Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι...

Τελευταία Κυριακή των Αποκριών και καρναβαλιστές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας θα βγουν στους δρόμους να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί! Το Καρναβάλι του Ρέντη είναι από τα πιο δημοφιλή και μόνο για φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στο γήπεδο Καραΐσκάκη!

Δύο ομάδες θα διαγωνιστούν για το καλύτερο άρμα! Θα κερδίσει η πιο αστεία ομάδα, η πιο διασκεδαστική, αυτή με τη μεγαλύτερη ποικιλία!Κι επειδή στο blog κατέφτασαν πληροφορίες εκ των έσω ξέρουμε τι θα φορεθεί φέτος στο καρναβάλι!

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού: Οι Γκούμας, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης θα ντυθούν μπαλαρίνες γιατί έτσι τους είπε ο αρχηγός της ομάδας Τεν Κάτε. Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη οθόνη Σαριέγκι και Βύντα θα παρουσιάσουν ένα κωμικό σκετς από την ταινία Revenge of the Nerds. Όμως θα υπάρχουν στολές και από την μικρή οθόνη, με τους Μουν και Ίβανσιτς να εμπνέονται από το Lost. Ο Μουν είναι πιθανότερο να ντυθεί Τζον Λοκ ενώ ο Ίβανσιτς είναι επιβεβαιωμένο πως θα μεταμφιεστεί σε Σώγιερ!


Χριστοδουλόπουλος και Πετρόπουλος θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό show που για μήνες προετοίμαζαν κρυφά από όλους στα αποδυτήρια. Πρόκειται να μας κόψει την ανάσα και να κερδίσει πολλά χειροκροτήματα. Λογικό είναι που το concept το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό αλλά οι πληροφορίες που κατέφθασαν μόλις τώρα μιλάνε για ένα οπτικό υπερθέαμα εμπνευσμένο από το Καρναβάλι της Βενετίας!

Τέλος τα τηλεοπτικά πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ' έξω. Έτσι ο Νίνης θα ντυθεί Μητσικώστας ενώ οι πληροφορίες που θέλουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ντυμένο Πετρούλα είναι απλά κακοήθειες.

Στην άλλη πλευρά το θέαμα δεν θα είναι τόσο πλούσιο. Η ομάδα του Ολυμπιακού κινείται σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς και στοχεύει να κερδίσει τις καρδιές μας με το αστείρευτο κέφι της! Τα παιδάκια θα το χαρούν σίγουρα!!!

Οι στολές αγορασμένες όλες από μαγαζί με εποχιακά, αποτελούν γνώριμη εμπειρία για τους περισσότερους από εμάς ενώ στοχεύουν και στη νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων! Το πάρτυ θα ανοίξει ο Diogo ντυμένος Κοκκινοσκουφίτσα, πετώντας χαρτοπόλεμο από το καλάθι του και τραγουδώντας "περπατώ περπατώ μες το δάσος όταν οι Γάλλοι δεν είν' εδώ"! Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Άγρια Δύση! Οι...παλιές καραβάνες και λάτρεις του κλασσικού, Τζόλε, Πάντος και Νικοπολίδης θα εμφανιστούν ντυμένοι καουμπόηδες πάνω σε άλογα φτιαγμένα από σκουπόξυλα! Στη σέντρα του γηπέδου μάλιστα θα έχει στηθεί ολόκληρο σαλούν με τους Μπελούτσι, Ντουντού και Πατσατζόγλου σε ρόλους χορευτριών καν-καν.


Σερίφης θα ντυθεί ο Galletti, ο οποίος σε ένα ολιγόλεπτο θεατρικό σκετς θα οδηγεί στην κρεμάλα τους Αβραάμ, Ντομί και Τοροσίδη! Οι Λέτο και Μήτρογλου θα ντυθούν ινδιάνοι.


Θέλοντας όμως να κάνουν και ένα πολιτικό σχόλιο, την εμφάνιση θα κλείσει ο Matt Derbyshire ντυμένος Μητσοτάκης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει μια χιουμοριστική απάντηση σε όσους καταλογίζουν την κακή εικόνα της ομάδας στην αγγλικής προέλευσης γκαντεμιά που χτύπησε το λιμάνι! Τέλος θα δούμε τους Βαλβέρδε και Όσκαρ ντυμένους Ρωμαίο και Ιουλιέτα αντίστοιχα!

Υ.Γ.: Sorry που οι φωτό είναι άθλιες αλλά πρώτη φορά πιάνω photoshop και τις έκανα και σε μισή ώρα!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Gran Torino


Ο Clint Eastwood και ο Woody Allen με τρομάζουν! Πως γίνεται να δημιουργούν ασταμάτητα και πάντα τόσο καλά. Στον Clint δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την αρτιότητα των ταινιών του. Όλες ανεξαιρέτως είναι τέλειες τεχνικά. Καθόλου προχειροφτιαγμένες και τίποτα αφημένο στην τύχη.


Έτσι και το Gran Torino είναι μια σφιχτή ταινία που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σε συνεπαίρνει. Ο Walt Kowalski είναι ο κλασσικός μονόχνοτος, ρατσιστής βετεράνος που συναντάμε στον Αμερικάνικο κινηματογράφο. Ο Thao είναι το κλασσικό γειτονόπουλο που ενώ δεν τα πάνε καλά στην αρχή είναι αυτός που θα του αλλάξει τη ζωή.


Θα μου πεις τα έχουμε δει δεκάδες φορές αυτά. Ναι αλλά το ίδιο είναι να τα βλέπεις μέσα από τα μάτια του Clint? Η μία σκηνή καλύτερη από την άλλη. Χαρακτήρες καλογραμμένοι και με βάθος. Κάθε λεπτό που περνάει δένεσαι περισσότερο μαζί τους, τους καταλαβαίνεις.


Με αποκορύφωμα τη σκηνή που κλειδώνει το μικρό στο υπόγειο! Από όλες τις ταινίες που είδα τελευταία αυτή η σκηνή μου έχει μείνει περισσότερο. Όσα δεν εξομολογήθηκε στον παπά τα βγάζει από μέσα του με τόση ορμή που σου ραγίζει την καρδιά. Το πλέγμα της πόρτας του υπογείου, ίδιο με αυτό στο εξομολογητήριο σου δίνει αμέσως να καταλάβεις πω αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι μια κατάθεση ψυχής του Kowalski στον καινούριο του φίλο. Και με αυτή θα τον αφήσει να συνεχίσει τη ζωή του. Σχεδόν ανατριχιαστικό!


Κι ακολουθούν τα τελευταία σκοτεινά, καθηλωτικά, αγχωτικά, παρηγορητικά λεπτά για να επιβεβαιώσουν αυτό που από το πρώτο πλάνο(αυτό του σιωπηλά πενθούντος Clint στην κηδεία της γυναίκας του) είχες στο βάθος του μυαλού σου: ότι πρόκειται για ταινιάρα! Δεν είναι συγκινητική. Δεν θα έχεις την τύχη να κλάψεις στο τέλος και να βγάλεις όλη τη συναισθηματική φόρτιση από μέσα σου. Όπως και στο Million Dollar Baby ένα πλάκωμα θα κάτσει ωραιότατο στην καρδιά σου και ένας κόμπος στο στομάχι, οπότε δεν ενδείκνυται για δύσκολες, κουραστικές μέρες.


Η μουσική είναι επίσης πολύ καλή όπως και οι ερμηνείες των μικρών. Αλλά πάνω από όλους ένας Clint Eastwood να αποδίδει τέλεια έναν άντρα πιο κουρασμένο από ποτέ, που έχει παραιτηθεί από τη ζωή με τις παραξενιές του να είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λίγο ενδιαφέρον στη μίζερη καθημερινότητα του. Ένας άντρας στο τελείως αντίθετο άκρο από αυτό που βρίσκεται ο ίδιος ο Eastwood. Τι άλλο θα δούμε από αυτό τον άνθρωπο;

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Όσκαρ 2009


Στις Σφαίρες ντύθηκαν καλύτερα μου φαίνεται.

Ξεκινάω αμέσως γιατί μάζεψα πολλές φωτό. Πρώτα τα άσχημα και τρομακτικά:


Η Jessica Biel από τις λίγες φορές που δεν μου άρεσε.




Το τσούρμο του Slumdog Millionaire δεν ήταν και το πιο καλοντυμένο αλλά ήταν σίγουρα το πιο χαρούμενο οπότε σε όλα κερδισμένο!


Ο Daniel Craig για άλλη μια φορά πολύ κομψός. Στα...αξεσουάρ μας τα χάλασε λίγο! Πως είναι έτσι η κοπελίτσα;


Τζάμπα το άθλιο Γκοτιέ ρε Μίκι! Κρίμα...


Χειρότερο φόρεμα μακράν της Beyoncé! Ενδιαφέρουσα θα ήταν μια δημοσκόπηση για το τι ήταν πριν γίνει φόρεμα: Κουρτίνα ή καναπές;


Ο Zac Efron πάντα άσχημος ήταν αλλά αυτό το μαλλί τον κάνει άθλιο.


Άλλο ένα άθλιο μαλλί με μια άθλια γκριμάτσα από την ηθοποιό που λατρεύω να μισώ! Το φόρεμα πάντως δεν ήταν κι άσχημο!



Οι ωραίες αντρικές παρουσίες:

Ο εκκεντρικός Philip Seymour Hoffman δεν θα μπορούσε να λείπει από τους αγαπημένους μου!

Ο Hopkins όπως πάντα πολύ γοητευτικός!


Ο σκηνοθέτης του In Bruges, Martin McDonagh πρέπει να είναι ο ωραιότερος που πάτησε χθες το χαλί. Τελικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαραμίζουν τις φατσούλες τους πίσω από την κάμερα. Αν είναι όμως να μας χαρίζουν τέτοια διαμαντάκια, χαλάλι! (Πως δεν τον είχα ξετρυπώσει νωρίτερα αυτόν;)

Το ζευγάρι που έκλεψε την παράσταση! Βαρετό κατάντησε... Τα σκουλαρίκια της Jolie ίσως το ωραιότερο κόσμημα της βραδιάς!

Και οι γυναικείες:

Το ωραιότερο...κεφάλι! Χτένισμα και βάψιμο, υπέροχα!

Taraji P. Henson. Η μαμά του Benjamin Button!!!

Ότι και να πει κανείς για τη Sofia Loren είναι λίγο!

Η Marisa Tomei με ένα υπέροχο φόρεμα!
Η Heidi Klum όπως πάντα τρομερά sexy...

Γλυκύτατη η Marion Cotillard με ένα από τα πιο ωραία φορέματα...

Αυτό το φόρεμα το θέλω!!!

Εκθαμβωτική!

Υπέροχο μαλλί, βάψιμο, το ρούχο ανεπανάληπτο! Πραγματικά όμως μόνο η Tilda Swinton θα μπορούσε το υποστηρίξει...


Η ωραιότερη της βραδιάς! Ok είμαι προκατειλημμένη αλλά δεν νομίζω ότι πέφτω και πολύ έξω!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Όσκαρ 2009

Τα καθιερωμένα προγνωστικά, έτσι για να γίνεται κουβέντα!

Β' Αντρικό: Ο Heath Ledger το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μια ευκαιρία να ψευτοσυγκινηθεί το Hollywood για μερικά αμήχανα λεπτά πριν συνεχίσουν τα κρύα αστεία και τις δακρύβρεχτες ευχαριστίες. Πάρα πολύ μου άρεσε και ο Philip Seymour Hoffman αλλά έπεσε στην περίπτωση!


Β' Γυναικείο: Εδώ αξίζει να το πάρει η Viola Davis, που ήταν απλά μαγική! Μια δεκάλεπτη ερμηνεία, απέναντι στη γιγάντια Meryl Streep που θα τη συζητάμε καιρό. Έχει σοβαρές πιθανότητες η Marisa Tomei αν και με τέτοιες συνυποψήφιες θα ήταν τεράστια αδικία. Προσωπικά θέλω να το πάρει η Penélope που τη λατρεύω!


Για Animation βλέπω, θέλω και αξίζει με το παραπάνω ο υπέροχος Wall-E. Από τις ωραιότερες ταινίες και όχι μόνο animation.


Διασκευασμένο σενάριο: Slumdog Millionaire. Δια της ατόπου. Καμία από τις άλλες δεν τη φτάνει!


Πρωτότυπο σενάριο: Wall-E ή In Bruges. Δεν μπορώ να διαλέξω. Παίζει πολύ και το Happy-Go-Lucky όπως είχε γίνει και πέρυσι με το Juno.


Σκηνοθεσίας: Δεν τις έχω δει όλες αλλά και σκηνοθετικά περισσότερο μου άρεσε το Slumdog. Εδώ ήθελα πολύ υποψήφιο το Wrestler(και για νικητή) αλλά το έφαγαν οι βαρετές, βαρύγδουπες ταινίες. Πολύ βαρεμάρα φέτος! Η μία φέρνει περισσότερη υπνηλία από την άλλη(με εξαίρεση το Slumdog).

Α' Γυναικείο: Meryl Streep! Meryl Streep! Meryl Streep! Σας παρακαλώ! Δεν αντέχω τη φάτσα της Kate Winslet. Κάνει και κάπως περίεργα το στόμα της όταν συγκινείται, θα είναι και αργά... Θρίλερ!


Α' Αντρικό: Mickey Rourke. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Υπάρχει και η πιθανότητα να ανέβει μεθυσμένος να το παραλάβει και να έχουμε σκηνικά, να γουστάρουμε! Μπορεί να έχει χίλια δυο στραβά ο τύπος αλλά στο Wrestler κέντησε!


Καλύτερη ταινία: Slumdog Millionaire! Με τα χίλια! Ήθελα πολύ στις υποψηφιότητες Wrestler και Gran Torino. Ειδικά το δεύτερο αδικήθηκε πολύ, καθώς πρόκειται για ταινιάρα!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Απ' τη Γαλλία με αγάπη...

Έλεος όμως... Τη μία ο Ζεβλάκοφ με τον ΠΑΟΚ χαρίζει γκολ. Μετά ο Τοροσίδης με τον Άρη το βάζει μόνος του(μην τους κουράσει κιόλας). Τώρα ο Ντομί το δίνει λες και είναι Χριστούγεννα και είναι ο Αη Βασίλης.


Ρε συ Ερνέστο δεν του προωθείς και τους τρεις στην επίθεση μήπως δούμε καμιά άσπρη μέρα; Και βάλε άμυνα τον Ντιόγο. Καλύτερος θα είναι!


Τίποτα, τίποτα... Το απόλυτο μηδέν. Τι να σου κάνει και η εικόνα του ΣΚΑΙ; Τους ψήλωσε καμιά δεκαριά πόντους Belluschi και Diogo αλλά ψήλωσε και τους άλλους!

Μα τρία γκολ από τους Γάλλους; Κρίμα δηλαδή! Πάντως είχαν ωραία ονόματα και ο τερματοφύλακάς τους ωραίο κεφάλι. Και όχι δεν τα πρόσεξα αυτά επειδή είμαι γυναίκα αλλά επειδή ο ΟΣΦΠ δεν βλεπόταν!


Πήραμε και το μουφαδένιο το πεναλτάκι μας! Ρε μήπως να κάνουμε και τον διαιτητή μεταγραφή; Αλλά πραγματικά μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει αυτό. Στην έδρα του, με τον κόσμο να είναι παραπάνω από θερμός, με τους αντίπαλους να είναι μια ανάσα από τον υποβιβασμό στη χώρα τους, με το διαιτητή να δίνει πέναλτι και να χάνουμε. Και όχι μόνο να χάνουμε αλλά να χάνουμε και 3-1!


Πλάκα είχε πάντως. Εκεί που καθόσουν ήσυχος κι έβλεπες τον αγώνα κι έλεγες "έλα μωρέ στην επόμενη επίθεση τους το χώσαμε" τσααακ έμπαινε το γκολάκι! Στο άσχετο και στο χαλαρό. Μπράβο μας λοιπόν που δεν είμασταν κακοί οικοδεσπότες, δεν κουράσαμε τους ξένους ανθρώπους και τους αφήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις μας για την φιλόξενη χώρα μας...

Live Your Myth In Greece!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Το κοράκι...

Έλεος ρε παλικάρια! Που μάθατε να σφυράτε;


Όχι και τίποτα άλλο αλλά θα μουρμουρίζουν οι βάζελοι ότι το Πρωτάθλημα μας το έδωσε η διαιτησία. Τι; Είναι ένα χιλιόμετρο βαθμό πίσω; Δεν τα κοιτάνε αυτά... Έχουμε καλύτερη ομάδα; Λεπτομέρειες...

Μια ωραία πρόταση θα ήταν να αλλάξουν θέση οι τροχονόμοι με τους διαιτητές. Οι μεν να σφυράνε στα ματς και να κόβουν κλήσεις για τα φάουλ(να δεις μετά πόσο θα υπολογίζει ο Γκαρσία το fair play) και οι δε να σφυράνε στους δρόμους και να βγάζουν κάρτες για υπερβολική ταχύτητα. Αν μάλιστα το κάνουν τόσο συχνά όσο το Σάββατο μπορώ να εγγυηθώ για μείωση των ατυχημάτων αλλά χειρότερο κυκλοφοριακό και νεύρα κρόσσια... Δεν συμφέρει τώρα που το ξανασκέφτομαι!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Και του χρόνου...

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όσους συνεχίζουν να θέλουν να γιορτάζουν αυτή τη μέρα. Επίσης μια μικρή παράκληση: Μη βγείτε έξω! Πόσο ρομαντικό είναι να στριμώχνεστε σε ένα εστιατόριο μαζί με άλλα 20 ζευγάρια και να περιμένετε δέκα ώρες για να σας εξυπηρετήσουν; Μείνετε λοιπόν μέσα και δείτε ταινίες ανάλογες της ημέρας... Επιλογές για όλα τα γούστα!

1. True Romance (Tony Scott-1993)


Είστε όντως ερωτευμένοι και οι δύο. Δεν γουστάρετε το τζέρτζελο του Αγίου Βαλεντίνου αλλά αν δεν κάνετε κάτι μαζί θα νιώθετε ανεξήγητες ενοχές. Θέλετε κάτι που ναι μεν να είναι ρομαντικό αλλά να μην μαρτυράει ότι το βλέπεται με αφορμή την ημέρα. Ε τότε το True Romance είναι ότι καλύτερο. Καμία σχέση με τις συνηθισμένες ρομαντικές ταινίες και στην τελική δεν είναι το Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ(έλεος ρε κορίτσια δεν σας φταίνε σε κάτι οι καημένοι).

2. Casablanca (Michael Curtiz-1942)

Είσαι άντρας. Και είσαι γκαντέμης! Αγίου Βαλεντίνου και έχει μπάλα... Κάπως πρέπει να τα συνδυάσεις. Πετάς στο DVD την Ingrid, αφήνεις το έτερον ήμισυ μπροστά στην τηλεόραση και μόλις τη συνεπάρει ο έρωτας την κάνεις για την άλλη τηλεόραση όπου βλέπεις την ομαδάρα. Ή αυτό ή σε συνεπαίρνει κι εσένα ο έρωτας και η κρυφή ζήλια για τον Humphrey Bogart και κολλάς εκεί μαζί της. Θα σε λατρέψει και σίγουρα δεν θα σου βγει σε κακό.

3. War of Roses(Danny DeVito-1989)

Δεν έχεις σχέση ή η σχέση πάει από το κακό στο χειρότερο; Η τέλεια επιλογή. Στο κάτω κάτω σε τέτοιο σημείο δεν φτάσατε ακόμη, έτσι δεν είναι;

4. Closer(Mike Nichols-2004)

Έχει αρχίσει τα σπαστικά τύπου "Δεν μου δίνεις αρκετή σημασία", "Μήπως υπάρχει άλλη", "Και με ποιους είπες ότι ήσουν εχθές;"; Ε εφόσον θέλει απόλυτη ειλικρίνεια μπορείς με αυτή την ταινία να της δώσεις να καταλάβει που πραγματικά οδηγεί η ειλικρίνεια τις σχέσεις και να την αφήσεις να κάνει τις επιλογές της. Να εύχεσαι πάντως να μην αρχίσεις ν' ακούς ...αλήθειες που δεν περίμενες!

5. Suspicion (Alfred Hitchcock-1941)

Είσαι γυναίκα και μόνη σου. Όχι δεν είναι ότι έχεις κάτι στραβό. Όχι δεν είναι ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια. Απλά έχεις θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Τον θες έξυπνο, όμορφο, πλούσιο, αστείο, ρομαντικό, να μην ξενοκοιτάει, να είναι ευγενικός αλλά να είναι και "άντρας"... Δες λοιπόν αυτή την ταινία και ποιος μπορεί να είναι πραγματικά ο Mister Perfect και ξανασκέψου τις προτεραιότητες σου...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Top-5 Καλύτερες Men On A Mission ταινίες


Με την αφορμή του teaser για το Inglourious Basterds θα κάνω ένα ποστ που το σκεφτόμουν καιρό! Τις απόλυτες men-on-a-mission ταινίες... Και όσο απεχθάνομαι τις ταινίες που έχουν να κάνουν με πόλεμο(βαριέμαι αφόρητα) αυτή την πεντάδα μπορώ να τη βλέπω ξανά και ξανά.



1. Dirty Dozen


Δεν ξέρω πόσες φορές έχω δει αυτή την ταινία. Και κάθε φορά μου αρέσει και περισσότερο! Για μένα η απόλυτη Men on a Mission ταινία. Έχει δράση, έχει γέλιο και πολλές εκρήξεις!


2. Great Escape

Πανέξυπνη! Η απολαυστικότερη απόδραση στην ιστορία του σινεμά. Όταν οι αποδράσεις στηρίζονταν στην ομαδικότητα και τα ιδρωμένα μπράτσα του Charles Bronson(παραδέχομαι ότι όλο το post έγινε για να βάλω αυτή τη γελοία ατάκα) και όχι σε ένα στρέμμα τατουάζ και έναν πανέξυπνο φλώρο!


3. Inglorious Bastards

Whatever the Dirty Dozen did they do it dirtier! Μόνο το tagline τα λέει όλα! Μια ομάδα αντρών απέναντι στους ΝΑΖΙ... Πιάσε και μια μπύρα και έχεις μιάμιση ώρα απόλυτης διασκέδασης...


4. Kelly's Heroes

Όταν οι ήρωες δεν είναι politically correct γουστάρουμε περισσότερο!


5. Where Eagles Dare

Richard Burton και Clint Eastwood σε μεγάλα κέφια. Αυτό και μόνο είναι αρκετό.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΛΟΥ-ΚΑΣ ΒΥΝΤ-ΡΑ ΟΕΟΕΟΕ


Χατ τρικ - 1 οεεε....
Ποστ που δεν έχει νόημα αλλά μόνο Λουκά!