Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

After it was all over... she waited... then she struck back in a way only a woman can...


Νεαρή φεύγει από την πόλη για να ξεσκάσει μερικές ημέρες σε άδειο εξοχικό σπίτι δίπλα σε μια λίμνη ώστε να συγκεντρωθεί και να γράψει ένα βιβλίο! Γιατί σε όλες τις ταινίες κάνουν αυτή την ηλιθιότητα; Ότι πάθεις από εδώ και μπρος κοπελιά πολύ θα το χαρώ! Εννοείται πως όλοι όσους συναντάει την κοιτάνε σαν ξερολούκουμο(τι το επιθυμητό έχει άραγε ένα ξερό λουκούμι;). Σπασικλάκι αγόρι(καλά δεν το λες και αγόρι) φέρνει τα ψώνια και είναι φανερό πως τη γουστάρει... Αλλά κι αυτή είναι πολύ ευγενική. Βέβαια ο τύπος κάνει παρέα με κάτι παλικάρια που μόνο καλά παιδιά δεν φαίνονται, πράγμα που δεν είναι καλό για την συνέχεια! Περίεργο καιρό πρέπει να έχει εκεί πάντως. Το πρωί κολύμπι και ηλιοθεραπεία το βράδυ άραγμα μπροστά στο τζάκι!!!


Μια, δυο μέρες κρατάει η ηρεμία της οπότε και γίνεται το αναμενόμενο. Οι τύποι την πιάνουν και τη βιάζουν... Όχι μια και δυο φορές όμως! Πολύ σκληρές σκηνές οι οποίες με βρήκαν απροετοίμαστη. Πραγματικά την λυπάσαι την κοπελίτσα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα με τη βία και πίστευα ότι όσα θα ακολουθήσουν θα της αξίζουν καθώς η απύθμενη βλακεία της τα προκάλεσε αλλά να πάθω τέτοιο σοκ με ταινία του '78 δεν το περίμενα... Δεν παρακολουθείται καθόλου μα καθόλου εύκολα και πολλές σκηνές τις προχώρησα χωρίς να τις δω. Γι' αυτές τις σκηνές η ταινία έχει συζητηθεί πάρα πολύ, αυτές οι σκηνές την έκαναν πασίγνωστη, εξαιτίας τους απαγορεύτηκε σε κάποιες χώρες. Η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικές και πολλές απ' αυτές αχρείαστες αλλά σε κάνουν να δικαιολογήσεις όλα όσα θα ακολουθήσουν.


Η Jennifer δύσκολα και μετά από μέρες καταφέρνει να μαζέψει τα κομμάτια της και αποφασίζει την εκδίκηση της... Η cool εμφάνιση είναι απαραίτητη και το μαύρο πάει πολύ σε καταστάσεις εκδίκησης. Μου θύμισε πολύ τη Frigga από το σουηδικό revenge movie (και πηγή έμπνευσης του Kill Bill) Thriller: A Cruel Picture. Ενδιαφέρουσα πινελιά αν μη τι άλλο! Ένας ένας θα πληρώσει όσα της έκανε και μάλιστα με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο... Όπως μας έχει άλλωστε προειδοποιείσει και το tagline της ταινίας: This woman has just cut, chopped, broken and burned five men beyond recognition... but no jury in America would ever convict her...


Κλασικό revenge movie με μπόλικα στοιχεία sexploitation ίσως θεωρείται must see από πολλούς. Όμως θέλει πολύ γερό στομάχι. Δεν είναι ότι δεν έχουμε δει χειρότερα, απλά πρόκειται για τόσο ωμές σκηνές που αναπόφευκτα σοκάρουν. Εδώ να προσθέσω και ότι δεν υπάρχει καθόλου μουσική, πράγμα που το κάνει ακόμη δυσκολότερο... Πάντως από τη στιγμή που αρχίζει η εκδίκηση της Jennifer, χαλαρώνει και ο θεατής και το απολαμβάνει...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

... (Τι να τους πεις τώρα!)


Ωραία στην Κρήτη ε; Ρακές, φαγητά και δε συμμαζεύεται να φανταστώ. Λογικά πράγματα άλλωστε πως να αντισταθεί κανείς... Κάτι σας ξέφυγε όμως... ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! Για να παίξετε μπάλα πήγατε. Αλλά από την άλλη θα μου πεις τώρα αποκτάει λίγο σασπένς το πράγμα, έχει ένα ενδιαφέρον!!!


Γιατί στάνταρ υπήρχε σχέδιο από πίσω. Τι έτσι βαδίζει ο Βαλβέρδε; Στα τυφλά; Όχι βέβαια! Υπάρχει σχέδιο ύπουλο και καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Μπερδεύει τους αντιπάλους τώρα. Δημιουργεί αμφιβολίες γύρω από την ομάδα για να χτυπήσει αιφνιδιαστικά... Στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ δεν θα την αναγνωρίζουμε την ομάδα!!!


Η βαρεμάρα σε όλο της το μεγαλείο! Πονέσανε τα μάτια μας! Για ύπνο ότι πρέπει... Σαν να βλέπεις το The Cure for Insomnia!!! Ευτυχώς κράτησε μόνο 90 λεπτά! Τριπλό espresso για να συνέλθουμε χρειαστήκαμε! Ο Αντώνης να βάλει το χέρι του κι ο Kovacevic το πόδι του την άλλη εβδομάδα γιατί δεν θα ξέρουμε από που μας ήρθε...


Τουλάχιστον κέρδισε η Λάρισα αν και τρία γκολ είναι πολλά... Ήταν από τους αγώνες που γουστάρω τρελά και τις δύο ομάδες.

Υ.Γ.1: Η Μαντόνα καλή;
Υ.Γ.2: Σήμερα στη 01:00 στη ΝΕΤ έχει Reservoir Dogs!!! Respect!

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Burn After Reading

Δεν υπάρχει αυτή η ταινία... Ειλικρινά είχα καιρό να γελάσω τόσο. Είχα βδομάδες να πάω σινεμά και μάλιστα σε κωμωδία και πέρασα απίστευτα ωραία! Οι αδελφοί Κοέν είναι πασίγνωστο ότι στις κωμωδίες κεντάνε αλλά έχοντας στο μυαλό μου το μαύρο κι άραχνο (με την πολύ καλή έννοια) No Country For Old Men ήμουν λιγάκι απροετοίμαστη...


Ένας γυμναστής βρίσκει ένα CD με απόρρητα αρχεία της CIA. Αποφασίζει να εκβιάσει τον πράκτορα στον οποίο ανήκουν ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων αφού ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει ακριβώς. Κι εκεί αρχίζουν να μπλέκουν διάφοροι υπέροχοι χαρακτήρες και να γίνεται ένα απίστευτο μπάχαλο για κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο φαίνεται!


Το cast κάτι παραπάνω από εξαιρετικό... Ο John Malkovich σε ντελιριακές καταστάσεις. Ο τύπος είναι απίστευτος. Η Frances McDormand να δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία που αποκλείεται να μην λατρέψεις. Η Tilda Swinton σ' έναν αντιπαθέστατο ρόλο αλλά εννοείται υπέροχη όπως πάντα. Ο George Clooney να κόβει και να ράβει. Πως αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ταυτόχρονα τόσο γελοίος και τόσο γοητευτικός δεν μπορώ να το καταλάβω. Όλοι αυτοί είναι απλά η αρχή... Γιατί υπάρχει κι ο Brad Pitt στον τρελά αβανταδόρικο ρόλο του πιο ηλίθιου γυμναστή του κόσμου!!! Απίστευτες γκριμάτσες, άθλιο μαλλί και ντύσιμο που δεν χρειάζεται καν να μιλήσει για να σε κάνει να χτυπιέσαι. Κι όμως αυτός ανοίγει το στόμα του και σε αποτελειώνει χειρότερα... Πάντα θεωρούσα τον Pitt καλό ηθοποιό και με κωμικά στοιχεία αλλά αυτό δεν το περίμενα!


Μία υπέροχη κωμωδία γύρω από τη ματαιοδοξία και την ηλιθιότητα. Χαρακτήρες ο ένας πιο ηλίθιος από τον άλλο που ο καθένας δεν σκέφτεται και δεν βλέπει τίποτα άλλο από τον εαυτό του. Είναι γλυκόπικρη όπως κάθε κωμωδία που σέβεται τον εαυτό της και σου δίνει αμέσως να καταλάβεις σε πόσο καλή φόρμα είναι τα δύο αδέρφια... Τους πάει το Όσκαρ και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα!


Υ.Γ.: Σήμερα στις 12 το βράδυ στην ΕΤ1 έχει το απίστευτο Vanishing Point!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Οι 500 καλύτερες ταινίες(;)...


Αναγνώστες και κριτικοί ψήφισαν για το περιοδικό Empire τις 500 καλύτερες ταινίες! Μία γρήγορη ματιά στη λίστα δείχνει ότι υπάρχει χώρος για όλα τα είδη πράγμα που με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα. Παραθέτω ενδεικτικά τη δεκάδα και για τα υπόλοιπα εδώ!


10) Fight Club (David Fincher-1999): Εξαιρετικής σύλληψης ιδέα και μία πολύ δυναμική σκηνοθεσία. Ο Edward στα καλύτερα του.

9) Pulp Fiction (Quentin Tarantino-1994): Μόνο στην ένατη θέση; Η ταινία που χαρακτηρίζει μια ολόκληρη δεκαετία έπρεπε να βρίσκεται σαφώς ψηλότερα...


8) Singin' in the Rain (Stanley Donen, Gene Kelly-1952): Ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ ever (προσωπικά το αγαπημένο μου).

7) Apocalypse Now (Francis Ford Coppola-1979): Από τις συγκλονιστικότερες ταινίες.


6) Goodfellas (Martin Scorsese-1990): Marty και Bobby... Συνδυασμός που δημιουργεί αριστουργήματα! Απλά λατρεμένη!

5) Jaws (Steven Spielberg-1975): Εξίσου αγαπημένη ταινία που στοίχειωσε τα καλοκαίρια μας. Ευχάριστη έκπληξη για μένα το ότι βρίσκεται τόσο ψηλά. Ίσως να μην της αξίζει σε σχέση με τις υπόλοιπες αλλά χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο είδος και πάντα ήταν σημείο αναφοράς!


4) The Shawshank Redemption (Frank Darabont-1994): Μια ταινία για την ελπίδα, τη λύτρωση, τη φιλία. Βάθος χαρακτήρων και αξέχαστες ερμηνείες.

3) Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (Irvin Kershner-1980): Μπορούσε να λείπει; Δεν μπορούσε.


2) Raiders Of The Lost Ark (Steven Spielberg-1981): Η μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη! Ok με αυτές τις ταινίες μεγαλώσαμε αλλά όχι και δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών!

1) The Godfather (Francis Ford Coppola-1972): Όπως στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, έτσι κι εδώ στο τέλος κερδίζει ΠΑΝΤΑ ο Νονός! Είναι νόμος.

Υ.Γ.: Που είναι ο Σημαδεμένος οεο;

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Grindhouse releasing presents...

Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό ίσως να μη βρουν κανένα ενδιαφέρον στο παρακάτω post! Μιλάμε για σινεμά όπου προβάλλονταν δύο έργα στην τιμή του ενός. Έργα μνημεία για το cult σινεμά. Sexploitation, blacksploitation, gore, slasher movies...όλα είχαν θέση εκεί! Κάποια στιγμή είχε βγει μια ταινία το I drink your blood. Για μερικά φεγγάρια είχε βρει διανομή μαζί με το I eat your skin προφανώς λόγου ομοιότητας τίτλου! Δυστυχώς το δεύτερο όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα κι έτσι τη grindhouse βραδιά μου αποτέλεσαν το I drink your blood και το πασίγνωστο I spit on your grave για το οποίο θα τα πούμε άλλη φορά!


Σίγουρα βλέπω υπαίθρια σχολική παράσταση! Ο -λίγο μεγάλος για σχολείο- τύπος απαγγέλλει θεατρικά κάποιο ποίημα; Ωπ! Καλέ αυτός δεν φοράει τίποτα... Και λέει πως είναι και γιος του Σατανά!!! Μάλλον δεν είναι σχολική παράσταση αλλά πραγματικά πεντάχρονα καλύτερα παίζουν! Γινόμαστε μάρτυρες λοιπόν μιας σατανιστικής τελετής την οποία ως φαίνεται χρηματοδοτεί η τράπεζα αίματος!


Την τελετή παρακολουθεί μικρή χωριατοπούλα την οποία ηλίθιος κάλεσε να δει το θέαμα και αυτό καθόλου δεν αρέσει στον αρχηγό ο οποίος στέλνει να την κυνηγήσουν. Την πιάνουν, προφανώς τη βιάζουν(ή μπορεί και όχι) και την αφήνουν να φύγει. Αλλά τα 'θελε και κείνη...Που πας κυρα μου με το φόρεμα ως το λαιμό να παρακολουθήσεις σατανιστική τελετή κρυμμένη πίσω από ένα...δέντρο;


Το σατανοπαρεάκι θέλει να μείνει στην πόλη. Δεν υπάρχει ξενοδοχείο αλλά με 5 δολάρια μπορούν να μείνουν σε όποιο από τα άδεια σπίτια θέλουν και θα τους δώσουν και κέικ! Να θυμηθώ να κανονίσω διακοπές εκεί... Επίσης να θυμηθώ να μη διαλέξω το σπίτι με τα ποντίκια! Αυτοί βέβαια το καταδιασκεδάζουν, πιάνοντας τα ποντίκια(τα οποία ψήνουν"Just like sis kebab") και σπάζοντας τα πάντα!


Εν τω μεταξύ ενώ η παλιοπαρέα επιδίδεται σε τελετές πραγματικά πρωτότυπες ο παππούς της βιασθείσας(πόσο ωραία μιλάω ώρες ώρες) θέλει να πάρει εκδίκηση! Πάει με την καραμπίνα να βρει τα παλικάρια και...πιάνουν την κουβέντα! Αφού δεν τους καθάρισε με το που μπήκε μέσα ότι ακολουθήσει το ήθελε όπως και η εγγονή του! Εμ σ' αυτό το σόι δεν μάθατε να μη μπλέκεται με αγνώστους; Ο μόνος λογικός και νοήμον σε αυτή την οικογένεια είναι ο δεκάχρονος (το πολύ) μικρός αδερφός!


Ο πιτσιρικάς είναι μάγκας κι αφού σώσει τον παππού παίρνει την καραμπίνα κι έναν φακό -αμφότερα μεγαλύτερα απ' αυτόν- και πάει να βρει τους κακούς αυτούς ανθρώπους. Στο δρόμο του κάνει ντου λυσσασμένο σκυλί! Το σκοτώνει και με μια σύριγγα παίρνει το δηλητηριώδες αίμα του. Με αυτό γεμίζει μερικές κρεατόπιτες και τους τις δίνει πεσκέσι. Αλάνι ο μικρός... Η δεσποινίς Lovett από το Sweeney Todd ωχριά μπροστά στο φονικό σχέδιο του μικρού!!


Οι δολοφονικές πίτες δεν προκαλούν λύσσα αλλά ξυπνάνε δολοφονικά ένστικτα σε αυτούς που τις τρώνε! Ένστικτα που μέχρι τώρα δεν είχαν. Υποστήριζαν ότι στο όνομα του Σατανά μπορούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν αλλά ποτέ δεν το έκαναν, ούτε καν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Όλο λόγια ήταν και τους έμελλε να την πατήσουν από ένα χοντρούλη πιτσιρικά που πολύ απέχει από το παλιόπαιδο του σχολείου!


Όμως και ο μικρός...he really didn't see that coming! Η μόλυνση εξαπλώνεται και ολοένα και περισσότερος κόσμος σκοτώνει αβέρτα όποιον βρει μπροστά του! Αυτό δεν είναι και πολύ καλό θα έλεγα αλλά προσφέρει άπειρα στην ταινία! Gore, χιούμορ, δράση και πολλά πολλά πτώματα είναι ο πρόχειρος απολογισμός αυτής της όχι τόσο γνωστής αλλά εξαιρετικής ταινίας! Επίσης να σημειώσω πως είναι το πρώτο x-rated φιλμ για λόγους βίας! Απότελεί αρχειακό υλικό δηλαδή!

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Something classic...


Η καρδιά μου χτυπάει ακόμη.... Λατρεύω τον Carpenter και η αλήθεια είναι πως στο είδος του είναι κορυφαίος. Το The Thing το είχα δει πριν πάάάρα πολλά χρόνια και απορώ πως τόσο καιρό δεν είχα κάνει επανάληψη. Είναι κάποιες ταινίες, κυρίως θρίλερ, που όταν τα βλέπεις μικρός δεν σου λένε κάτι, γιατί ψάχνεσαι τελείως αλλιώς. Και κάποιες είναι πραγματικά καλές. Μικρή προσπαθούσα να μην τρομάζω με τα θρίλερ. Το θεωρούσα χαζό αν και ανέκαθεν τα λάτρευα. Όταν συνειδητοποίησα ότι ο σκοπός τους είναι να σε κάνουν να νιώθεις άβολα, άρχισα να ξαναβλέπω όλα εκείνα που θεωρούνταν top αλλά εμένα μου είχαν περάσει αδιάφορα.



Κάπως όμως το The Thing μου ξέφυγε. Κι έτσι είχα στερήσει από τον εαυτό μου αυτό το απίστευτο συναίσθημα τρόμου, έκπληξης, άγχους που τόσο μοναδικά έχει δημιουργήσει ο Carpenter... Για μένα είναι η δεύτερη κορυφαία του ταινία(μετά το Christine) αλλά πάλι μπορεί να το λέω επηρεασμένη από την απίστευτη ατμόσφαιρα της ταινίας καθώς δεν έχω ούτε πέντε λεπτά που έβγαλα το DVD.


Ερευνητές αποκλεισμένοι στην Ανταρκτική έρχονται αντιμέτωποι με εξωγήινο πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή αυτού που μόλις έχει σκοτώσει... Αναπόφευκτα αυτό θα οδηγήσει στο ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Ο ένας απειλεί τον άλλο, καθώς δεν γνωρίζουν ποιος είναι άνθρωπος πια και ποιος όχι, και φυσικά το πλάσμα εμφανίζεται ακριβώς όταν δεν το περιμένεις και σου κόβει τα ύπατα. Στα συν τα εξαιρετικά εφέ, η τέλεια μουσική επένδυση(Μορικόνε γαρ) καθώς και κάποιες μνημειώδεις σκηνές(οι τύποι είχαν τεράστια φαντασία) που έχουν γράψει ιστορία!


Δεν τρομάζω εύκολα αλλά η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα είναι εγγύηση για ένα καλό θρίλερ. Όσο πιο στριμωγμένοι νιώθουν οι χαρακτήρες, όσο πιο πολλοί ασφυκτιούν άλλο τόσο αυξάνεται και η αγωνία του θεατή. Αυτή τη φορά τρόμαξα. Μπορεί μόνο σε κάποιες στιγμές, αλλά από ένα σημείο και μετά αγωνιούσα πραγματικά. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι είναι ένα πραγματικά καλό φιλμ ή στο ότι έχω καιρό να δω καλό θρίλερ. Γιατί κακά τα ψέμματα τελευταία μόνο μπούρδες βγαίνουν. Με λίγα λόγια η ταινία τα σπάει και όσοι έχετε καιρό να τη δείτε σπεύσατε να το κάνετε όσο πιο σύντομα μπορείτε. Όσοι δεν την έχετε δει και αποφασίσετε να το κάνετε, είστε πραγματικά τυχεροί που θα ζήσετε την πρώτη φορά!!!

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

J-Dramas Autumn 2008 Preview

I'm baaaaaaaaaaaaaaaack! Μετά από δύο σχεδόν ολόκληρους μήνες απουσίας από το blog επιστρέφω δριμύτερη! Δεν μπορούσα να αφήσω την Annie_Hall να το κρατάει μόνη της! (Μπράβο της πάντως!) Έχασα τα αυγά και τα πασχάλια αυτό το καλοκαίρι και κάτι που δεν είχα έμπνευση, κάτι που κατέληξα να βλέπω 12 j-dramas αντί για 9 το παράτησα το blog! Συγνώμη! >_< Τέσπα μιας και πλησιάζει η φθινοπωρινή σεζόν είπα να ξεκινήσω με το καθιερωμένο Preview των ιαπωνικών σειρών που σκοπεύω να δω. Αυτή τη φορά πιέστηκα και διάλεξα μόνο 8. Λεω επίσης να αφιερώσω λίγο χρόνο και να κάνω fan subbing σε καμία σειρά τώρα που έχω εμπιστοσύνη στα ιαπωνικά μου. Άλλωστε 5 χρόνια κλείνω φέτος! Πάμε όμως στο Preview:

Φθινόπωρο 2008 Drama Plan

1.Innocent Love - Fuji TV Monday 21:00



Με τους Maki Horikita, Yujin Kitagawa, Yu Kashii, Hiroki Narimiya, Seiji Fukushi

Μια νεαρή κοπέλα που έχασε την οικογένεια της από έναν εμπρηστή (συνέλαβαν τον αδερφό της για ύποπτο) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής χωρίς να το βάλει κάτω. Πάει στην πόλη και γνωρίζει τον άντρα των ονείρων της. Κλασική σαπουνοπεριά; Ναι, έτσι ακούγεται αλλά:
1. Παίζει η HoMaki, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια των Nobuta wo Produce και Hana Kimi.
2. Η σεναριογράφος της σειράς έγραψε το Last Friends, μια σειρά όπου λύσαγα από αγωνία μέχρι να βγει το επόμενο επισόδειο κάθε εβδομάδα.


2. Team Batista no Eikou - Fuji TV Tuesday 22:00



Με τους Atsushi Ito, Toru Nakamura, Yu Shirota, Yumiko Shaku, Tsuyoshi Ihara

Σε ένα νοσοκομείο μια ελίτ ομάδα καρδιοχειρουργικής αρχίζει αντιμετωπίζει προβλήματα όταν οι ασθενείς που χειρουργούν πεθαίνουν μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ένας γιατρός του νοσοκομείου και ένας ερευνητής από το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνουν να ερευνήσουν αν πρόκειται για ιατρικό λάθος ή φόνο. Ενδιαφέρον; Σίγουρα! Έχοντας βέβαια δει την ομώνυμη ταινία με τον Hiroshi Abe και τη Yuko Takeuchi ξέρω τι γίνεται στο τέλος αλλά μπορεί να αλλάξουν κάτι στη σειρά. Ελπίζω να έχει το ίδιο χιούμορ με την ταινία πάντως! ^^

3. Oh! My Girl! - NTV Tuesday 22:00

Με τους Mokomichi Hayami, Rosa Kato, Riko Yoshida, Rie Tomosaka, Yoshinori Okada

Ένας εργένης ζει μια ήρεμη ζωή μέχρι που αναγκάζεται να συγκατοικήσει με την εξάχρονη ανιψιά του, που είναι ηθοποιός και τη μάνατζερ της. Είναι κωμωδία, έχει το Moko και τη Rosa και παιδί! Και μουσικό θέμα από Kobukuro! On my list immediately!


4. Gira Gira - TV Asahi Friday 21:00

Με τους Kuranosuke Sasaki, Miki Maya, Sachie Hara, Shohei Miura, Yoji Tanaka

Ένας παντρεμένος πρώην-host, επιστρέφει στην παλιά του δουλεία και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα καθώς προσπαθεί να το κρύψει από τη γυναίκα του και έρχεται σε αντιπαράθεση με τους νεαρούς hosts. OMG! Kuranosuke Sasaki as a HOST! Είναι ένας ηθοποιός με απίστευτο charisma, ο ρόλος θα του πάει γάντι! Και τη Miki Maya τη θεωρούσα πάντα τη θηλυκή βερσιόν του οπότε το να τους έχω μαζί στην ίδια σειρά είναι a dream come true! My OTP!


5. Ryuusei no Kizuna - TBS Friday 22:00



Με τους Kazunari Ninomiya, Ryo Nishikido, Erika Toda, Jun Kaname, Susumu Terajima

3 αδέρφια (2 αγόρια και ένα κορίτσι) που έχασαν τους γονείς τους από έναν δολοφόνο, μεγαλώνοντας γίνονται πρώτης τάξεως απατεώνες και σχεδιάζουν εκδίκηση. Όμως η μικρή αδερφή τους ερωτεύεται άθελα της το γιο του δολοφόνου... Λοιπόν να η σειρά που περιμένω περισσότερο απ' όλες, όχι μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά όλο το χρόνο! Οι λόγοι:
1. Τη γράφει ο Kankuro Kudo aka my ultra loved and favorite screenwriter!
2. Παίζει ο Nino!
3. Και ο Ryo με την Erika!
4. Swindlng involved!
5. Είναι βασισμένη σε ένα από τα καλύτερα βιβλία του Keigo Higashino, του πιο δημοφιλούς συγγραφέα μυστηρίου της Ιαπωνίας. Όσα έργα του έγιναν σειρές ήταν πετυχημένα.
6. Arashi theme song!
Hands down it's going to be F*CKING GREAT!


6. Bloody Monday - TBS Saturday 20:00

Με τους Haruma Miura, Takeru Sato, Michiko Kichise, Yu Yoshizawa, Hiroki Narimiya

Ένας ιδιοφυής νεαρός χάκερ τα βάζει με μια επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για το θάνατο του πατέρα του. Πρώτος Lead role για τον αγαπημένο μου Haruma-kun! Και μαζί με τον αγαπημένο μου Takeru-kun! Η δεύτερη σειρά που αναμένω πως και πως και να σας πω κάτι; Μπορεί να την υποτιτλίσω στα ελληνικά! ;P


7. Scrap Teacher - NTV Saturday 21:00

Με τους Yuto Nakajima, Yuri Chinen, Ryosuke Yamada, Daiki Arioka, Yusuke Kamiji

4 μαθητές έρχονται σε ένα Γυμνάσιο στο χείλος της κατάρρευσης και αναλαμβάνουν την αποστολή να αναμορφώσουν τους άχρηστους καθηγητές τους. Οι σχολικές κωμωδίες μέχρι τώρα αναλώνονταν σε έναν καθηγητή που αναμόρφωνες ατίθασους μαθητές! Ήρθε η ώρα οι μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Αν νομίζετε ότι όλη η υπόθεση βρωμάει Hey!Say!JUMP δεν κάνετε λάθος! Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές είναι μέλη του γκρουπ. Ο Yamada είναι ο αδερφός μου! ^^


8. ROOM OF KING - Fuji TV Saturday 23:10

Με τους Hiro Mizushima, Anne Suzuki, Haruka Igawa, Atsuro Watabe

Μια ανελέητη μάχη ξεσπά ανάμεσα σε 4 διαφορετικούς συγκάτοικους για το ποιος θα κρατήσει το πολυτελές διαμέρισμα όπου διαμένουν. Λοιπόν, θα είναι κωμωδία καταστάσεων, θα παίζει ο Hiro και η Anne (η οποία είχε να εμφανιστεί σε σειρά από το 2005) και θα έχει λίγα επισόδεια. Λογικά θα την ευχαριστηθώ πολύ. Το Δεκέμβριο που θα τελειώσει, θα προβληθεί άλλη σειρά, το Akai Ito, που θα το δω επειδή θα παίζει η γλυκύτατη Rei Okamoto.

----------------------------------
Αυτά! Όχι πολλές εικόνες δυστυχώς. Θα βάλω αν προκύψουν! Τα λέμε ξανά (σύντομα ελπίζω) γιατί έχω στα σκαριά jdrama review (και δη το 1Pound no Fukuin!).

Σαν ν'αρχίζουμε να γινόμαστε ομάδα...

Πήγα γήπεδο και χόρτασα θέαμα! Πρώτη φορά για φέτος κι είχα κάτσει και σε εξαιρετική θέση! Επιτέλους παίξαμε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια ούτε σήμερα το παρακάναμε με το υπερθέαμα(μην πάρουν και τα μυαλά μας αέρα) αλλά τουλάχιστον παίξαμε όσο χρειάστηκε και δεν γίναμε καρδιακοί!


Ο Galletti θεός όπως πάντα! Σηκώνει την ομάδα μόνο του αυτό το παιδί! Και έβαλαν και γκολ όλα τα καλά αγόρια(συν ο βλάκας)! Galletti, Darko και Diogo σκόραραν και πολύ το χάρηκα! Ε στα τρία γκολ είχαμε κι ένα δώρο από τον Oscar μετά από εξαιρετική μπαλιά του Fernando! Άντε να παίρνεις τα πάνω σου αγοράκι μου γιατί σαν πολλά να μας τα έχουν κάνει όσοι σε θεωρούν παλτό!


Τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Ο Εργοτέλης κατάφερε μόνο την ισοπαλία και η Λάρισα δεν μπόρεσε να κερδίσει.Αν προσθέσουμε και την ισοπαλία της Chelsea δεν μιλάμε για πολύ ευχάριστο ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο! Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός στρογγυλοκάθισε μόνος του στην κορυφή και πλέον μπορεί ν' αρχίσει να χτίζει μια σχετικά καλή διαφορά καθώς αργότερα μπορεί να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Reservoir Dogs...

Are you gonna bark all day little doggie, or are you gonna bite?


Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του Like a Virgin;
Κατά πόσο έχει νόημα το πουρμπουάρ;
Αυτ είναι τα ερωτήματα που απασχολούν μια ομάδα άγνωστων μεταξύ τους κακοποιών πριν κάνουν ντου για να κλέψουν μία βαλίτσα με διαμάντια. Λίγο αργότερα θα τους απασχολήσουν πολύ σοβαρότερα θέματα. Όπως για παράδειγμα ποιος από αυτούς τους κάρφωσε στην αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνει στη ληστεία της... ξετσίπωτης!


Mr. Brown, Mr. Orange, Mr. Pink, Mr. White, Mr. Blonde, Mr. Blue. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα ο ένας για τον άλλο πρέπει να συνεργαστούν για ένα έγκλημα. Το τέλειο έγκλημα. Όταν όμως γίνεται η στραβή και τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, όταν ένας καταλήξει νεκρός(αχ Quentin κι εδώ έπρεπε να πεθάνεις;), ένας βαριά τραυματισμένος, ένας άλλος κουβαλήσει στο σημείο συνάντησης έναν μπάτσο με σκοπό να τον βασανίσει και όλοι ξέρουν ότι κάποιος από αυτούς είναι καρφί τότε το ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους είναι πολύ κακό!


Η ένταση κορυφώνεται. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο. Όλοι είναι ύποπτοι, όλοι είναι τσαντισμένοι, η αστυνομία θα εμφανιστεί όπου να 'ναι, όλοι έχουν όπλα και έχουν μαζευτεί σε έναν ασφυκτικά μικρό χώρο. Αν αυτό δεν είναι η χειρότερη εξέλιξη τότε τι είναι; Αν όλο αυτό το σκηνικό δεν οδηγήσει σε Mexican Stand-Off τότε ποιο;


Η πιο in your face ταινία του Tarantino. Νιώθεις να ασφυκτιάς. Νιώθεις να είσαι μέρος της κατάστασης. Νιώθεις να απειλείσαι όσο και οι πρωταγωνιστές. Τους οποίους εξαιτίας των αρχικών τους διαλόγων και κάποιων flashbacks έχεις γνωρίσει ήδη καλά. Κάποιους τους συμπαθείς, κάποιους όχι. Για όλους όμως έχεις καταλάβει πως σκέφτονται. Ποιοι είναι οξύθυμοι, ποιοι είναι κυνικοί, ποιοι το παίρνουν όλο αυτό σαν παιχνίδι και ποιος το παίρνει απόλυτα στα σοβαρά, ξέρει ότι έχει μπλέξει στην πιο σκατένια (μόνο αυτή η λέξη περιγράφει ακριβώς το σκηνικό) κατάσταση που μπορούσε να του τύχει και δρα υπολογισμένα και επαγγελματικά!


Κι εδώ υπάρχει αρκετή βία... Tarantino είναι εξάλλου. Μία απίστευτη σκηνή βασανισμού. Ο θεός Mr. Blonde κόβει το αυτί του μπάτσου υπό τους ήχους του Stuck in the Middle With You! Ακόμη κι η ωμότητα αυτής της σκηνής δεν σου αφήνει περιθώρια να μη παραδεχθείς ότι πρόκειται για ένα μεγάλο δημιουργό. Τελείως άσχετο, αλλά επίσης δεν σε εμποδίζει καθόλου να ερωτευτείς τον "αλήτη" Mr. Blonde και το απίστευτα ερωτεύσιμο cool στυλ του! Τα εφέ μάλιστα της συγκεκριμένης σκηνής ήταν η πληρωμή του Quentin για το σενάριο του From Dusk Till Dawn!!!


Για μένα η καλύτερη του ταινία!!! Δεν είναι στυλιζαρισμένη σαν το Pulp Fiction, δεν κυλάει γλυκά όπως το Jackie Brown, δεν παρακολουθείται αποστασιοποιημένα όπως το Kill Bill και σίγουρα δεν είναι διασκεδαστική όπως το Death Proof. Κι όμως είναι υπέροχη... Είναι σαν τα άκοπα διαμάντια που θέλουν να κλέψουν οι πρωταγωνιστές... Ο Carpenter συναντάει τον Godard υπό την επίβλεψη του Tarantino και το αποτέλεσμα είναι μια πολύ δυνατή ταινία. Δεν είναι ευχάριστη αλλά σου προσφέρει τόσο έντονα συναισθήματα που δεν μπορείς να μην τη λατρέψεις!


Υ.Γ.: Απίστευτες ατάκες τις exMrsAbramovich:
1) Καθώς βλέπαμε το έργο κάθε τρεις και λίγο να μου δείχνει έναν συγκεκριμένο και να ρωτάει: Ρουφιανάκος; Ρουφιανάκος; Εννοείται ότι το πέτυχε!
2) Πέρυσι προς το τέλος τις αγωνιστικής περιόδου βλέπαμε αμφότερες μίζερες δηλώσεις του Λυμπερόπουλου και μιλούσαμε στο msn:
Ξέρεις τι είναι αυτό; Το μικρότερο βιολί του κόσμου που παίζει για το Λυμπερόπουλο!!!

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Top-5 Καλύτερα soundtrack

Καιρό έχουμε να βάλουμε μουσικούλα οπότε λέω να κάνω Top-5 με soundtrack...

1)Jackie Brown: Εννοείται ότι το νούμερο ένα σε τέτοιο top-5 θα ήταν στάνταρ Tarantino. Για πολλούς το καλύτερο soundtrack είναι αυτό του Pulp Fiction και δεν λέω είναι εξαιρετικό, αλλά το Jackie Brown είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα(για την ακρίβεια ακολουθεί το Reservoir Dogs και το Natural Born Killers πριν το Pulp Fiction).
Κι ακόμα η Jackie περπατάει προς τον Max...



2)The Good, the Bad and the Ugly: Όποιος πει ότι δεν έχει σφυρίξει το χαρακτηριστικό κομμάτι λέει ψέμματα! Ο Enio Morricone άλλωστε είναι εγγύηση για κάθε επιτυχημένο soundtrack!



3)The Godfather: Του ρου ρου ρου ρου ρου ρου ρου ρου... All time classic Nino Rota!



4)Beetle Juice: Και Νεκρή Νύφη και Ακέφαλος Καβαλάρης και Ψαλιδοχέρης και Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης... Οι πιο παραμυθένιες μουσικές από τον Danny Elfman!



5)A Night at the Roxbury: Γιατί είναι μία ταινία που αν δεν είχε αυτή τη μουσική θα ήταν αποτυχία... What is Love!!! Ακούς τυχαία το τραγούδι και κουνάς αυτόματα σαν ηλίθιος το κεφάλι σου όπως τα παλικάρια στην ταινία! Ο ορισμός του επιτυχημένου soundtrack!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Με τέτοια μπάλα, όχι μόνο UEFA... και Mundial μη σου πω!

[paranoikos_opados]Μπράβο στην ομαδάρα! Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Τέτοια μπάλα είχαμε χρόνια να δούμε. Νίκησε στο χαλαρό την υπερομάδα μέσα στη Δανία... Ποιος περίμενε το διπλό σε τέτοια καυτή έδρα; Και μάλιστα με δύο γκολάρες, αποτελέσματα περίτεχνων ενεργειών των επιθετικών... Θα το σηκώσουμε αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό!!![/paranoikos_opados]


[opoiosdhpote_allos_opados]Πάλι καλά ρε παιδιά! Πάλι καλά! Πάλι καλά! Πάλι καλά! Τέτοια άθλια μπάλα δυστυχώς βλέπουμε πολύ συχνά τελευταία. Νικήσαμε με τα χίλια ζόρια κάτι καημένους Δανούς που από σπόντα έπαιξαν στη διοργάνωση. Ποιος περίμενε τόσο αγχώδη νίκη σε ένα άδειο σχεδόν γήπεδο με τους γαύρους να κάνουν τόσο σαματά; Και μάλιστα με δύο γκολ,αποτελέσματα περίτεχνης βλακείας των αντίπαλων αμυντικών...Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει αν συνεχίσουμε με αυτό το στυλάκι!!![/opoiosdhpote_allos_opados]


Ρε σεις τους οπαδούς δεν τους σκέφτεστε καθόλου; Οι μισοί έχουμε αρχίσει να τα χάνουμε και οι άλλοι μισοί το ρίξαν στα εγκεφαλικά και τις ανακοπές. Κάποιοι τα πάθανε όλα μαζί! Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.


Η Ίντερ έριξε κι αυτή δύο στα βαζελάκια και καλά τους έκανε δηλαδή. Ολόκληρος ξεχωριστός Mourinho ήρθε στη χώρα μας και αυτοί τον κοιτούσαν στις παντόφλες! Και όποιος δεν παίρνει σοβαρά τον Mourinho τιμωρείται! Να το ξέρετε αυτό για τη ρεβάνς! Κι ελπίζω την επόμενη φορά ο Καραγκούνης να ξαναστείλει μηνυματάκι στα Ιταλικά! Πλάκα είχε...

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

He warned you not to go out tonight...

Όποιος φαν των cult ταινιών δεν το έχει δει ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει αν θέλει να συνεχίσει να θεωρείται φαν. Η ιδέα είναι η πλέον απλή: Μανιακός δολοφονεί άμοιρες γυναίκες(και κανένα παλικάρι αν χρειαστεί) και παίρνει τα σκαλπ τους για σουβενίρ.


Ο ψυχασθενής μας φίλος μένει σε ένα ασφυκτικό διαμέρισμα γεμάτο κεριά, πορσελάνινες κούκλες και κούκλες βιτρίνας, είναι χοντρούλης και αντιπαθής ενώ στο σώμα του διακρίνουμε σημάδια από καύτρες. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας γυναίκας με ένα τσιγάρο στο στόμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το υπέρτατο κλισέ των ταινιών με ψυχασθενείς δολοφόνους είναι κι εδώ: όταν ήταν μικρός τον κακοποιούσε η μητέρα του.


Ο τύπος ακούει φωνές (και τις ακούμε κι εμείς), κουβαλάει τα όπλα του σε θήκη κιθάρας, μουρμουρίζει μόνος του ή στις κούκλες του και καμιά φορά κλαίει(όταν το κάνει καταλαβαίνεις πως ο τύπος απέχει από την υποκριτική όσο ο Βύντρα από τη σωστή σέντρα!). Highlight όταν κάθεται με το καπελάκι του σε μια καρέκλα και παίζει με το παιδικό του πιστόλι και το καρουζέλ... Επίσης η φάτσα του όταν στραγγαλίζει μία πόρνη είναι απλά ανεκτίμητη. Και είναι και το σημείο που απορείς πως αυτή μπορεί να ουρλιάζει τόσο υστερικά όταν ένα γομάρι 80+ κιλών τη στραγγαλίζει με όλη του τη δύναμη!


Το ενδυματολογικό κομμάτι της ταινίας είναι επίσης ένα θέμα... Ένα από τα θύματα φοράει φόρεμα με τιράντες κι ο γκόμενος της πουλόβερ κι όταν το βγάζει κάνει την έκπληξη με άκρως ερωτική άσπρη, μακρυμάνικη φανέλα(!). Ο πυροβολισμός του στο κεφάλι εκτός από τα μυαλά του σκορπάει και τη χαρά σε όσους έχουν έστω κι υποτυπώδη αίσθηση του καλού γούστου. Ναι σωστά καταλάβατε... ο τύπος με την άθλια φανέλα είναι ο Tom Savini, ο φοβερός Sex Machine από το From Dusk Till Dawn (και ένας από τους αστυνιμικούς στο Planet Terror).


Πέρα από την πλάκα μιλάμε για πολύ καλή ταινία του είδους της. Στον απόηχο των 70's, με όλα τα στοιχεία που λατρεύει κάθε φανατικός των b movies. Σε κάποιες φάσεις μάλιστα θα τολμούσα να την χαρακτηρίσω καλλιτεχνική! Έχει πολύ ένταση και σε κάποια σημεία παραλίγο να τρομάξω. Ειδικά όταν κυνηγάει μια καημένη νοσοκόμα στο μετρό σχεδόν νιώθεις τον φόβο της (και αν ήταν καλύτερη ηθοποιός θα τον ένιωθες). Από την πρώτη σκηνή είναι φανερό ότι το φιλμ ταλαντεύεται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Και όταν φτάσει το εκπληκτικό φινάλε συνειδητοποιείς ότι μόλις χάρισες στον εαυτό σου ένα μιαμισάωρο πολύ πιο διασκεδαστικό από όσο περίμενες. Τα τελευταία δέκα λεπτά είναι υπέροχα σουρεαλιστικά και ταυτόχρονα καθιστούν το θέαμα τόσο cult που αποκλείεται να μην το λατρέψεις!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πάλι καλά, γλιτώσαμε τα χειρότερα...

Ενδιαφέρουσα αγωνιστική... Συνεχίστηκαν και οι τριάρες!Από άλλες ομάδες αυτή τη φορά. Ο Εργοτέλης ήταν εκπληκτικός και πάρα μα πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη! Ο Ογκουνσότο που αγαπάμε είναι εδώ και είναι καταιγιστικός... Το αυριανό πρωτοσέλιδο: Εργοτέλειος θεωρείται σχεδόν δεδομένο! Οι βάζελοι την ρίξαν κι αυτοί την τριάρα τους και κάπως ηρέμησαν τα πράγματα.


Από την άλλη εμείς με το ζόρι τα καταφέραμε! Φτύστε τον Ντιόγο να μην το ματιάσετε γιατί δεν μας βλέπω καλά! Φέτος νομίζω θα χρειαστούμε από φυσιοθεραπευτές μέχρι εξορκιστές για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς! Αρχίσαμε από νωρίς τις νίκες με το ζόρι! Με ευχέλαια θα την βγάλουμε τη σαιζόν το κόβω! Κι αυτός ο Βαλβέρδε λες και το κάνει επίτηδες. Είμαστε στην τσίτα με το χαζό θέαμα, κάνει μια, δυο αλλαγές στο ημίχρονο και ισιώνει την ομάδα.


Ελπίζω το θέαμα του Σαββάτου να μην έχει καμία σχέση με το αυριανό! Στη Δανία δεν το κατέχουν πολύ το άθλημα αλλά κι εμείς είμαστε επιρρεπείς στις εκπλήξεις! Μακάρι όλα να πάνε καλά, μήπως και περάσουμε στο UEFA. Όχι τίποτα άλλο(γενικά ψιλομούφα είναι σαν διοργάνωση,για να χρυσώνει το χάπι) αλλά να έχουμε κάτι για να ασχολούμαστε παραπάνω. Επίσης οι άσπρες εμφανίσεις τελικά μου αρέσουν πολύ!


Εξαιτίας της βλακοεξεταστικής δεν είδα κανέναν αγώνα εκτός από το δεύτερο ημίχρονο του Πανσεραϊκού με τον Πανιώνιο. Κρίμα...πολύ κρίμα! Ήθελαν, προσπάθησαν, αλλά... Και τι κουφό ήταν αυτό με το ρεύμα; Αθάνατη Ελλαδάρα. Ωραία πράγματα και από τη δεύτερη αγωνιστική κιόλας! Θα περάσουμε καλά!

Φωτό από το ματς!

Υ.Γ.1: Αυτό που έκαναν οι Άγγλοι δεν ήταν καθόλου σωστό! Πήγαν και ρίξαν τέσσερα στους Κροάτες και μου στεναχώρησαν τον Slaven. Αλλά θα τους δείξει αυτός, θα δουν τι θα πάθουν(που τον θυμήθηκα τον Χλαπάτσα βραδιάτικο;)


Υ.Γ.2: Εξάρα μαθαίνω ο Π.Α.Σ.!!! Αυτά είναι!