Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Άλλος παίζει,άλλος προκρίνεται

Ισχύει για τον ΠΑΟ φυσικά.Γιατί έτσι φαίνεται η ομαδάρα και η τεράστια τεχνολογική μας υποδομή.Χρησιμοποιώντας τα σούπερ εξελιγμένα δορυφορικά μας πιάτα επηρεάσαμε τις άλλες ομάδες του ομίλου μας κάνοντας παρεμβολές στα κινητά τους και πήραμε αποτελέσματα που μας συμφέρουν.

Αδικία για τον Άρη που έφαγε γκολ τελευταία στιγμή.



Παραλίγο να ξεχάσω να σας ενημερώσω για την νέα ταινία που βγαίνει στα σινεμά αυτές τις μέρες.
Μετά το Beowulf έρχεται το ΜΠΕΟwulf

Ευχαριστώ την Annie_Hall που με ενημέρωσε για την ταινία.Να δούμε αν θα καταφέρει να γράψει ένα αξιόπιστο review βλέποντας μόνο το πόστερ.

Άκουσα ότι αύριο θα ξαναπαίξει (μετά απο καιρό) ο.......

ARKADIUSZ MALARZ


και ετοιμάζω κάτι ξεχωριστόόόόόόόό....

Έλα ρε Αρκάδιε να ξαναφέρουμε το πανκ στη μόδα!

Αν ζούσα σε Αμερικάνικη σειρά (2)

Αν δούλευα σε νοσοκομείο όσο πιο επείγοντα ήταν τα περιστατικά και όσο περισσότερο ράλλυ με φορείο έκανα τόσο περισσότερο χρόνο για έρωτες θα είχα (ποιος είπε ότι αυτά τα δύο είναι αντιστρόφως ανάλογα?). Ο κύριος με τα ανοιχτά στομάχια και τα έντερα έξω θα λειτουργούσε σαν αφροδισιακό. Άσε που ο παιδίατρος θα ήταν φτυστός ο George Clooney... (ER-Grey's Anatomy)


Ο γλυκούλης συνεργάτης δημοσιογράφος δεν θα μου έκανε κλικ παρά μόνο όταν τον έβλεπα με τη στολή του υπερήρωα. Εννοείται με το κόκκινο βρακί πάνω από το μπλε, εφαρμοστό και σούπερ αισθησιακό(!) παντελόνι...(Lois&Clark)

Αν ήμουν μαθηματικός και ο αδερφός μου δούλευε στο FBI είναι μαθηματικά (τι στο καλό, μπρίκια κολλάω?) βέβαιο πως για κάθε υπόθεση του αδερφού μου θα υπήρχε κάποιο μαθηματικό θεώρημα ή έστω κάποιος ευπροσάρμοστος αλγόριθμος που θα με οδηγούσε με (μαθηματική) ακρίβεια στον δολοφόνο, τον τρομοκράτη, τον κακό βρε αδερφέ...(NUMB3RS)

Θα ήταν εφικτό μέσα σε 24 ώρες ν'ανακαλυφτεί το σχέδιο για την καταστροφή του πλανήτη, αυτοί που ευθύνονται και στη συνέχεια πανέξυπνοι σκληροτράχηλοι πράκτορες να τους εντοπίσουν, να τους αφοπλίσουν, να τους ανακρίνουν και τελικά να σώσουν τον κόσμο! Για φαΐ, ύπνο και κατούρημα ούτε λόγος...(24)

Αν ήμουν ανθρωπολόγος με ειδίκευση στα ενδότερα του ανθρώπινου οργανισμού (τα κόκαλα εννοώ, όχι τον εσωτερικό κόσμο) που συνεργαζόμουν με άγριο -με κορμί κόλαση- μπάτσο του FBI κατά σατανική σύμπτωση όλα τα πτώματα θα είναι ξεκοκαλισμένα χωρίς την πετσούλα (μη λερώνομαι κιόλας!) και έτοιμα για έρευνα...(Bones)

Στην ίδια γειτονιά θα γίνονταν δολοφονίες, απιστίες, ίντριγκες, εκβιασμοί και πάντα θα υπήρχε χρόνος για λίγα ζεστά, σπιτικά, μυρωδάτα κουλουράκια ή ένα τραπέζι στους γείτονες (με τους οποίους θα με συνέδεε κάτι περισσότερο από τη μεσοτοιχία)...(Desperate Housewives)

Αν συνειδητοποιούσα ότι έχω υπεράνθρωπες δυνάμεις και εγώ και άλλοι πολλοί θα σπαταλούσα το χρόνο και τις δυνάμεις μου για να σώσω μια ηλίθια μαζορέτα...(Heroes)

Δεν θα δούλευα σχεδόν καθόλου και θα είχα άπειρα λεφτά και χρόνο για να ψωνίζω πανάκριβα παπούτσια και ρούχα, να γνωρίζω και να βγαίνω με κούκλους και να πηγαίνω συνεχώς για καφέ ( ή φαΐ, ή ποτό) με τις κολλητές μου και θα γκρίνιαζα κι από πάνω...(Sex and the City)[Τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα μπορούσα να το ζήσω και σε σειρά το Παπακαλιάτη...]

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ποιες ταινίες τώρα...

ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ


(Αυτός ο κύριος που μοιάζει με το Τόκο γιατί χαλάει όλες τις φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών?)

Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να το πιστέψω!!! Έσπασε για τα καλά η κατάρα!!! Βέβαια μάλλον δημιουργήθηκε άλλη που αφορά στα εκτός έδρας του πρωταθλήματος (αν και με αντιπάλους τον βάζελο και το ΑΕΚάκι όσες γκέλες και να κάνουμε θα μας την χαρίσουν την κουπίτσα ) και στα εντός έδρας του Champions league. Έβαλε γκολ και το μωρό (call me Kovacevic!) ποιος έχει μυαλό για σινεμά....


Πάντως σήμερα βγαίνει η καινούρια ταινία του Θεού Woody Allen η οποία είναι πολύ καλή και αξίζει περισσότερο από τις άλλες ταινίες που βγαίνουν σήμερα (αλλά όχι από άλλες του ίδιου).
Επίσης δύο περιπέτειες: το Hitman (Xavier Gens) που αν είσαι φίλος του είδους ευχάριστα τη βλέπεις και το SHOOT 'EM UP (Michael Davis) που κάτι προσπαθεί να πει αλλά δεν τα πολυκαταφέρνει.
Αυτή την εβδομάδα βγαίνουν στις αίθουσες και 3 κοινωνικοδραματικοσινεφίλ ταινίες και όποιος αντέξει!!! Έχουμε και λέμε:
Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας (
Mike Newell): Κάπως εκτός εποχής ήταν, όχι πολύ καλό
Το βιολί (
Francisco Vargas): Ωραία ταινία και πραγματικά αξίζει
1000 μιλια έρωτα
(Achim Bornhak): Το φάγαμε στη μάπα όλο το καλοκαίρι το summer wine (που δεν λέω καλο κομματι αλλά το πολύ το Κυριε ελέησον... ), όχι άλλο κάρβουνο...

Τέλος έχουμε και μια ρομαντική κομεντί το
GOOD LUCK CHUCK (Mark Helfrich) που έχει δύο θετικά και ένα τεράστιο (με το συμπάθιο) αρνητικό: Παίζει η Jessica Alba που τα αγοράκια θα χαρούν να την δουν και με το βρακάκι της (τι ωραία που τα λέω!) και σε μερικές φάσεις αισθάνεσαι έξυπνο χιούμορ να υποβόσκει (υπό... αλλά τουλάχιστον βόσκει σε αντίθεση με άλλες ταινίες του είδους). Από την άλλη τόσα κλισέ μαζεμένα για άλλη μια φορά σε κάνουν μόνο να σκέφτεσαι τα ωραία σου λεφτουδάκια που ξόδεψες για το εισιτήριο (του ποπ κορν δεν πάνε χαμένα!)

Απορία: Γιατί τη μια βδομάδα βγάζουν τρεις μούφες (ή σχεδόν) και την άλλη εφτά (με τουλάχιστον δύο καλές); Μέγιστη βλακεία.
Επίσης,
ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Το J-drama της εβδομάδας: Nobuta wo Produce(2)

Επιτέλους το Ίντερνετ μου δεήθηκε να πάρει μπρος και μπόρεσα να ολοκληρώσω το ποστ!

Προσθήκη Εικόνας

Nobuta wo Produce (野ブタ。をプロデュース)

Γενικά:
Επεισόδια: 10
Σεζόν που προβλήθηκε: Φθινόπωρο 2005
Ημέρα και ώρα προβολής: Σάββατο 21:00
Κανάλι: NTV
Πρωταγωνιστές:Kazuya Kamenashi (Καζούγια Καμενάσι), Tomohisa Yamashita (Τομοχίσα Γιαμασίτα), Maki Horikita (Μάκι Χορικίτα), Erika Toda (Έρικα Τόντα) etc
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Σχολείο

Σύνοψη: Στα ελληνικά ο τίτλος μεταφράζεται "Παράγοντας τη Nobuta". Ακούγεται κάπως ε; Στα αγγλικά ο τίτλος είναι Makeover. (Σήμερα το έμαθα. Άραγε υπάρχει κάποιος που να το χρησιμοποιεί;) Πάμε στην ιστορία. Ο Σούτζι Κιριτάνι, μαθητής της Β Λυκείου είναι το δημοφιλέστερο παιδί στο σχολείο του. Κάνει παρέα με όλους (καλούς, κακούς, περίεργους) εκτός από έναν, τον Άκιρα Κουσάνο. Ο Άκιρα είναι πολύ περίεργος για τα γούστα του Σούτζι. Τριγυρνάει στο σχολείο γελώντας, κουνώντας τα χέρια του και σε κατάσταση μόνιμης μέθης από το γάλα σόγιας που πίνει, κάτι που ο Σούτζι δεν αντέχει. Αλλά στην πραγματικότητα ο Σούτζι δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουν. Πίσω από τη μάσκα του καλού φίλου κρύβεται ένα απίστευτα μοναχικό άτομο που θεωρεί το σχολείο βαρετό και όλους όσους τον περιτριγυρίζουν ανώριμους. Ξέρει απλά να παίζει καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας για να επιζήσει στο σχολικό περιβάλλον. Όλα αλλάζουν όταν στο σχολείο τους έρχεται μια νέα μαθήτρια, η Νομπούκο Κοτάνι. Ατιμέλητη και ντροπαλή, η Νομπούκο γίνεται αμέσως στόχος κοροϊδίας από τους άλλους μαθητές και δεν φαίνεται να ενοχλείται. Ο Σούτζι παραξενεύεται και τελικά ενώνει τις δυνάμεις του με το άτομο που συμπαθεί λιγότερο, τον Άκιρα με σκοπό να κάνουν την Νομπούκο το δημοφιλέστερο κορίτσι του σχολείου. Την ονομάζουν Νομπούτα και αρχίζουν το σχέδιο τους. Αυτή είναι η αρχή μιας τρυφερής, ισχυρής και πάνω απ' όλα ανιδιοτελούς φιλίας που γεννιέται ανάμεσα σε 3 άτομα που, υπό διαφορετικές συνθήκες θα παρέμεναν άγνωστοι μεταξύ τους...

Η γνώμη μου: Το λατρεύω! Είναι στο Τοπ 10 (με αυτά είπα να ξεκινήσω ούτως ή άλλως). Προβλήθηκε την ίδια σεζόν με το Hana Yori Dango. Είχε καλές σειρές εκείνη την περίοδο... Ήταν επίσης η πρώτη σειρά που με έφερε σε επαφή με τους Κάμε (Σούτζι) των KAT-TUN και Γιάμαπι (Άκιρα) των NewS. Αυτά είναι τα nicks των Κάζουγια Καμενάσι και Τομοχίσα Γιαμασίτα όπώς τα χρησιμοποιούν οι φαν. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Gen Shiraiwa (Γκεν Σιράιγουα), η σειρά σάρωσε τα τηλεοπτικά βραβεία και το θεματικό της τραγούδι (το θρυλικό Sheishun Amigo) πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο κόπιες σε λιγότερο από ένα μήνα και εδραιώθηκε ως το Νο1 τραγούδι του 2005 και Νο3 του 2006 (ακόμα τραγουδιέται στα καραόκε)! Και εκτοξευσε τη δημοτικότητα της άγνωστης ως τότε Μάκι Χορικίτα (Νομπούτα) στα ύψη. Αν την εξετάσουμε πιο βαθιά βρίσκουμε ίσως την καλύτερη ιστορία φιλίας που έδειξε ποτέ η μικρή οθόνη. Μπορεί κάποιος άραγε να εμπιστευτεί και να αγαπήσει τους φίλους του τόσο βαθιά ώστε να τους βάλει πάνω από τον εγωισμό του και το συμφέρον του; Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά θέματα που αγγίζει η σειρά, η οποία είναι πολύ συμβολική. Για την ακρίβεια είναι μια μεγάλη αλληγορία. Οι συμβολισμοί δίνουν και παίρνουν με τη μορφή μικρών, περίεργων συμβάντων που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές. Η αλήθεια, η ανιδιοτέλεια, η εμπιστοσύνη εμφανίζονται σαν αντικείμενα ή ακόμα και σαν άνθρωποι και οι διάλογοι των πρωταγωνιστών μερικές φορές είναι καθαρά παραβολικοί ως και ποιητικοί. Μια σειρά με πολλά διδάγματα που αποδεικνύει ότι η ποιότητα μπορεί να χωρέσει και στο mainstream. Ας τη δουν και οι κουλτουριάρηδες! ;Ρ

Βαθμολογία: 10/10 (Είναι δυνατόν να βάλει κάποιος λιγότερη;)

Που θα το βρείτε: Κλασσικά http://www.d-addicts.com/. Δυστυχώς μόνο με softsubs. ><

Bonus: Η επιτυχιάρα θεματικό τραγούδι της σειράς τραγουδισμένο από Κάμε και ΓιάμαΠ. Shuuji to Akira - Sheishun Amigo

Screencaps: Cause I can never get enough!



Ο δημοφιλής (και κούκλος σύμφωνα με τη γράφουσα) Σούτζι μόλις βλέπει τον...



Άκιρα, με την τρελή συμπεριφορά και το γάλα σόγιας στο χέρι...



Η Νομπούκο (aka Νομπούτα) ατιμέλητη και ντροπαλή...



Η τάξη των παιδιων. Διακρίνεται ο Άκιρα σε φάση αμοκ.



Και τα αξιολάτρευτα γουρουνάκια στους τίτλους τέλους (αντιπροσωπεύουν τον Σούτζι και τον Άκιρα), απλούστατα γιατί είναι υπέρχαριτωμένα!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Μυστικά και πως ν'ανταπεξέλθετε

Ο μόνος τρόπος να κρατήσεις ένα μυστικό, είναι να μην πεις σε κανέναν ότι γνωρίζεις κάποιο μυστικό...


Το θέμα εδώ είναι ότι είναι χαζό να ξέρεις ένα μυστικό και να μην μπορείς να περηφανευτείς γι'αυτό.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Υπόθεση 1: Κάποιος ξέρει ένα μυστικό (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε).

Υπόθεση 2: Το μυστικό αυτό είναι τόσο ισχύρο που μπρεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές(τη δυάλυση μιας φιλίας, ενός γάμου, μιας εταιρείας, ενός κράτους, του κόσμου ολόκληρου-παράκαλειται αυτός που ξέρει το μυστικό που οδηγεί στο τελευταίο να στείλει e-mail...-δεν θα το πω σε κανέναν-)

Υπόθεση 3: Οι καταστροφικές αυτές συνέπειες θα πραγματοποιηθούν αν συγκεκριμένα πρόσωπα μάθουν το μυστικό.

Υπόθεση 4: Ο φίλος μας είναι τόσο χαρούμενος που ξέρει κάτι τόσο σημαντικό, που κάποιος τον εμπιστεύτηκε, που αν το πει θα γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος... Θα ήθελε τόσο να το πει κάπου...


Αν το μυστικό το ξέρει και κάποιος ακόμη (οχι αυτος που τον αφορά άμεσα) η διάδωση του με εχεμύθεια είναι ασφαλής καθώς κατηγορείς τον άλλο (ο τάδε μου είπε ότι ο τάδε...μπλα μπλα μπλα).


Αν το ξέρει μόνο ένα άτομο τότε καλύτερα να το πει σε κάποιον που δεν θα συναντήσει ποτέ (ΠΟΤΕ λέω) το εν λόγω πρόσωπο.

Βέβαια και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να πάνε τα πάντα στραβά με αποτέλεσμα οι καταστροφικές συνέπειες να πραγματοποιηθούν και ο άνθρωπος του παραδείγματος να στιγματιστει για όλη του τη ζωή...

Γιατι ως γνωστόν: Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο κανείς (εγώ πάντως τον καταλαβαίνω και τον συμπονώ!!)


Το γενικό πάντως συμπέρασμα είναι ότι καλύτερα να μην αποκτήσεις ποτέ μυστικό.
Και γιατί οι άνθρωποι εχουν το κακό συνήθειο του "Έκανα αυτό αλλά μην το πεις πουθενά". Εδώ το είπες εσύ που το έκανες εγώ δεν θα το πω (για τη χαρά της ρουφιανιάς βρε αδερφέ"Κύριε, κύριε ο Αντωνάκης κλότσησε τη Μαιρούλα");

Άρα όταν κάνουμε κάτι δεν το εμπιστευόμαστε σε κάνεναν.
Αν τώρα είμαστε εμείς ο κανένας και τύχει να μάθουμε τυχαία (κρυφακούσουμε, μπουμε κάπου χωρίς να χτυπήσουμε κ.λ.π.) το μυστικό τότε μπορόυμε να το διαδώσουμε και έχουμε και άλλοθι("Ωραίος φίλος είσαι που δεν μου το είπες. Αν μου το έλεγες θα ήξερα ότι ήθελες να μείνει μυστικό") ή να εκβιάσουμε τον ενδιαφερόμενο και να βγάλουμε και κάτι.


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Ο ΠΑΟ είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα με την τεράστια διαφορά του 1 βαθμού...

...στη 9η αγωνιστική.Είμαι πολύ στενοχωρημένη και δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ με την ομάδα μου.
Θα δω τηλεόραση.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
Η καλύτερη εκπομπή που μπορεί να δει κάποιος τις Δευτέρες είναι το "Τέλος στη μοναξιά" στο τηλεφώς.Το παρουσιάζει η ναζιάρα-τσαχπίνα κυρία Μαριάννα.Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος ένα σωρό ενδιαφέροντες ανθρώπους κάθε ηλικίας (άνω των 50).Έχει και ωραία live μουσική, όχι αυτά τα ντάπα-ντούπα και τους Ραμσταιν που ακούνε μερικοί-μερικοί.
Και τα όμορφα backgrounds,που μοιάζουν με πίνακες του Bob Ross.

Τελικά θα κάνω ένα παναθο-σχόλιο.
Εγώ θέλω να τον δώσουμε τον Βύντρα τον Γενάρη,έτσι, για να δω ποιόν θα βρούμε να κράζουμε μετά.Επίσης θέλω να χρησιμοποιείται περίσσοτερο ο punk τερματοφύλακάς μας και όχι ο νορμάλ,τσάμπα τον φέραμε?
Και για του χρόνου θέλω να φοράμε κάποια απο τις φανέλες που είναι σε αυτό το σαιτ.
http://www.footballshirthallofshame.com/

Η Βαρεμάρα που μας δέρνει...

Το παρακάτω αποτελεί προϊόν δημιουργίας των 3 από τα 4 μυαλά που διαχειρίζονται το μπλογκ και αποτελεί απόδειξη του τι κάνουμε στις πανεπιστημιακές παραδόσεις όταν βαρίομαστε αφόρητα (στο 99% των περιπτώσεων δηλαδή).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ό,τι ακολουθεί μπορεί να προκαλέσει ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία αν διαβαστεί. Proceed at your own risk! (Τα χρώματα μας αντιπροσωπεύουν. Εγώ το άσπρο, η Annie Hall το κόκκινο και η exMrsAbramovich το πράσινο).

Κάποτε, σε μια τριτοκοσμική χώρα, υπήρχε μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Αρχηγός της ήταν η Αντζελίνα Τζολί, η οποία χτύπησε στο ταβάνι και έπεσε με τα μούτρα. Όταν σηκώθηκε πάλι, είδε απέναντι της ένα μυστικό παράθυρο με τρία παιδιά και πέντε κατσαρόλες. Αποφάσισε να μπει σε μοναστήρι. Εκεί ένιωθε ότι θα έβρισκε πνευματική γαλήνη, καλλιεργώντας ραπανάκια και αρμέγοντας κατσίκια. Το γάλα τους είχε ένα μυστήριο μπλε φωσφοριζέ χρώμα. Έπρεπε να το ερευνήσει. Θα ξεκινούσε να πάει σε ένα δάσος. Εκεί συνάντησε τον Τζιόλη να ευχαριστεί το Θεό της βροχής για το γκολ της νίκης! Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν, αν και μη πρέποντες (καθώς ήταν υπέρ του δέοντος gay), έμειναν ιστορικοί. Τότε χτύπησε ένα κινητό και όλοι αγριοκοίταξαν τριγύρω. "Έλα ρε!" απάντησε ένας ιστορικός. "Το κριτήριο Shannon-Niquist να χρησιμοποιήσεις!". Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που άκουσε. Πήρα βαθιά ανάσα, έκλεισε τα μάτια και πήδηξε από το παράθυρο στο κενό. Καθώς έπεφτε, δίπλα του έπεφταν και ένα αμόνι με ένα πιάνο αλά Looney Tunes. Ήταν χειριστής Playstation και έπερνε 500 Ευρώ το μήνα. Έφταναν για τα βασικά του έξοδα αλλά έπρεπε να βρει και μια δεύτερη δουλειά για να γεμίσει το μπαούλο με λάσπη και φύκια. Μετά θα το πουλούσε για πανάκριβη θεραπεία spa. Έκανε λασποθεραπεία και μια μάσκα με φύκια. Ο μασέρ εκεί ήταν από την Κίνα με master στο να κολλάει μπρίκια, με διδακτορικό στα ξύλινα, σκαλιστά χερούλια. κάθε πορά που ήθελε να φτιάξει ένα νταβατζωμένο μπρίκι παράγγελνε όλες τις πίτσες και έφαγε μέχρι που έσκασε και πέθανε. Για πάντα...

Ορίστε λοιπόν τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι όταν βαριόμαστε στο Πανεπιστήμιο.
Αν σας φάνηκε περίεργο αυτό που μόλις διαβάσατε, συμβαίνει επειδή η κάθε μια από μας μπορούσε να δει μόνο την τελευταία λέξη της άλλης και συνέχιζε από εκεί!Το παραπάνω αποτελεί προϊόν της πνευματικής μας ιδιοκτησίας. Όχι ότι υπάρχει κάποιος αρκετά καθυστερημένος για να μας το κλέψει. Σχόλια ευπρόσδεκτα. Αλλά όχι προσβολές παρακαλώ! Καταλάβετε μας! Το ξέρετε ότι μαζεύουμε λεφτά για ψυχιατρική θεραπεία;

Όταν το σύμπαν διαταράσσεται


Για σήμερα είχα ετοιμάσει το δεύτερο μέρος του "Αν ζούσα σε Αμερικάνικη σειρά" αλλά... έβαλε γκολ ο Τζιόλης(και μάλιστα για δεύτερη φορά)!!!!! Βέβαια αυτό από μόνο του είναι αρκετό να επιφέρει κοσμοϊστορικές συνέπειες ( κι ας ήταν offside)... Γιατί κάποια πραγματα είναι γραφτό να μην γίνονται... Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορούν αναπόφευκτα να οδηγήσουν σε πολύ άσχημα πράγματα ( ίσως και στο τέλος του κόσμου!). Ευτυχώς το σύμπαν φάνηκε αρκετά επιεικές και δεν τιμώρησε όλο το ανθρωπινό γένος για τη διατάραξη που αυτό το ατίθασο αγόρι προκάλεσε στην κοσμική ισορροπία... Περιοριστήκαμε απλά στο να δούμε τα βαζελάκια στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας...(αφού η κορυφή δεν σας πάει.. τι το παλεύετε?).


Επίσης εχτές η
exMrsAbramovich φόρεσε φόρεμα (αυτό συμβαίνει εξίσου σπάνια με το να βάζει γκολ ο Τζιόλης)... λέτε να μετά από αυτό να μεταφερθούμε σε παραλληλο σύμπαν όπου ο Βίντρα θα είναι μεγάλος παίκτης???

Υ.Γ. : Τα (Μ)παόκια όταν διαδηλώνουν δεν έχουν πολύ πλάκα???



Φυσικά και έβαλα αυτή τη φωτογραφία γιατί είναι κούκλος με τα γυαλιά...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Το σύνολο της ευφυίας στον κόσμο παραμένει σταθερό, ο πληθυσμός αυξάνει...


Αληθινό περιστατικό (οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική):

Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Tι θα πάρετε?
Μέλος παρέας 1:Έναν φραπέ μέτριο
Μέλος παρέας 2:Έναν φραπέ γλυκό με πολύ γάλα
Μέλος παρέας 3:Ένα ice tea λεμόνι
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Ροδάκινο ή λεμόνι?
Μέλος παρέας 3:Λεμόνι.
Μέλος παρέας 4:Εγώ θέλω ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Το ice tea μου είπες λεμόνι ή ροδάκινο?
Μέλος παρέας 3:Λεμόνι.

Μετά από λίγο:
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Φραπεδάκι μέτριο?
Μέλος παρέας 1:Εδώ.
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Γλυκός με γάλα?
Μέλος παρέας 2:Εδώ
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Ο χυμός πορτοκάλι?
Μέλος παρέας 4:Σε μένα
Σερβιτόρος (με βλέμμα βοδιού):Και το ice tea ροδάκινο?

Τι του λες τώρα? Του λες κάτι ή τον λούζεις με το ice tea ροδάκινο που έπρεπε να είναι λεμόνι? Τελικά έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.


Αυτή είναι η αρχή μιας διαδικασίας όχι το τέλος.Θέλω περισσότερα για μένα και το blog.

Μ'αρέσει να βλέπω βίντεα με τον Μουρίνιο.Άμα σας αρέσει και σας ο καλύτερος(και ξεχωριστότερος) προπονητής στον κόσμο(μετά τον Αλέφαντο ) δείτε κι εσείς.

Συνέντευξη
Ο Ζοσέ τραγουδάει.Γκεστ σταρ, Αμπράμοβιτς

Να πάρουμε κανένα euro και μουντιάλ όσο προλαβαίνουμε πριν τον πάρει η Αγγλία και τα σαρώσει όλα.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Οι ταινίες της εβδομάδας




Beowolf (Robert Zemeckis):
Ακόμη μία ταινία που καταπιάνεται με το μύθο του Beowolf. Μόνο και μόνο για το τεχνικό κομμάτι η ταινία αξίζει. Χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική με το Pollar Express σε πιο εξελιγμένο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα είναι ψηφιακά (ναι, και η Angelina). Λίγο επικό, λίγο γοτθικό, γενικά οι φίλοι του είδους θα το απολαύσουν, ειδικά σε 3D screen.
Residen Evil (Russell Mulcahy):
H Milla Jovovich κυνηγάει τα ζόμπι. Τα ζόμπι(φυσικά και δεν είναι χορτοφάγα-ποτέ δεν ήταν-) κυνηγούν τη Milla Jovovich. Και πάει λέγοντας... Κρατάει χρόνια αυτη η κολώνια... Βρώμισε πια! Όταν πρόκειται για ζόμπι εγώ προσωπικά προτιμώ τη σχολή του Ρομέρο...
Η Οντέτ στα άστρα
(Eric-Emmanuel Schmitt):
Πιο γλυκιά, πιο ανάλαφρη πιο...γαλλική από τις παραπάνω. Η διαφορετική επιλογή της εβδομάδας. Υ.Γ.: Αυτή την εβδομάδα βγαίνει και η επανέκδοση του Θυρωρού της νύχτας.

αποφθέγματα

Αλβέρτος Αϊνστάιν
<<Να μήν προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας>>


Έχουμε χάσει λίγο την ουσία. Προσπαθούμε να πετύχουμε ένα στόχο χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την ουσία του ταξιδιού μας μέχρι αυτό. Η αξία του καθενός δέν μετριέται με τις επιτυχίες σε τομείς που είναι αποδεκτοί από την κοινωνία. Η αξία του είναι οι ιδέες του, η ηθική του, οι γνώσεις του αλλά και η φαντασία του, η αγάπη του προς τον κόσμο και προς αυτόν. Μόνο όταν έχει δουλέψει με τον εαυτό του ώστε να γίνει άνθρωπος αξίας θα μπορέσει να γίνει και ευτυχισμένος. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από αυτό άραγε;

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Top-5 Καλύτερες Κωμωδίες



  1. Annie Hall (Woody Allen-1977): Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ταινία του Woody Allen.Έξυπνο χιούμορ και ατάκες που χρησιμοποιήθηκαν για αρκετό καιρό στην καθομιλουμένη.
  2. Duck soup (Leo McCarey-1933): Ξεκαρδιστικές στιγμές με τους αδερφούς Μαρξ στα καλύτερά τους.
  3. The party(Blake Edwards-1968): Απλά κλασσικό.
  4. Monty Python and the holly grail(Terry Gilliam,Terry Jones-1975): Top-5 με τις καλύτερες κωμωδίες χωρίς Monty Pythons απλά δεν υφίσταται.
  5. Groundhog day(Harold Ramis-1993): Και ξανά και ξανά και ξανά.......

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Κάτι έξυπνο και μερικές άχρηστες πληροφορίες


Δεν φταιει ο καθρέφτης ...αν η μούρη σου είναι στραβή

Το είπε ο Nikolaj Gogol...

Ο οποίος αφού έπαθε μελαγχολία, κατάθλιψη, κατέστρεψε μερικά χειρόγραφα, πήγε να προσκυνήσει στους Άγιους Τόπους,πείστηκε από έναν παπά, μοναχό, ασκητή (ή κάτι παρεμφερές τελοσπάντων) ότι η δουλειά του είναι σατανική, κατέστρεψε κι άλλα χειρόγραφα τελικά πέθανε. Στη συνέχεια το κρανίο του εξαφανίστηκε (κλάπηκε) από τον τάφο, άλλαξε πολλά χέρια και τελικά κατέληξε σε ένα τρένο...Στοίχειωσε το τρένο και αυτό εξαφανίστηκε...Ενίοτε το τρένο φάντασμα του Gogol εμφανίζεται τόσο στη Ρωσσία όσο και σε άλλες χώρες...Κάποιος που πήδηξε πάνω εξαφανίστηκε κι αυτός...Γενικά παίζουν πολλές εξαφανίσεις: χειρόγραφα, κρανία, τρένα, άνθρωποι...Ευτυχώς τα σοφά λόγια δύσκολα χάνονται...
Ελπίζω να μην εξαφανίζεται και όποιος διαβάζει το post (χάσαμε που χάσαμε τους 3 που επισκέφτηκαν το blog-γιατί τους αναγκάσαμε να το κάνουν-μην χάσουμε και τον κούκο!!)..[χιουμοράκι να περάσει η ώρα...το ξέρω ότι είναι αποτυχημένο αλλά στατιστικά 1 στους 4 θα γελάσει(μάλλον ο κούκος!!)]

Το J-drama της εβδομάδας: Hana Yori Dango (1)

Κάθε εβδομάδα, Θεού θέλοντος φυσικά, θα δημοσιεύω πληροφορίες για ένα από τα αγαπημένα μου J-drama. Πιθανότατα να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έχω δει πάνω από 100! Έτσι κάθε εβδομάδα θα σας συστήνω και από ένα. Και ξεκινάμε με το πιο δημοφιλές drama της ιαπωνικής τηλεόρασης και αυτό που με έκανε να κολλήσω για 2 περίπου χρόνια! Και η αγάπη μου συνεχίζεται ακάθεκτη!



Hana Yori Dango ( 花より男子)

Γενικά:
Επεισόδια: 9
Σεζόν Που Προβλήθηκε: Φθινόπωρο 2005
Ημέρα και ώρα προβολής: Παρασκευή 22:00
Κανάλι: TBS
Πρωταγωνιστές: Mao Inoue (Μάο Ινόε) , Jun Matsumoto (Τζουν Ματσουμότο), Shun Oguri (Σουν Ογκούρι), Shouta Matsuda (Σώτα Ματσούντα), Tsuyoshi Abe (Τσουγιόσι Άμπε)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Σχολείο

Σύνοψη: Πρόκειται για την επιτυχημένη μεταφορά στην μικρή οθόνη του πιο αγαπημένου shoujo manga (μάνγκα για κορίτσια) της Ιαπωνίας. Στα ελληνικά ο τίτλος θα μεταφράζονταν κάπως έτσι: Αγόρια πιο πάνω από τα λουλούδια. Θα μπορούσα να αναλύω ώρες τη σημασία της φράσης αλλά δε γράφω έκθεση. Η ιστορία μας έχει ως εξής. Η Τσουκούσι Μάκινο είναι μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου στην ελίτ Ακαδημία Έιτοκου. Αν και η Ακαδημία αυτή είναι αποκλειστικά για τα πιο πλούσια παιδιά της Ιαπωνίας, η ηρωίδα μας είναι η μοναδική μαθήτρια που προέρχεται από μικρομεσαία οικογένεια και ταπεινό περιβάλλον. Η οικογένεια της στερείται τα πάντα για να την σπουδάσει αλλά είναι περήφανη για την εξυπνάδα της. Η Τσουκούσι προσπαθεί να περνάει απαρατήρητη σε ένα περιβάλλον που όλα τα παιδιά φοράνε μάρκες και έρχονται στο σχολείο με τους σωφέρ τους. Ώσπου κάνει το λάθος να προκαλέσει την αντιπάθεια των F4. Ποιοι είναι αυτοί; Οι F4 είναι μια συμμορία αποτελούμενη από τα 4 πλουσιότερα και ομορφότερα αγόρια του σχολείου. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ανενόχλητοι και ακόμα και οι καθηγητές τους τρέμουν.
Αν οι F4 έχουν διαφορές με ένα μαθητή, του στέλνουν έναν κόκκινο φάκελο, σαν ένδειξη πολέμου. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή του μετατρέπεται σε κόλαση καθώς γίνεται αντικείμενο χλευασμού και βασάνων από όλο το σχολείο. Η μόνη λύση είναι να αλλάξει σχολείο. Η Τσουκούσι θα τολμήσει να ανοίξει πόλεμο με τους F4 υπερασπιζόμενη μια φίλη της. Όμως ο κόκκινος φάκελος δε θα την λυγίσει. Είναι διαφορετική από τους άλλους και δε θα το βάλει κάτω. Είναι η πρώτη που τολμάει να πάει κόντρα στους F4, και δη στον υπερόπτη αρχηγό τους, Τσουκάσα Ντόμυοτζι, κληρονόμο ένός τεράστιου Ομίλου Εταιριών. Στην πορεία η Τσουκούσι θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα για το πιο μυστήριο μέλος των F4, τον γοητευτικό και ευγενή Ρούι Χαναζάουα, και με την αλύγιστη θέληση της θα κάνει τον ψυχρό και εγωιστή Τσουκάσα να την ερωτευτεί παράφορα!

Η γνώμη μου: Το πιο must-see drama της Ιαπωνίας! Αν κάποιος με ρωτήσει ποια ιαπωνική σειρά να δει πρώτα θα του απαντήσω: "Αυτή!" Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτή τη σειρά τα J-dramas δεν ήταν τόσο δημοφιλή. Περισσότερο ήταν τα κορεάτικα. Με αυτή τη σειρά, η φήμη των J-dramas στο εξωτερικό εκτοξεύτικε στα ύψη. Μια πολύ ακριβή παραγωγή, με καλό στήσιμο και εξαίρετους ηθοποιούς. Λατρεύτηκε εξίσου από αγόρια και κορίτσια. Οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές Μάο Ινόε (Τσουκούσι) , Τζουν Ματσουμότο του jpop group Arashi(Τσουκάσα) και Σουν Ογκούρι (Ρούι) δίνουν ρέστα! . Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι η διάρκεια της ήταν μόνο 9 επεισόδια. Βέβαια η δημοτικότητα της άνοιξε δρόμο για μια δεύτερη σεζόν, που προβλήθηκε τη Χειμερινή σεζόν του 2007 και για μια ταινία που είναι στα σκαριά και αναμένεται το καλοκαίρι του 2008! Σε αντίθεση με τις ελληνικές σειρές οι ιαπωνικές πετυχαίνουν να βγάλουν περισσότερα συναισθήματα στους θεατές και μη σας φανεί περίεργο αν κατά τη διάρκεια της σειράς δακρύσετε! Εγώ δεν περίμενα ποτέ να κλάψω σε σείρα και από τότε που βλέπω ιαπωνικές σειρές το δάκρυ τρέχει ποτάμι! ^^

Βαθμολογία: 10/10 (Η σειρά αυτή εξακολουθεί να είναι στο Top 10 μου!)

Που θα το βρείτε: http://www.d-addicts.com/ και πιο εξειδικευμένα υπάρχει με αγγλικούς υπότιτλους από τα group Sars και Nya

Bonus: Ακούστε τα θεματικά τραγούδια της σειράς και κατεβάστε τα! Ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχείες του 2005! Μια καλή εισαγωγή στη Jpop. Οι Arashi είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου συγκρότημα ever!

Opening song
Arashi - Wish

Insert Song
Ai Otsuka - Planetarium


Screenshots από το drama για να έχετε μια ιδέα (μόνο από το 1ο επεισόδιο για προφανείς λόγους)


Οι λιμουζίνες των μαθητών καταφθάνουν στο σχολείο

Τα μέλη των F4:












Και η χαριτωμένη μας πρωταγωνίστρια:






Και μια σκηνή από τους τίτλους αρχής, που είναι από τους πιο ωραίους που έχω δει ποτέ μου! Γιατί έπρεπε να έχω και τους 5 πρωταγωνιστές μαζεμένους!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Αν ζούσα σε Αμερικάνικη σειρά...

Αν ναυαγούσα σε κάποιο νησί δεν θα με απασχολούσε η τροφή, το νερό, τα καιρικά φαινόμενα ή έστω το πότε και πως θα φύγω από εκεί (καθώς αυτόματα θα είχω μετατραπεί σε Ροβινσώνα Κρούσο) αλλά το ποιοι άλλοι κρύβονται εκεί και τι στο διάολο θέλουν από εμένα...(Lost)

Προκειμένου να βγάλω κάποιον από τη φυλακή δεν θα δίσταζα να χτυπήσω σε τατού τα σχέδια της φυλακής(και το σχέδιο της απόδρασης και δυο, τρεις εναλλακτικές σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και όλα αυτά με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πραγματικό τατού) αντί ασ'πούμε να φτιάξω το ίδιο σε αφίσσα και να βάλω κάποιον να μου το στείλει, που δεν αφήνει και σημάδι...(Prison Break)

Αν ήμουν εγκληματολόγος είναι σίγουρο ότι ο δολοφόνος δεν θα είχε δει ουτε καν Μάτλοκ στα παιδικά του χρόνια οπότε θα μου έκανε τη ζωή εύκολη σκορπίζοντας παντού αποτυπώματα και DNA...(CSI)

Αν
ήμουν πράκτορας με ειδίκευση στα ανεξήγητα και τα ματάκια μου είχαν δει "τέρατα"(κυρίως εξωγήινης προέλευσης) ακόμη θα είχα περήφανα κρεμασμένο στο γραφείο μου poster με τη φράση "I want to believe".Και κάλα εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να πιστέψω...Η συνεργάτιδα μου θα αρνείται να πιστέψει σε οτιδήποτε εξωγήινο και μεταφυσικό ακόμη και μετά από τόνους εκτοπλάσματος που θα έχει φάει στα μάπα...(X-files)

Θα χώριζα τον αντρα μου.Όχι γιατί με κεράτωσε...Όχι γιατί δεν μου δίνει σημασία...Όχι γιατί είναι αλκοολικός...Όχι γιατί ολη μέρα δουλεύει...Αλλά γιατί ειναι ο αρχοντας του σκότους...(Charmed)

Στην παρέα μου θα πήγαιναν όλοι με όλους χωρίς κανενας να χαλιέται...Εκτός από μία που θα έμενε παρθένα μέχρι το γάμο-μάλλον επειδή ο μπαμπάς της θα ήταν ο παραγωγός-...(B.H.90201,που το θυμήθηκα?)

Όλοι γύρω μου θα ήταν gay...Κυρίως οι γυναίκες...Μερικές από τις οποίες θα ήταν παλιά άντρες...Και όλοι αυτοί θα το έκαναν μεταξύ τους...Και επιπλεόν θα έβρισκαν χρόνο για ιντρικές, δολοφονίες και μέρικες πλαστικές επεμβάσεις...(Nip/Tuck)

Οι φίλοι μου δεν θα μίλαγαν κανονικά...Θα έλεγε ο ένας μια ατάκα και αμέσως ο άλλος θα απαντούσε με εξίσου έξυπνη ατάκα...Όλη τη μέρα...Και όλα θα μας φαίνονταν φυσιολογικά...Ακόμη και τα γέλια και τα χειροκροτήματα που θα ακούγονταν από κάπου απροσδιόριστα...(Friends)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

あいさつ。。。Χαιρετισμός!

Χεχε! Βλέπω η αγαπητή Annie Hall άρχισε τις δημοσιεύσεις! Στα πρωτεύοντα ενδιαφέροντα της εντάσσονται ο κινηματογράφος και το ποδόσφαιρο. Προβλέπω κόντρες με την exMrsAbramovich καθότι η μια είναι Θρύλος και η άλλη Βάζελος! Εγώ διαιτητής στον αγώνα τους! :Ρ
Τέσπα! Χαιρετώ! Είμαι η a2a και θα σας ενοχλώ για διάφορα θέματα με πρώτο και αγαπημένο μου την ασιατική pop κουλτούρα. Κυρίως ιαπωνική και κορεάτικη. Είναι μόδα; Ίσως, αλλά όχι για μένα! Είναι η μεγάλη μου αγάπη! Από ιαπωνική ποπ μέχρι κορεάτικες τηλεοπτικές σειρές. Σκοπός μου να δείξω στους έλληνες μια ιδιαίτερα δημοφιλή πλευρά της ασιατικής κουλτούρας. Γιατί πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι η Ιαπωνία βγάζει μόνο anime και η Κορέα cult ταινίες... Υπάρχουν πολύ περισσότερα guys! Λοιπόν, αναλαμβάνω πόστο!

だって!日本も、韓国も、台湾も大好きだもん!よろしくね!

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κυριακή: 23:30 (Αlpha): Crash
Μία ταινία με τρία όσκαρ(καλύτερης ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου και μοντάζ) πάνω στο θέμα του ρατσισμού, της οπλοχρησίας και άλλων ζητημάτων που μοιραία μπορεί να οδηγήσουν του πρωταγωνιστές σε θανάσιμα αποτελέσματα.

Δευτέρα: 1:30 (Mega): Αρτουρο Σαντοβάλ:Ο ζωντανός θρύλος
Αξιόλογη ταινία με καλές ερμηνείες...Για τους λάτρεις της Jazz

Τρίτη:
Καλύτερη επιλογή τα σήριαλ των μεγάλων καναλιών,ειδικά τα Υπέροχα Πλάσματα (Alpha-22:30-) και το Bing Bang(Mega-22:45-)(και προς Θεού δεν ξεχνάμε το Λάκη!).Ημέρα κωμωδίας με Γαμπρό της συμφοράς(Star-21:00-) και Γαμο-μπελάδες(Ant1-21:00-).Την Τρίτη προβάλλεται και η χειρότερη(κατά τη γνώμη μου) ταινία όλων των εποχών η Ονειροπαγίδα...Το μυστήριο, η φαντασία και ο τρόμος εξαντλούνται στον...τίτλο.

Τετάρτη: 23:00 (ΝΕΤ): Βασιλιάς Αρθούρος

Πέμπτη: 21:00 (Star): Batman Begins
Δεν είναι Τιμ Μπάρτον αλλά παρακολουθείται ευχάριστα και σίγουρα με περισσότερο ενδιαφέρον από τις άλλες ταινίες της βραδιάς.

Παρασκευή: Καλές επιλογές είναι οι παιδικές ταινίες της Παρασκευής Σκουμπι Ντου για το Star και η Γκουφοταινία για τη ΝΕΤ (με τη δεύτερη να υπερέχει με διαφορά της πρώτης..).
00:00(ΕΤ1): Η γυναίκα με τα σπίρτα
Φινλανδική ταινία, λίγο βαριά και μελαγχολική αλλά ενδιαφέρουσα.

Σάββατο: 01:00 (Alpha): Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα
Κλασσικό κι αγαπημένο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Αμανατίδης,Θωρηκτό Ποτέμκιν,Locomondo και... Χαρδαβέλλας

Άλλο ένα Σάββατο με σκατόκαιρο... Συμβόλαιο έχουμε υπογράψει και κάθε Σάββατο βρέχει? Βέβαια σαν κλασσικοί Ελληνάρες δεν πρόκειται να χάσουμε τη Σαββατιάτικη έξοδο λόγω της βροχής αλλά ίσως λόγω της εθνικής που παίζει σήμερα στις 21:30 (Mega).

Το ενδιαφέρον του αγώνα είναι ελάχιστο εφόσον έχουμε ήδη προκριθεί χωρίς αυτο να σημαίνει πως αύριο δεν θα βριζουμε τον Οττο σε περίπτωση ήττας.. Όσοι λοιπόν δεν δούμε μπάλα μπορούμε λογω της ημέρας (καλέ, 17 Νοέμβρη σήμερα) και αν δεν χόρτασε το μάτι μας γαρύφαλλο να πεταχτούμε μεχρι τους κινηματογράφους Ααβόρα και Αφαια για το φεστιβάλ Σοβιετικού κινηματογράφου..
Κι αν όλο αυτό είναι πολύ ποιοτικό, βαρύ κι ασήκωτο τουλάχιστον το "Θωρηκτο Ποτέμκιν" (Ααβόρα 21:15) αξίζει να το δει κανείς καθως πρόκειται για μία από τις ταίνιες που (τουλάχιστον) έθεσαν τις βάσεις του κινηματογράφου..
Από τις πρώτες μέγαλης διάρκειας και με καινοτόμες ιδέες στο μοντάζ που εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν ανύπαρκτο ή απλά δεν είχε δωθεί βάση σε αυτό και στην τεράστια σημασία που αυτό παίζει (πολλές φορές είναι σημαντικοτερό και απο την σκηνοθεσία καθώς είναι αυτό που μπορεί να καταστρέψει την καλή και να "σώσει" την κακή σκηνοθετικά ταινία).

Κάτι η βροχή, κάτι το κρύο θα μελαγχολήσουμε πάλι απόψε και ίσως ούτε το φεστιβάλ Σοβιετικού κινηματογραφου διαγράφεται καλή ιδέα για Σαββατόβραδο.. Αυτοί που τους έλειψε το καλοκαιρι (ποτε δεν θα του καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους- μου τι δίνει το καλοκαίρι!-) μπορούν για απόψε να αφήσουν το pro και ότι το συνοδεύει και να περάσουν μία βόλτα από το "Γούστο μου καπέλο" (Κύπρου και Κυανής ακτής, Μάτι-εδώ δίπλα!!-) για ν'ακούσουν του φοβερούς Locomondo και να πάρουν μία τζούρα καλοκαίρι..

Και αν ούτε το παραπάνω μας καλύπτει ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι ισως είναι η πιο ισχύρη πρόταση για απόψε. Όσοι λοιπόν αράξουμε στην τηλεόραση θα έχουμε μια σχετικά ευχάριστη βραδιά:
21:00 :(Αlpha) Ο αξεπέραστος Λάκης
22:00 :(ΕΤ3) Cinemania
22:00 :(Βουλή) Προκατασκευασμένες σχέσεις (Μπέλα Ταρ) [Η σινεφίλ επιλογή]
00:30 :(ΕΤ3) Αραχνοφοβία (Φρανκ Μαρσαλ) [Κλασσικό θριλεράκι,ταιριάζει και με τον καιρό]
01:00 :(Alpha) The libertine (Λορενς Ντανμορ) [Μέτρια ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και τον J.Depp]
και για τους λάτρεις του μεταφυσικού και του ανεξήγητου πάντα θα υπαρχει ο Κωστας Χαρδαβέλλας (α, και η Όλγα και ο Γιάννης) για τα κρύα και μοναχικά βράδια του Σαββάτου...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Όλοι έχουν blog... Εμείς γιατί όχι?
Το φόντο είναι μαύρο για οικονομία στην ενέργεια (θα μας έρχεται και φθηνότερα η ΔΕΗ ή μόνο για το περιβάλλον το κάνουμε?)
και ακόμη πιο μαύρο γιατί είναι gothic (τρομάρα μας!)..