster του fountain..."
Ναι είναι τέλειο. Το είχε βάλει και ο Jack στα 100 :Ρ

Ρε Aldo γιατί γράφεις τα μισά ελληνικά και τα μισά greeklish?

"Α ναι ε;!;!; Καλά, τώρα ξέρω και γω πως να διαβάζω τα δικά σου κείμενα... "

Πλάκα κάνω ;)

CineTV-world είπε...

1. "Το είχε βάλει και ο Jack στα 100"

Το θυμάσαι ε; :P :/ :/

2. "Πλάκα κάνω"

Άντε!!! Γιατί εμένα με έφαγε η σοβαρότητα!!! ;/ !) #|

lt.aldo raine είπε...

""Κόψε κάτι καλέ...""

βρε εγώ να κόψω και να μοιράσω:P
αλλα και συ 3 ταινίες του έβαλες...τι να πω...εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο.

""Είναι το αγαπημένο από την ταινία""

και μένα...βασικά στις περισσότερες ταινίες τις λίστας μου έχω βάλει ασιατικά posters.

""Ναι είναι τέλειο. Το είχε βάλει και ο Jack στα 100 :Ρ

Το είχα βάλει και στα 100...""

λογικό με φαίνεται...αφού είναι υπέροχο...και στην εικοσάδα θα χώραγε.

""Ρε Aldo γιατί γράφεις τα μισά ελληνικά και τα μισά greeklish?""

κάνω άνοιγμα στους αλλοδαπούς χρηστες της μπλογκοσφαιρας...σαν την ντόρα ένα πράγμα:P

απλά μωρέ ήμουν έτοιμος να το στείλω και μετά είδα το τελευταίο στου post...και συνέχισα στα greeklish.

Simply Burgman είπε...

Έβαλες Μεμέντο;;;Δεν το περίμενα!!!!!!!Και Πατρίδα και Αίμα;;;!¨ΟΛΕ!!:Ρ:Ρ

Την Αμαρτωλή Πόλη κι εγώ δεν ξέρω τι θα την κάνω ακόμα,ρε γαμώτο!!!

CineTV-world είπε...

"Έβαλες Μεμέντο;;;Δεν το περίμενα!!!!!!!"

Γιατί δεν το περίμενες;!;!; Σίγουρο στοίχημα ήταν...

Προς Annie:

Άσε τις βλακείες και κάνε ότι αλλαγές γουστάρεις...

Simply Burgman είπε...

Νομίζω ότι μου την είχε "πει" κάποια στιγμή για το Μεμέντο...:/:/:/

kioy είπε...

πολυ ενδιαφέρουσα λίστα!
Memento, Tarantinos! Αξιοκρατικός Hanekes! Invasion φυσικα φυσικά! Μπράβο, μπράβο!

Annie_Hall είπε...

Fauntleroy γιατί δεν το περίμενες καλέ; Απλά είχα πει ότι μου αρέσει περισσότερο το Fight Club και το θεωρώ καλύτερο. Όχι ότι δεν είναι πολύ καλή ταινία το Μεμέντο

Jack δεν μπορώ να κάνω αλλαγές γιατί θα την αλλάζω συνέχεια! Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...

kioy σ΄ευχαριστώ. Ήθελα να είναι αντιπροσωπευτική της δεκαετίας αλλά όπως βλέπεις δεν τα κατάφερα! Είναι αντιπροσωπευτική του εαυτού μου!

lt.aldo raine είπε...

πολύ πολύ πολύ καλο το δεύτερο edit...όσο για το τρίτο...δεν έχεις δει new moon...μονο αυτό σε λέω:P

Annie_Hall είπε...

Aldo μου ξέρω περίπου τι μου αρέσει. Δεν βλέπω ταινίες από βίτσιο αλλά γιατί περνάω καλά, οπότε ξέρω και τι να αποφύγω :)

CineTV-world είπε...

Εγώ είμαι υπέρ του ορίου των 3 αλλαγών το μέγιστο...

ΥΓ: Βάλε κι ένα 5ο edit για το 2012 που είναι στην ίδια κατηγορία με το edit 3...

Annie_Hall είπε...

Αποκλείεται να είναι τόσο κακό. Λατρεύω τις ταινίες καταστροφής αν και δεν τις βλέπω ποτέ σε σινεμά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι τόσο κακή όσο λέτε.

lt.aldo raine είπε...

""Δεν βλέπω ταινίες από βίτσιο""

δεν ξέρεις τι χάνεις:P

ρε συ δεν έβαλες καμια και του πρώην της μαντόνας...είχα την εντύπωση ότι τα λάτρευες.


τα θέλω:P

http://img4.imageshack.us/img4/3294/16748210822010916116944.jpg

CineTV-world είπε...

Κι εγώ έτσι πίστευα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τις τύψεις και τις αλλαγές είναι τρομερό. Τη δικιά μου την έχω αλλάξει 10 φορές άντε να την ανεβάσω να τελειώνουμε...
Και δεν έχω δει Ribbon, αυτό που το πας; βέβαια θα έχω άλλο Haneke στη λίστα οπότε το ισοφαρίζω
Και το Whatever Works χάρηκα που το είδα αν και μάλλον θα το αποφύγω γιατί νομίζω ότι μετράει και ο ενθουσιασμός τη στιγμής και το γεγονός της πρόσφατης προβολής
Sympathy for Mr καλύτερο από Oldboy? υπερβολή
Τα Kill Bill έπρεπε να τα βάλεις ως ένα κι ας ήταν κόντρα στους κανόνες. Πάντως αφού δεν είχες QT στο 1 σε παραδέχομαι. Έδειξες απόλυτη αντικειμενικότητα.

Annie_Hall είπε...

Aldo όχι δεν έβαλα καμία του Γκάι γιατί μπορεί να μου αρέσει πολύ αλλά στις καλύτερες τις δεκαετίας θα ήταν υπερβολή. Επίσης η Μαντόνα είναι αυτή η πρώην του Ρίτσι για μένα :Ρ

Κι εγώ τα θέλω(και λογικά θα τα πάρω).

Zamuc αν είχα καθυστερήσει λίγο ο Woody θα έμενε απ΄έξω όπως κατάλαβες.

Με τον Haneke έβαζα και έβαζα και δεν μου πήγαινε η καρδιά να σταματήσω! 6 θέσεις καταλαμβάνουν 2 σκηνοθέτες, ήμαρτον είμαι κι εγώ!

Πολλές φορές έχω διαφωνήσει αλλά το Sympathy for Mr Vengeance μέσα στην απλότητά του μου άρεσε περισσότερο.

Τα Kill Bill δεν τα έβαλα μαζί γιατί μπορεί να μη μετρούσε κανένα.

Έχω τύψεις που δεν έβαλα τον καλό μου στο 1 αλλά η κορδέλα σάρωσε τα πάντα! Όπως ξαναείπα τους μπάσταρδους θα τους δω πολύ περισσότερες φορές αλλά η Κορδέλα έχει ξεπεράσει την τελειότητα! Και πραγματικά δεν φημίζομαι για την αντικειμενικότητά μου :)

CineTV-world είπε...

Προς Zamuc:

"Τα Kill Bill έπρεπε να τα βάλεις ως ένα κι ας ήταν κόντρα στους κανόνες."

Αν έτυχε να δεις τη λίστα μου, θα ξέρεις πως συμφωνώ απόλυτα...

Προς Annie:

1. "Επίσης η Μαντόνα είναι αυτή η πρώην του Ρίτσι για μένα"

Για τον υπόλοιπο κόσμο όμως; :P

2. "Κι εγώ τα θέλω(και λογικά θα τα πάρω)"

Έχεις blue-Ray;;;

3. "Τα Kill Bill δεν τα έβαλα μαζί γιατί μπορεί να μη μετρούσε κανένα."

Εγώ τα κανόνισα μαζί του... του είπα να μετρήσει αυτό που έχει ήδη τις περισσότερες ψήφους... :P ;) :)

4. "η Κορδέλα έχει ξεπεράσει την τελειότητα! Και πραγματικά δεν φημίζομαι για την αντικειμενικότητά μου"

Δεν πειράζει, φημίζεσαι για την υπερβολή σου... :P ;)

W. είπε...

Πολύ ωραίες επιλογές! Πιο ψαγμένες από αυτό που περίμενα και σίγουρα πολύ ιδιαίτερες! Αλλαγές προλαβαίνεις να κάνεις, στο seagazing πρέπει νομίζω να ειδοποιήσεις πρώτα για να δουν τη λίστα σου, οπότε κάνε τις αλλαγές που θες και μόλις τελειώσεις πήγαινε πες τους.

20. Μα στη θέση του MATCH POINT;; Αλήθεια;;;

19. Τελικά έχω πολλές ελλείψεις!

18. Νοσταλγικό, σουρεαλιστικό, διασκεδαστικό, υπέροχο... Αλλά δεν μπαίνει :Ρ

17. Ο Κλιντ είναι κι αυτός που παίζει περισσότερο στη δικιά μου λίστα!

16. Η καλύτερη ερμηνεία του Μπιλ Μάρεϊ και όχι μόνο...

15. Μου άρεσε, αλλά ήταν τόσο ακραίο ανά σημεία που αηδίασα! Ειδικά εκεί με το "ηδονικό" ξυράφι :/ :/ :/

14. Μπλνιαααααα!!!!!!

13. Δεν το πρόλαβα δυστυχώς...

12. Γλυκουλίνι! Αλλά το 16 είναι καλύτερο.

11. Κάτι πρέπει να χάνω...

10. Υποκλίνομαι!

9. Έχασα κάθε αξιοπιστία στον Τιμογιαννάκη μόλις διάβασα την κριτική του για αυτό εδώ.

8 κι 7. Κι όμως δε με ενθουσιάζουν!

6. Η καλύτερη ενός σκηνοθέτη που αντιπαθώ!

5. Νιεεεεεε... Πάω στοίχημα ότι το SERIOUS MAN θα είναι πολύ καλύτερο.

4. Αχμμμ...

3. Πανέμορφο, αλλά ούτε αυτό χωράει.

2. Ακόμη θυμάμαι το πέμπτο κεφάλαιο!

1. Εξαιρετικό! Αν είχε πιο δυνατή κορύφωση... Ο παπάς πάω στοίχημα ότι είχε πολύ μεγάλη εμπλοκή, όχι μόνο με τα "ατυχήματα"!

Annie_Hall είπε...

20. Τι να σου πω. Μου είχε λείψει τόσο ο συνδυασμός Allen-Νέα Υόρκη που δεν μπόρεσα να μη λατρέψω κάθε δευτερόλεπτο. Προτιμώ τον μίζερο, κακιασμένο Woody από τον αγαπησιάρη.

15. Σιγά το ακραίο ρε costello. Άλλα κι άλλα έχουμε δει! Πάντως όταν είναι να την κινηματογραφήσει τη βία ο Χάνεκε το κάνει ωμά, όπως ακριβώς πρέπει για να σε βάλει σε σκέψεις.

14. ????

11. Σίγουρα!

10. Περίμενε τη σειρά σου. Υποκλίνεται ο Fauntleroy τώρα.

9. Μη βασίζεσαι σε κριτικές για Τρίερ για να θεωρήσεις αξιόπιστο ή μη έναν κριτικό. Είναι άτοπο.

8 κι 7. Κι έρχεσαι να το πεις εδώ; Έχει και θάρρος και θράσσος αγαπητέ μου και γι΄αυτό θα είμαι λιγότερο εκδικητική από τη Νύφη :)

3. Και τι χωράει τότε σε αυτή τη λίστα;

1. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι χρειαζόταν!

Annie_Hall είπε...

Προς Jack:

1. Δεν με νοιάζει τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος. Για μένα η Μαντόνα θα είναι η πρώην του Ρίτσι, η αυτή που είχε άντρα πολύ γαμάτο για τα δόντια της και τον άφησε να φύγει και άλλα τέτοια όμορφα.

2. Όχι αλλά σκέφτομαι να πάρω μόνο γι΄αυτό! Ή να πάρω το αντίστοιχο σε κανονικό που όμως θα έχει ελλείψεις.

3. Εσύ έκανες βλακεία γιατί η ψήφος θα πάει στο 1 που ήταν κατώτερο αλλά για κάποιο λόγο το ψηφίζουν όλοι.

4. Για ότι φημίζεται κανείς καλό είναι(περίπου δηλαδή). Όμως δεν είμαι υπερβολική. Παθιασμένη κι ενθουσιώδη θα με χαρακτήριζα :Ρ

CineTV-world είπε...

Προς W:

15. Σιγά τα ωά ρε!!!

14. "Μπλνιαααααα" και στα μούτρα σου!!! :S :P

8 & 7. Τον κακό σου τον καιρό!!! :S :P

6. Γιατί τι σου έκανε;;; :/ :/ :/

Προς Annie:

3. Για μένα είναι ισάξια, δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο και δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να διαλέξω το ένα... Και στην τελική δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας... Το έκανα για την πλάκα, απλά ήθελα να βγάλω τη λίστα μου και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να μου αλλάξει γνώμη για καμία ταινία... Όλες οι λίστες που είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας δεν έχουν απολύτως καμία αξία για μένα. Περιμένεις να πάρω στα σοβαρά μία λίστα ψηφοφορίας που το πιθανότερο είναι να μην έχει MDB;;; Δεν γίνονται αυτά... :P ;)

4. Το ίδιο κάνει...

inverted_a είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ 1!!!

Annie_Hall είπε...

Είναι κρίμα που αρκετοι δεν το έχουν δει κιόλας :(

CineNaupigos είπε...

Πολύ ωραία λίστα, την είχα δει αλλά δεν προλάβαινα να σχολιάσω...
Από τις 8 που έχω δει, οι 7 μου άρεσουν από πολύ εώς εξαιρετικά πολύ.

H 8η είναι η Επέλαση των Βαρβάρων. Εκτός από τους αριστουργηματικούς τίτλους αρχής (μα πόσο γαμάτο είναι να κάνεις κοινωνική κριτική στην ...εισαγωγή της ταινίας;;;), μου φάνηκε κάπως δήθεν, πολύ μπλα μπλα και γενικά δεν με άγγιξε.

Χαίρομαι πολύ για την παρουσία (και την θέση) του No Country!!

W. είπε...

20. Αγαπησιάρης ήταν στο ΠΟΪΝΤ;; :Ρ

15. Αυτό ακριβώς ήταν που με ενόχλησε στη συγκεκριμένη σκηνή! Αυτό θα ήθελε να πετύχει βέβαια κιόλας, αλλά δεν το άντεξα... Τζακ, "ηδονικό" γιατί το χρησιμοποιεί ξέρεις που, όχι γιατί γουστάρει γενικά με τον πόνο όπου κι αν κοπεί.

14. Μα εγώ βαρέθηκα στα μισά!!!


9. Όχι μόνο από αυτό τον έκρινα, γενικά είναι πολύ δήθεν και κρυόκωλος, ό,τι δεν είναι κλασσικίζον Χόλλυγουντ θα το φτύσει. Το ΝΤΟΓΚΒΙΛ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Από εκεί και πέρα δεν ξαναδιάβασα κριτική του (μόνο για τη ΣΥΝΕΚΔΟΧΗ, στην οποία παραδόξως είχε δίκιο!).

8,7. Πρόσεξε, δε λεώ ότι δε μου αρέσουν πολύ, που μου αρέσουν πολύ! Αλλά μέχρι ενός σημείου. Σε αντίθεση με τους ΜΠΑΣΤΕΡΔΟΥΣ, δεν παρασύρθηκα στην ταινία.

3. Μόνο μεγάλες ταινιάρες :Ρ

1. Εμένα δε θα με χάλαγε...

Annie_Hall είπε...

Η Επέλαση των Βαρβάρων ακριβώς γι΄αυτό το πολύ μπλα μπλα μου άρεσε τόσο.

costello

20. Για Woody, ναι :Ρ

14. Μήπως να το ξαναδείς;

3. Ναι σαν την Αμελί :Ρ

Nathalie είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα 16 και 18. Εκτός από ωραίες ταινίες είχαν πραγματικά απίστευτα soundtracks!

CineTV-world είπε...

Προς W:

15. Εμένα πάλι δεν με ενόχλησε καθόλου!!! Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που (δεν) το έδειξε...

14. Αδικείς μια ταινιάρα πάντως...

8,7. Και μόνο για την ανατριχίλα-ευχαρίστηση που ένιωσα στους τίτλους αρχής του Kill Bill (αλλά και γενικότερα και στα 2 Vol)...

1. Ούτε κι εμένα θα με χάλαγε, αντιθέτως...

Προς Annie:

3. :) :P ;)

Ανώνυμος είπε...

Bauer φυσικά και έχω δει τη λίστα σου! Πάντως παρότι θα διαφωνήσεις νομίζω ότι το Κιll Bill e;iναι το μοναδικό στο οποίο έπρεπε να γίνει αυτή η εξαίρεση. Όπως και να έχει τέλος καλό όλα καλά περιμένουμε αποτελέσματα πια

Ανώνυμος είπε...

Οκ και ο δημόσιος κίνδυνος νο 1 είναι 1 ταινία, για να σε προλάβω :)

Annie_Hall είπε...

Nathalie ειδικά το Τρίο έχει φοβερό soundtrack.

zamuc συμφωνώ ότι Κill Bill έπρεπε να γίνει εξαίρεση αν και να σου πω δεν με χάλασε να βάλω τρεις φορές Ταραντίνο(μάλιστα είχα λίγες τύψεις για το Death Proof).

CineTV-world είπε...

Προς Zamuc:

:)) ;)