Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Να τα πούμεεεεε;

Σήμερα πολλά παιδάκια βγήκαν να πουν τα κάλαντα! Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είναι λίγο δύσκολα όμως. Έτσι πολλά παιδάκια λένε ότι ακούν ή ότι νομίζουν πως λέει. Υπάρχουν όμως και κάποια παιδάκια που έχουν εφεύρει τα δικά τους μοναδικά κάλαντα. Τα κάλαντα που τους εκφράζουν. Αν κάποιο από αυτά τα παιδάκια χτυπήσει την πόρτα σας να του δώσετε τα περισσότερα λεφτά και τους μεγαλύτερους κουραμπιέδες!



Φέτος παιδί ήμουν καλό
Άγιε Βασίλη σου ζητώ
Μια σε... μια σέντρα σα διαβήτη
Να με πουν, να με πουν όλοι τεχνήτη...



Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
Ψηλός ας ήμουνα μαμά
Κι αρχή κι αρχή καλός μας χρόνος
Να με βρει, να με βρει συν δέκα πόντους...


Άγιε Βασίλη μου ζητώ
Τα γκολ να βάζω στο λεπτό
Κανείς κανείς να μη γελάει
Όταν θα, όταν θα με συναντάει...


Κάθε που πέφτω στο γκαζόν
Ο διαιτητής να 'ναι παρόν
Το πε... το πέναλτι να δίνει
Και να μην και να μην το καταπίνει...


Διακοπές παμέ μαζί
Κι έχουμε όλοι μια ευχή
Τρία τρία βαθμό να φέρει
Το Άη Βασί... το Άη Βασίλη Εργοτέλη...



Αυτό το παιδάκι λέει τα κάλαντα του Αγίου Δημητρίου! Μην του ζητήσετε να σας τα πει τώρα, μπορεί να σας δείρει.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

You've made it through Halloween, now try and survive Christmas


Μικρό παιδάκι περιμένει με ανυπομονησία τον Αη Βασίλη. Έλα όμως που ο ψυχολογικά διαταραγμένος παππούς του το τρομοκρατεί λέγοντας πως ο Αης φέρνει δώρα μόνο σε όσα παιδάκια δεν έκαναν ούτε μία αταξία όλοι το χρόνο και όλα τα υπόλοιπα τα τιμωρεί.


Σαν να μην έφτανε αυτό γυρνώντας σπίτι από την κλινική(που είχαν πάει να δουν τον παππού), ένας Αη Βασίλης κάνει οτοστόπ! Βασικός κανόνας: δεν σταματάς ποτέ (ΠΟΤΕ λέμε) όταν κάποιος στο δρόμο κάνει οτοστόπ! Είναι σαν να βάζεις τον Πάντο να εκτελέσει πέναλτι: μόνο συμφορές θα σε βρουν... Ο Αη Βασίλης λοιπόν αποδεικνύεται ληστής και δολοφόνος, σκοτώνει τους γονείς του και το παιδάκι μένει στους πέντε δρόμους με ένα βαθύ τραύμα στην παιδική του ψυχούλα(sic!!!!!).


Όταν στο ορφανοτροφείο τους βάζουν να ζωγραφίσουν Αη Βασίληδες λογικό είναι λοιπόν να μαχαιρώσει τον Άη και να αποκεφαλίσει τον Ρούντολφ(στη ζωγραφιά πάντα)! Όταν θα μεγαλώσει θα μιλάμε για έναν νέο που φοβάται τους Αη Βασίληδες, οτιδήποτε ερυθρόλευκο με μούσια του ξυπνάει τις χειρότερες μνήμες(σκέψου να έβλεπε τον Σωκράτη δηλαδή) και πιστεύει πως τα κακά παιδάκια πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά!


Πιάνει δουλειά σε παιχνιδάδικο και όλος τυχαίος όταν τα Χριστούγεννα ξεμένουν από Αη Βασίλη τον ντύνουν στα κόκκινα, του βάζουν και έναν σκούφο και του λένε να κάνει χο χο χο! Πως να μην του γυρίσει το μάτι του παλικαριού... Θα χρειαστούν τρία τέταρτα ταινία, μερικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάτι τρομακτικά ψεύτικα ξωτικά και μπόλικα φλας μπακ αλλά τελικά θα πνίξει τον κάφρο συνάδελφό του με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!


Η υπόλοιπη ταινία είναι ένα αρκετά ικανοποιητικό slasher εργάκι, με πολύ αίμα, ευφάνταστες δολοφονίες και γενικά ότι χαρακτηρίζει αυτού του είδους τα φιλμ. Απλά ο δολοφόνος είναι ντυμένος Αη Βασίλης... Ότι πρέπει γι' αυτή την εποχή. Μια διαφορετική πρόταση που βλέπεται ευχάριστα. Κλειδώστε πόρτες και παράθυρα, ανάψτε δυνατή φωτιά στο τζάκι και φροντίστε να είστε καλά παιδάκια...

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Christmas with Friends...









Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Καλά Χριστούγεννα...



Τόσα έχω να πω για την πιο Χριστουγεννιάτικη, τρυφερή, σκοτεινή, παραμυθένια, γλυκιά, αστεία, ζεστή ταινία που φτιάχτηκε ποτέ αλλά πάντα θα μου φαίνονται λίγα.



Μία ταινία φτιαγμένη με απίστευτη αγάπη από ένα δημιουργό με όραμα και ταλέντο, κάθε χρόνο μας χαρίζει υπέροχες στιγμές... Προς Θεού μη την δείτε στην ΕΡΤ τη βάζουν μεταγλωττισμένη οι άθλιοι!



Ας ταυτιστούμε με τον Jack, ας δακρύσουμε με τη Sally, ας τραγουδήσουμε με τον Oogie Boogie και ας διασκεδάσουμε με τους υπέροχους σκανταλιάρηδες κατοίκους της Halloween Town!



Ας ταξιδέψουμε με τις συναρπαστικές μουσικές του Danny Elfman και ας νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων...



Επίσης ψάξτε το διπλό DVD που κυκλοφορεί με τα απίθανα extras και αφιερώστε μερικές ωρίτσες στην πιο σκοτεινή και ταυτόχρονα μαγευτική ιστορία...

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Top-5 Ταινίες που τα βάζουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων


Πέρυσι είχα κάνει Top 5 με Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Φέτος είπα να το γυρίσω στο πιο διασκεδαστικό. Τα Χριστούγεννα μας βγαίνουν τα πιο τρυφερά μας ένστικτα αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το Christmas Carol είναι τελείως παλιομοδίτικο και εκτός πραγματικότητας...


1. Bad Santa (Terry Zwigoff-2003): Μακράν ο αγαπημένος μου Άης! Ο Billy Bob Thorton ενσαρκώνει τον πιο κατεστραμμένο(και sexy) Άη Βασίλη. Δεν ξέρω αν θα τον άφηνα να πλησιάσει τα παιδιά μου αλλά σίγουρα θα τον έκανα παρέα!

2. Gremlins (Joe Dante-1984): Δεν χρειάζεται μολότοφ για να...ανάψει το δέντρο! Μερικά από τα συμπαθέστατα πλασματάκια και το έλατο φλαμπέ σερβίρεται στις οθόνες μας με τον πιο cool τρόπο!

3. Silent Night, Deadly Night (Charles E. Sellier Jr.-1984): Ο τίτλος κορυφαίος. Η υπόθεση άκυρη. Δεν ξέρω αν θα τρομάξετε αλλά σίγουρα θα το διασκεδάσετε...

4. Black Christmas (Bob Clark-1974): Εννοείται το παλιό με τις φοβερές καρακάλτ φάτσες και τους απίστευτα γελοίους ήχους του δολοφόνου στο τηλέφωνο...

5. You Better Watch Out (Lewis Jackson-1980): Είναι ανεκδιήγητο (το περιέγραψα αναλυτικά) αλλά είναι τόσο γελοίο(και το είχα και πρόσφατο) που δεν μπόρεσα να μην το βάλω!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ Β'


"Ει, αυτός είναι τερματοφύλακας και Κηπουρός χρόνια τώρα αλλά κανείς δεν τον κοροιδεύει!"


Επίσης πείτε μου ότι δεν συγκλονιστήκατε με το βίντεο που έδειχνε τη διάσωση του Στρατιώτη Γιάννη.

Δε θα σχολιάσω την επικαιρότητα γιατί είμαι σίγουρη πως πρόλαβαν άλλοι να σχολιάσουν ήδη την κλήρωση του ΠΑΟ για το Τσάμπιονς Λιγκ και το θέμα του γηπέδου.Εγώ θα αναλάβω το δύσκολο έργο να βγάλω στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά...


ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ


ΤΕΝ ΚΑΤΕ = ΕΙΜΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ = ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ = ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Το χρώμα του είναι κάπως πορτοκαλί είναι η αλήθεια...ελπίζω μόνο το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ να μη σημαίνει κάτι κακό για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟ...

ΒΑΛΒΕΡΔΕ = ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ = ΚΟΙΛΗ ΓΗ = ΝΕΑ ΑΓΑΠΗ

Στην αρχή δεν συμπαθούσαν τον Ερνέστο στον Ολυμπιακό...αλλά πλέον είναι η νέα τους αγάπη.Και κάποια επιπλέον μυστικιστικά.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ = ΜΑΤΣΕΙ ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ

Ποιός θα το περίμενε.


Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ = Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δε πρόκειται να ξανασυμβεί δηλαδή.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ = Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΑΡΟΣ = ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΔΥΟ

Προσπερνάμε το Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΑΡΟΣ και προσέχουμε ότι η Ισπανία θα ξαναπάρει ευρωπαϊκό το 2012 και καταθέτουμε τα στοιχήματά μας απο τώρα.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ

Μπορεί να χαρήκαμε με το κύπελλο αλλά απο τότε γκρινιάζουμε συνεχώς για την εθνική.



ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ = ΚΑΤΣΙΚΑ = ΜΟΛΥΒΙ = ΣΑΤΑΝ = ΤΙΡΑΜΟΛΑ

Κλασικά χαρακτηριστικά τερματοφύλακα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ = ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΠΕΘΑΝΕ

Σε δύο μόνο φράσεις απαξιώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα.

Και τέλος, δύο λεξάριθμοι για τους όποιους τα σχόλια είναι περιττά...

ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ = ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ = ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ = ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ = ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΣΕΞ = ΤΣΕΚΟΥΡΙ = ΩΡΕΣ = ΕΡΩΣ = ΦΥΡΕΡ

ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΣ = ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ = Η ΜΕΘΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ = Η ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΝΟΗΣΙΣ = Η ΕΛΛΑΣ ΑΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ = ΕΚΠΕΣΩΝ ΑΓΓΕΛΟΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Kill (Άη) Bill...

Μικρό παιδάκι βλέπει τον Άη Βασίλη να το κάνει με τη μαμά του και το σοκ είναι αναπόφευκτο! Λογικό εφόσον είναι πολύ μικρό! Το ότι όταν μεγάλωσε λίγο, δεν κατάλαβε ότι ο κύριος με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα ήταν ο πατέρας του, δείχνει πως το περιστατικό ήταν απλά η αφορμή για αυτή την ανεκδιήγητη ταινία!


Ο πιτσιρίκος όταν μεγαλώνει δουλεύει σε εργοστάσιο παιχνιδιών ενώ το χόμπι του είναι να παρακολουθεί τα παιδάκια της γειτονιάς. Για ποιο λόγο; He's making a list, he's checking it twice. He's gonna find out who's naughty or nice...


Σπίτι του κυκλοφορεί με στολή Άη Βασίλη, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και shake his belly like a bowl full of jelly κάνοντας "χο, χο, χο", σιγομουρμουρίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ετοιμάζει το...έλκηθρο του που δεν είναι άλλο από ένα βαν με γελοία, κιτς χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Μιλάει με τα παιδιά της γειτονιάς και όλα δείχνουν πως η τραυματική εμπειρία που είχε μικρός τον έκαναν να πάρει τη θέση του Άη και να σκορπίσει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά!


Όταν μάλιστα κλέβει παιχνίδια από το εργοστάσιο, φοράει τη στολή και αφήνει έναν τόνο δώρα κάτω από το δέντρο, αρχίζεις να απορείς γιατί η ταινία λέγεται Christmas Evil! Ωπ, γιατί είναι αποκεφαλισμένες οι κούκλες; Ωπ, να σου κι ένα τσουβάλι χώμα σεταρισμένο με κακιασμένο γράμμα για το αλητόπαιδο της γειτονιάς!


Θα πάει όμως και σε ένα νοσοκομείο όπου τα παιδάκια ήταν καλά και θα τα γεμίσει δώρα!!! Τελικά δεν είναι κακός. Μάλλον μπούρδα ταινία βλέπω! Το πολλά υποσχόμενο πόστερ και η υπόθεση με ξεγέλασαν! Έλα όμως που καρφώνει ένα μολυβένιο στρατιώτη στο μάτι ενός τύπου που τον κορόιδεψε και τσεκουρώνει μερικούς άλλους! Στο καπάκι και σαν να μη συμβαίνει τίποτα θα πάει σε γιορτή, θα μοιράσει δώρα και θα χορέψει με μαμάδες και παιδάκια! Πάντως έπρεπε να καταλάβουν ότι είναι μούφα Άης γιατί αντί για "χο, χο, χο" κάνει "χα, χα, χα"!


Ο τύπος είναι επισήμως του γιατρού καθώς στο επόμενο σπίτι επιχειρεί να μπει από την καμινάδα! Το ζώο κόλλησε και ρουφιέται για να χωρέσει! Τελικά βγαίνει και μπαίνει με πιο νορμάλ τρόπο. Αυτή η απίστευτα βαρετή ταινία αξίζει μόνο γι' αυτή τη σκηνή! Αλλά και γι' αυτή που σκοτώνει έναν τύπο πνίγοντάς τον όχι με μαξιλάρι αλλά με τον σάκο του...


Σιγά σιγά η ταινία γίνεται επική! Ένα τσούρμο Άη Βασίληδες πίσω από το χαρακτηριστικό τζάμι να επαναλαμβάνουν "Merry Christmas" και οι μάρτυρες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον κακό... Όταν ένας τρομαγμένος γονιός (οι Άη Βασίληδες έχουν γίνει πλέον η νούμερο ένα απειλή για τον πατέρα) τον απειλεί με σουγιά η κορούλα του θα πάρει το μέρος του Άη, δίνοντας του τον σουγιά επιτρέποντάς του έτσι να σκοτώσει τον πατέρα της!


Πέρα από κάποιες γελοίες, ξεκαρδιστικές σκηνές η ταινία είναι απίστευτα βαρετή! Όποιος δεν έχει κάτι καλύτερο ας τη δει. Στην τελική που αλλού θα δεις οργισμένο πλήθος με δαυλούς να κυνηγάει τον Άι Βασίλη!

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΟΣΦΠ-ΧΕΡΤΑ 4-0


Ρε τον Ντουντού!!!Και δεν του φαίνεται. Το κάρφωσε το γκολάκι(να 'ναι καλά ο Τζόλε), πήρε και το πέναλτι. Όσοι επιβιώσαμε από τα τρομακτικά και αγχωτικά πρώτα λεπτά, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ένα πολύ καλό εικοσάλεπτο(ναι δεν είναι δεκάλεπτο πια), τον Belluschi σε μερικές φοβερές ενέργειες αλλά και χιουμοράκι από τους ταλαντούχους σχολιαστές!


Ο αμίμητος γέλασε με την ψυχή του όταν έκανε λογοπαίγνιο της κακιάς ώρας με την κατοχή της μπάλας και την κατοχή του '40! Μας είπε ότι ένας Τάσος πάντα είναι χρήσιμος και μάλλον του φάνηκε πολύ αστείο! Θα είμαι ευγενική και δεν θα σχολιάσω την πάσα του Kovacevic στον Belluschi(ο Belluschi είχε ήδη βγει, δίνοντας μάλιστα τη θέση του στον...Kovacevic!!!). Το καλύτερο όμως ήταν όταν πρότεινε στους Γερμανούς να πάρουν να φάνε στη Γερμανία τα τρόφιμα που παρήγγειλαν για μια γιορτή!


Ο Diogo δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς γκολ φυσικά! Πρέπει να έχουν κάνει κάποια συμφωνία με τα κανάλια, να βάζουν τα γκολ προς το τέλος για να αυξάνεται η τηλεθέαση. Πως αλλιώς να το εξηγήσω;


Επίσης τι κακό είναι αυτό και όλοι πάνε και δέρνουν τον Diogo; Θα χαλάσει στο τέλος και να δω τι θα κάνουμε! Αν και έχει μπροστά και ο καλός μου τον τελευταίο καιρό...


Υ.Γ.1: Το όλε δεν μπορείτε να το κάνετε λίγο πιο συγχρονισμένα;

Υ.Γ.2: Πάλι κάρτα ρε Τασούλη; Ε θα μου πεις γιορτές είναι, οι κάρτες έχουν την τιμητική τους!


Ok το παραδέχομαι! Το δεύτερο υστερόγραφο είναι φτηνή δικαιολογία για να βάλω την κοιμισμένη φωτό από το γάμο του Πάντου που αν και παλιά εγώ τώρα ανακάλυψα!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Μπράβο ρε ομαδάρα...


Τους ματιάσαμε μου φαίνεται! Από εκεί που λέγαμε ότι παίζουν μπαλάρα, τώρα δεν μπορούν να κερδίσουν τη Λάρισα! Και το θέμα δεν είναι ότι η Λάρισα είναι καμιά εύκολη ομάδα, και η ισοπαλία δεν θα με ενοχλούσε αν είχαν κάνει μερικές προσπάθειες να κλοτσήσουν λίγο τη μπάλα!


Ωραία ταμπουρώθηκαν σαν να έπαιζαν με τη Μάντσεστερ! Μόνο ο Belluschi έπαιξε, για να δουν μερικοί μερικοί που γκρίνιαζαν ότι δώσαμε μια περιουσία για παλτό!


Πολλά, πολλά δεν έχω να πω. Μόνο ότι με αυτά τα μυαλά καλύτερα να ξεχάσουμε UEFA! Για το Πρωτάθλημα δεν φοβάμαι, αν και ποτέ δεν ξέρεις! Κι αυτός ο Όσκαρ!!! Πόσο αντιπαθής μου είναι... Πλάκα θα έχει να κάνουμε καμιά έκπληξη και με το Θρασύβουλο!!!


Και τώρα που χαλάσαμε εμείς, έφτιαξε ο Βάζελος! Δεν γίνονται αυτά... Μια φορά δεν μπορούμε να συγχρονιστούμε τουλάχιστον, να έχει ενδιαφέρον; Κρίμα και για τον Εργοτέλη που απ' ότι φαίνεται του τελείωσαν επίσης οι μπαταρίες...


Μας κακοφάνηκε η ισοπαλία αλλά τουλάχιστον ίσως πάψει να είναι το θέμα τόσο βαρετό! Ας μειωθεί λίγο η διαφορά δεν κάνει κακό. Επίσης (ακολουθεί άσχετο σχόλιο) θέλω να καταγγείλω αυτόν τον ηλίθιο κανονισμό που δεν επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να βγάζουν τις φανέλες! Αλλά βέβαια, άντρες δεν φτιάχνουν τους κανονισμούς;

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

The 25 Most Shocking Moments in Movie History

Βρήκα(διάβασα στο media.yooblog.gr για την ακρίβεια) μια λίστα με τις 25 πιο σοκαριστικές στιγμές του κινηματογράφου! Αρκετά ενδιαφέρουσα! Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα το Π...

25. Where's Poppa: Στις μέρες μας είναι απλά μια ξεκαρδιστική κωμωδία αλλά την εποχή της προκάλεσε, έστω και με αστείο τρόπο τα ήθη!

24. Jaws: Το ψιλοσκέφτεσαι να κάνεις τις απλωτές σου πολύ μακριά από τη στεριά...

23. S.O.B.: "I'm going to show my boobies," Sally(Julie Andrews) says to Dr. Finegarten (Robert Preston). "Do you think they're worth showing?" He replies, "In my humble opinion, you've got a terrific pair of knockers." And when we were finally able to catch our breath, we realized he was right.

22. The Sixth Sense: Στο φινάλε της ταινίας ηχεί στ' αυτιά σου η φωνή του Σπύρου Παπαδόπουλου από τους Απαράδεκτους "Τι έγινε ρε παιδιά;"



21. Audition

20. The Shining: Θα έφτανε μόνο το βλέμμα του Nicholson...



19. Once Upon a Time in the West: The young boy is terrified. Unseen gunmen have just picked off his family, and as he stands helpless and alone, shadowy figures in long overcoats emerge from the surrounding brush. The camera zeroes in on the lead overcoat and reveals the face of a man who looks just like Henry Fonda, but who can't be, because Fonda doesn't slaughter innocents, right? This is the guy who played Abe Lincoln, for God's sake. Yet those piercing blue eyes look like Henry's... but they can't be, because his never looked so cold, reptilian. Now he smiles slightly and raises his gun: He's going to kill the kid, and he's relishing it.

That's not really Henry Fonda. Is it?

18. Planet of the Apes

17. Star Wars: Episode V -- The Empire Strikes Back: I am your father...



16. Pink Flamingos: Κάτι μου λέει ότι αυτή την ταινία ΠΡΕΠΕΙ να τη δω!

15. Don't Look Now: Από τις ασχημότερες φάτσες!!! Don't look λέμε...

14. The Godfather: Ξεχνιέται το κεφάλι του αλόγου; Δεν ξεχνιέται!



13. The Usual Suspects: Από τα καλύτερα φινάλε!

12. The Texas Chainsaw Massacre: Το παλιό εννοείται...

11. Saving Private Ryan: ??? Απορώ.

10. Un Chien Andalou: Δεν έχω λόγια! Σοκ και δέος... Όχι τόσο για το ξυράφι στο μάτι όσο για το πόσο ταλέντο, εξυπνάδα, δημιουργικότητα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος! Αγαπημένος Bunuel.



09. The Exorcist: "Let Jesus fuck you"... Να κάτι που κανείς δεν περίμενε να δει στο σινεμά το 1973...

08. Carrie: Αυτά τα μάτια της Carrie λίγο πριν κάνει το σχολείο κόλαση...

07. Deliverance: Ειδικά για τους άντρες πρέπει να είναι πολύ άσχημη και σοκαριστική εμπειρία...



06. Reservoir Dogs: Εσύ τι σκέφτεσαι όταν ακούς το Stuck in the middle with you;



05. Bonnie and Clyde: Πολλές σφαίρες όμως...

04. Psycho: Η σκηνή σε στοιχειώνει και σε κυνηγάει για πάντα... Και μια μέρα κάποιος σου λέει: Αγάπη μου, να σου γνωρίσω τη μαμά μου...



03. Alien: Μπλιαχ!

02. The Public Enemy

01. The Crying Game: Και τότε έβγαλε τα ρούχα της... Τελικά δεν είναι τόσο...θηλυκή όσο νόμιζες!

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

The Day the Earth Stood Still


Σήμερα νομίζω βγαίνει το ριμέικ της ταινίας του 1951, The Day the Earth Stood Still... Δεν σκοπεύω να πάω σινεμά να το δω, μάλλον θα περιμένω το DVD. Εξάλλου υπάρχει πάντα το αυθεντικό!


Τύπος απ' το διάστημα καταφθάνει στη γη και προειδοποιεί τους γήινους πως εξωγήινοι θα καταστρέψουν τη γη αν οι άνθρωποι δεν σταματήσουν τους πολέμους... Τόσο ηθικοπλαστικό που σχεδόν το σιχαίνεσαι αλλά για την εποχή που βγήκε είναι σίγουρα πρωτότυπο.


Ο εξωγήινος δεν έχει κεραίες, δεν είναι πράσινος(ποιος ο λόγος άλλωστε σε ασπρόμαυρο φιλμ) και δεν είναι κακός. Έχει ανθρώπινη μορφή, μιλάει άπταιστα αγγλικά και είναι εξαιρετικά ετοιμόλογος. Σαν σύγχρονος Μεσσίας θέλει να επαναφέρει την ανθρωπότητα στον ίσιο δρόμο. Ίσως χρησιμοποιεί λίγο αντιφατικά μέσα "κάντε ειρήνη μην τα κάνω όλα λαμπόγυαλο και δεν ξέρετε από που σας ήρθε" αλλά ίσως αλλιώς να μην τον έπαιρναν σοβαρά.


Οι ίδιοι οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν για τη μοίρα τους. Και δεν είναι εύκολη υπόθεση! Πρέπει να διαλέξουν ή την άμεση καταστροφή της γης ή να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς, τα μίση, τα συμφέροντα και να ζήσουν ειρηνικά! Για μεγάλο αριθμό ανθρώπων πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο!


Κάποιοι θα τον συμπαθήσουν, κάποιοι θα φοβηθούν... Όταν όλο φυσικότητα ζητάει να μιλήσει ταυτόχρονα στους αρχηγούς όλων των κρατών θα τον κοιτάξουν σαν να είναι...εξωγήινος!


Η ταινία είναι κοινωνική. Θίγει πολλά θέματα, κάποια επίκαιρα, κάποια όχι. Ίσως πλέον να μας φαίνεται κάπως γραφική και παιδική αλλά έχει την αθωότητα μιας άλλης εποχής. Βγάζει μια ζεστασιά που πολύ αμφιβάλω ότι θα νιώσουμε με το ριμέικ!

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

If You've Got A Taste For Terror... Take Carrie To The Prom.


Scarface, Blow Out, The Untouchables, Carlito's Way... Πρόχειρα πρόχειρα τέσσερις ταινιάρες σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς Brian De Palma. Όσες ταινίες του έχω δει μου αρέσουν πολύ. Είναι φοβερός δημιουργός και τα αριστουργήματά του σίγουρα δεν τα βλέπεις μια φορα.


Σήμερα όμως θέλω να αναφερθώ σε μια άλλη ταινία του. Εξίσου γνωστή, που όμως στέκεται στη σκιά των προαναφερθέντων. Μιλάω για το Carrie, ένα θρίλερ σημείο αναφοράς που μου κράτησε παρέα πολλά βράδια!


Η Carrie είναι μια μοναχική, διαφορετική κοπέλα. Πράγμα που στη γλώσσα των εφήβων συνήθως σημαίνει αφορμή για χλευασμό και περιθωριοποίηση. Ταυτόχρονα η Carrie προέρχεται από ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό περιβάλλον. Μεγαλώνει με τη μητέρα της, η οποία είναι υπερβολικά θρήσκα. Σε σημείο εμμονής, βλέπει κάθε δύσκολη κατάσταση σαν τιμωρία των αμαρτιών και αναγκάζει την Carrie να τις αντιμετωπίσει με...προσευχή.


Κι όταν η οργή και η πίεση συσσωρεύονται είναι μαθηματικά εξακριβωμένο πως οδηγούμαστε σε έκρηξη. Η Carrie έχει ανεπτυγμένη τηλεκινητική ικανότητα και όσο πιο πολύ πιέζεται τόσο αυτή η ικανότητα γίνεται αντιληπτή.


Δεν είναι ένα κοινό θρίλερ. Δεν χτίζει σιγά σιγά μια ατμόσφαιρά τρόμου. Χτίζει όμως τον χαρακτήρα της Carrie. Κάθε σκηνή προσθέτει ένα λιθαράκι και σε κάνει να γεμίζεις προσμονή. Την Carrie θα την συμπαθήσεις. Θα περιμένεις λεπτό προς λεπτό την έκρηξη της και όταν αυτή έρθει θα τη δικαιολογήσεις 100%.


Δεν πρόκειται για άλλη μια σπλατεριά. Πρόκειται για μια δραματική ιστορία, με την τραγική φιγούρα της Carrie να κλέβει την παράσταση. Η Sissy Spacek σε μια τρομερή ερμηνεία, δένει τρομακτικά σαν φυσιογνωμία με τα αριστοτεχνικά πλάνα του De Palma...


Υ.Γ.: Δεν μπορείς να μην ξεκαρδιστείς με τον John Travolta σε έναν από τους πρώτους τους ρόλους στον κινηματογράφο!