Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Αμανατίδης,Θωρηκτό Ποτέμκιν,Locomondo και... Χαρδαβέλλας

Άλλο ένα Σάββατο με σκατόκαιρο... Συμβόλαιο έχουμε υπογράψει και κάθε Σάββατο βρέχει? Βέβαια σαν κλασσικοί Ελληνάρες δεν πρόκειται να χάσουμε τη Σαββατιάτικη έξοδο λόγω της βροχής αλλά ίσως λόγω της εθνικής που παίζει σήμερα στις 21:30 (Mega).

Το ενδιαφέρον του αγώνα είναι ελάχιστο εφόσον έχουμε ήδη προκριθεί χωρίς αυτο να σημαίνει πως αύριο δεν θα βριζουμε τον Οττο σε περίπτωση ήττας.. Όσοι λοιπόν δεν δούμε μπάλα μπορούμε λογω της ημέρας (καλέ, 17 Νοέμβρη σήμερα) και αν δεν χόρτασε το μάτι μας γαρύφαλλο να πεταχτούμε μεχρι τους κινηματογράφους Ααβόρα και Αφαια για το φεστιβάλ Σοβιετικού κινηματογράφου..
Κι αν όλο αυτό είναι πολύ ποιοτικό, βαρύ κι ασήκωτο τουλάχιστον το "Θωρηκτο Ποτέμκιν" (Ααβόρα 21:15) αξίζει να το δει κανείς καθως πρόκειται για μία από τις ταίνιες που (τουλάχιστον) έθεσαν τις βάσεις του κινηματογράφου..
Από τις πρώτες μέγαλης διάρκειας και με καινοτόμες ιδέες στο μοντάζ που εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν ανύπαρκτο ή απλά δεν είχε δωθεί βάση σε αυτό και στην τεράστια σημασία που αυτό παίζει (πολλές φορές είναι σημαντικοτερό και απο την σκηνοθεσία καθώς είναι αυτό που μπορεί να καταστρέψει την καλή και να "σώσει" την κακή σκηνοθετικά ταινία).

Κάτι η βροχή, κάτι το κρύο θα μελαγχολήσουμε πάλι απόψε και ίσως ούτε το φεστιβάλ Σοβιετικού κινηματογραφου διαγράφεται καλή ιδέα για Σαββατόβραδο.. Αυτοί που τους έλειψε το καλοκαιρι (ποτε δεν θα του καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους- μου τι δίνει το καλοκαίρι!-) μπορούν για απόψε να αφήσουν το pro και ότι το συνοδεύει και να περάσουν μία βόλτα από το "Γούστο μου καπέλο" (Κύπρου και Κυανής ακτής, Μάτι-εδώ δίπλα!!-) για ν'ακούσουν του φοβερούς Locomondo και να πάρουν μία τζούρα καλοκαίρι..

Και αν ούτε το παραπάνω μας καλύπτει ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι ισως είναι η πιο ισχύρη πρόταση για απόψε. Όσοι λοιπόν αράξουμε στην τηλεόραση θα έχουμε μια σχετικά ευχάριστη βραδιά:
21:00 :(Αlpha) Ο αξεπέραστος Λάκης
22:00 :(ΕΤ3) Cinemania
22:00 :(Βουλή) Προκατασκευασμένες σχέσεις (Μπέλα Ταρ) [Η σινεφίλ επιλογή]
00:30 :(ΕΤ3) Αραχνοφοβία (Φρανκ Μαρσαλ) [Κλασσικό θριλεράκι,ταιριάζει και με τον καιρό]
01:00 :(Alpha) The libertine (Λορενς Ντανμορ) [Μέτρια ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και τον J.Depp]
και για τους λάτρεις του μεταφυσικού και του ανεξήγητου πάντα θα υπαρχει ο Κωστας Χαρδαβέλλας (α, και η Όλγα και ο Γιάννης) για τα κρύα και μοναχικά βράδια του Σαββάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: